Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εκατοντάδες θέσεις για ανέργους από 18 – 29 ετών

Εκατοντάδες θέσεις για ανέργους από 18 – 29 ετών

0
Οι ειδικότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις της Ξάνθης
 
Οι αιτήσεις μέχρι 22 Μαΐου
 
Μια πλειάδα ειδικοτήτων με προοπτική άμεσης απασχόλησης ζητούν επιχειρήσεις της Ξάνθης. Πρόκειται για το πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι άνεργοι νέοι από 18 έως 29 ετών μέχρι τις 22 Μαΐου 2013.
 
Οι ειδικότητες που ζητούνται:
-τεχνολόγοι τροφίμων
-γεωπόνοι
-γεωτεχνικοί
-χημικοί
-παραϊατρικά επαγγέλματα
-οδηγοί(με επαγγελματικό δίπλωμα)
-βοηθοί λογιστές
-πωλητές – τριες
-τεμαχιστές κρέατος
-τεχνίτες σιδήρου, αλουμινίου
-μαραγκοί
-υδραυλικοί
-ηλεκτρολόγοι
-ψυκτικοί
-γαζώτριες
-σιδερώστριες
-βοηθοί τυπογράφοι
-φιλόλογοι
-απόφοιτοι παιδαγωγικών ακαδημιών
-γραφίστες
-μηχανικοί απλοί
-ζαχαροπλάστες
-πλέκτες
-κοντρόλ
-Μηχανικοί
-Βαφείς νημάτων
-Αποθηκάριοι
-Ηλεκτρολόγοι
-Ηλεκτρονικοί
-Μάρκετινγκ
«Επιταγή εισόδου» στην εργασία για 35.000 ανέργους
Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς ωφελουμένων συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους». Το πρόγραμμα προσφέρει κατάρτιση και πρακτική άσκηση με προοπτική πρόσληψης σε 35.000 νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών, εισπράττοντας από 2.400 έως 2.700 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η «Επιταγή εισόδου» εκτυλίσσεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Προϋποθέσεις – Απολαβές
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι που έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 και είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργία του ΟΑΕΔ, όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (πτυχιούχοι, απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
Η «Επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, το οποίο χορηγείται στους ωφελούμενους της δράσης, με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή της με υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα προβλέπει ότι στην περίπτωση που ο νέος προσληφθεί στην επιχείρηση που θα πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση, ο κάτοχος κατάρτισης θα εισπράξει «μπόνους» της τάξης των 300 ευρώ, ενώ η επιχείρηση θα απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές του εν λόγω εργαζομένου.
Σε ό,τι αφορά τους ωφελούμενους νέους, το εκπαιδευτικό επίδομα (που περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης ανέρχεται σε:
-2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) για τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ», εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης,
-2.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα Θεωρητικής κατάρτισης και 2.000 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες: http://www. ypakp.gr/, http://www. epanad.gov.gr/, και http:// www.eye-ekt.gr/.
Παράλληλα, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησα και ενημέρωσης, αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που θα ανακύψουν.
Για την Ξάνθη πληροφορίες στο τηλέφωνο: 25410 – 84831.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…