Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Επίδειξη μόδας από το Λύκειο Ελληνίδων

Επίδειξη μόδας από το Λύκειο Ελληνίδων

0
likeio3-web

Δασκάλα και μαθήτριες του τμήματος Κοπτικής-Ραπτικής παρουσίασαν τα έργα τους.

 

Ικανοποιημένη η κ. Στάντσιου από τη συνεργασία και τις δημιουργίες των κυριών του τμήματος.

 

Με μία εκπληκτική επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του έκλεισε τη χρονιά του το τμήμα Κοπτικής-Ραπτικής του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης την Δευτέρα 27 Μαΐου. Η δασκάλα του τμήματος, Ελένη Χατζοπούλου, μαζί με τις μαθήτριες της παρουσίασαν τους κόπους της δεκάμηνης προσπάθειας τους μετα μουσικής και χορού

 Εκπληκτικά τα ρούχα που φτιάχτηκαν από το εργαστήρι.

Την εκδήλωση άνοιξε η ορχήστρα του Λυκείου συνοδευόμενη από την χορωδία ενηλίκων του συλλόγου. Γούνινα παλτό, φορέματα τόσο βραδινά όσο και για όλες τις ώρες, κοστούμια αλλά και νυφικά παρουσίασαν οι μαθήτριες χορεύοντας. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευτέρπη Στάντσιου τίμησε τις κυρίες που παρακολούθησαν το εργαστήρι δίνοντας τους μια βεβαίωση και ευχαρίστησε δημόσια την κ. Χατζοπούλου για την εξαιρετική συνεργασία τους αλλά και για την αγάπη και το μεράκι που έδειξε. Με τη σειρά της η τελευταία αρκετά συγκινημένη ευχαρίστησε τις μαθήτριες της αλλά και την πρόεδρο για αυτή τους τη συνεργασία. Τέλος, οι μαθήτριες χάρισαν λουλούδια στην κ Χατζοπούλου και της απένειμαν το όσκαρ καλύτερης δασκάλας.

 «Είχαμε γίνει όλοι μια παρέα»

Μιλώντας με την κ. Στάντσιου, μας ενημέρωσε ότι το τμήμα είχε ξεκινήσει δειλά τον Οκτώβριο με σκοπό να μάθει στις κυρίες Κοπτική-Ραπτική και με τη φιλοδοξία να τους δώσει τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους καθώς επίσης και για να αποκτήσουν μια ευχάριστη και δημιουργική ασχολία τις ελεύθερες ώρες τους. Η απήχηση των κυριών ήταν μεγαλύτερη από αυτό που θα τολμούσαν να ονειρευτούν οι δυο κυρίες. «Η απήχηση ήταν μεγαλύτερη από όσο περιμέναμε. Ξεκινήσαμε δειλά με ένα τμήμα την εβδομάδα και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε δυο τμήματα την ημέρα και να έρχονται κυρίες που δεν μπορούσαμε να απορροφήσουμε» δηλώνει η ίδια. Οι κυρίες του τμήματος κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης δημιούργησαν στενές σχέσεις τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη δασκάλα τους καταργώντας με αυτό τον τρόπο τα αρχικά τμήματα που είχαν δημιουργηθεί και αποκτώντας τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με την διδάσκουσα ανά πάσα στιγμή.

 «Η επιλογή της κ. Χατζοπούλου ήταν καταλυτική»

Η κ. Στάντσιου τόνισε ότι η επιλογή της κ. Χαρζοπούλου ως δασκάλας ήταν καταλυτική. Η τελευταία έχει τελειώσει σχολή μοντελίστ και Κοπτικής-Ραπτικής στη Θεσσαλονίκη και έχει εργαστεί σε βιοτεχνίες ενδυμάτων. Επιπλέον, δίδασκε σε ανάλογα τμήματα Κοπτικής-Ραπτικής σχεδόν κάθε χρόνο και είχε δημιουργήσει παραδοσιακές στολές για πολλούς συλλόγους. Δεν ήταν μόνο η εμπειρία της, όμως, που οδήγησε την κ. Στάντσιου στην επιλογή της, όσο το ήθος και ο χαρακτήρας της. Ικανοποιημένη η πρόεδρος δήλωσε πως χάρη στο μεράκι, την αγάπη και τη διάθεση της διδάσκουσας και την προσέλευση του κόσμου τα μαθήματα θα συνεχιστούν του χρόνου αρχές Οκτωβρίου, ενώ οι εγγραφές θα έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …