Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στη Βουλή το απειλητικό σημείωμα προς μουσουλμάνους

Στη Βουλή το απειλητικό σημείωμα προς μουσουλμάνους

0
mousoulmanoi

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος και Α. Χατζηοσμάν

Στη βουλή φέρνουν το θέμα του απειλητικού σημειώματος που έλαβαν μουσουλμάνοι έλληνες πολίτες στην Αθήνα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος από τον’Εβρο και Αχμέτ Χατζηοσμάν από τη Ροδόπη. Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, «η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την πλευρά της πολιτείας», ζητώντας να υπάρξει κινητοποίηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης, από τη στιγμή μάλιστα που το σημείωμα εμφανίζεται να έχει «άρωμα» κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η ερώτηση

Πριν λίγες μέρες η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (ΜΕΕ) και χώροι συγκέντρωσης Μουσουλμάνων συμπολιτών μας στην Αθήνα έλαβαν ταχυδρομικά ένα κατάπτυστο και χυδαίο σημείωμα το οποίο περιείχε σωρεία ύβρεων εναντίον του Ισλάμ και του Κορανίου και απειλών ενάντια σε όλους τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι το σημείωμα φέρει το σήμα κοινοβουλευτικού κόμματος. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την πλευρά της πολιτείας. Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα όλη τη διαδικασία για να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Η έξαρση ακραίων ρατσιστικών φαινομένων, εκδηλώσεων βίας και μισαλλοδοξίας στρέφονται εναντίον κάθε κατοίκου αυτής της χώρας και απειλούν την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη, ενώ βάλλουν ευθέως κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ανεξιθρησκείας. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και η αναγνώριση της ισοτιμίας των θρησκειών απέναντι στον νόμο είναι απαραβίαστα. Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.         Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης και την εγγύηση της ασφάλειας των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα;

2.         Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε στην πράξη τον σεβασμό στην ανεξιθρησκεία;

Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας: «Βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως στο σημείωμα, που, όπως αναφέρεται, ταχυδρομήθηκε μέσω κεντρικού ταχυδρομείου της Αθήνας, ο συντάκτης δίνει διορία ενός μηνός σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα να φύγουν από τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί πως «θα τους σφάξει σαν τα κοτόπουλα».

Η Ένωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή».

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…