-115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-50 γραμμάρια ζάχαρη
-1 αυγό μόνο ο κρόκος
-1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας εσανς
-130 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
-1 πρέζα αλάτι
-1/2 κούπα μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα
-1/3 φλυτζάνι κούπας ζάχαρη άχνη
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (προσοχή, μην το παραχτυπήσετε) Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος. Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών περίπου. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί.
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα. Βάζετε στη κάθε λακουβίτσα 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα. Ψήνετε τα μπισκότα για 12 – 15 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.