Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρώτο συνέδριο Τουρισµού στην Ξάνθη

Πρώτο συνέδριο Τουρισµού στην Ξάνθη

0
xanthi poli
Διοργανώνει το ΕΒΕ Δευτέρα και Τρίτη µε θέµα: «Τουρισµός, Ελπίδα Στήριξης & Ανάπτυξης της Οικονοµίας» και προσκεκληµένους οµιλητές από γειτονικές χώρες
 
Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαΐου θα λάβει χώρα στην Ξάνθη το πρώτο συνέδριο για τον τουρισµό, µε πρωτοβουλία του Επιµελητηρίου Ξάνθης. Το συνέδριο θα πραγµατοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «LE CHALET» στα Πηγάδια Ξάνθης και οι εργασίες του ξεκινούν το πρωί της Δευτέρας, στις 10 πµ.
Το θέµα του συνεδρίου είναι: «Τουρισµός, Ελπίδα Στήριξης & Ανάπτυξης της Οικονοµίας – Η Επόµενη Μέρα» και σε αυτό αναµένεται να παραβρεθούν η υπουργός τουρισµού Όλγα Κεφαλογιάννη, από την οποία ο πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης είχε πάρει προφορική δέσµευση στην Αθήνα για την παρουσία της, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θόδωρος Καράογλου και εκπρόσωποι των περιφερειακών και τοπικών αρχών.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των θρησκευτικών, τουριστικών και πολιτιστικών αξιών αλλά και της ποικιλοµορφίας του Νοµού µας γενικότερα. Στο συνέδριο θα αναλυθεί ο τουρισµός, ως τµήµα του ευρύτερου οικονοµικού και κοινωνικού συστήµατος καθώς επηρεάζει τις εξελίξεις και την οικονοµική ανάπτυξη του κάθε τόπου.
Στόχος είναι η πραγµατοποίηση συναντήσεων B2B µεταξύ τουριστικών πρακτόρων προς προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η παρουσίαση των τουριστικών προορισµών του Νοµού µας από τους δηµοσιογράφους πανελλαδικής εµβέλειας µέσων ενηµέρωσης, που θα συµµετέχουν στο διήµερο συνέδριο.
Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 από τις 10:00 π.µ. έως 18:00 µ.µ. θα πραγµατοποιηθεί το συνέδριο και στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο θα γίνουν οι επιχειρηµατικές συναντήσεις. Ταυτόχρονα θα ξεναγηθούν οι επισκέπτες στην Παλιά Πόλη και στο Λαογραφικό Μουσείο.
Την επόµενη µέρα, Τρίτη 14 Μαΐου 2013 θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση των ξένων συνέδρων και των δηµοσιογράφων σε αξιοθέατα του νοµού Ξάνθης. Το πρόγραµµα της ηµέρας των ξεναγήσεων περιλαµβάνει επίσκεψη στο µουσουλµανικό τέµενος της Γενισέας, τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη λίµνη Βιστωνίδα, τα οινοποιείο «Βουρβουκέλη», στους Τοξότες και τοποθεσία µε θέα τα Στενά του Νέστου και στη συνέχεια επίσκεψη στη Σταυρούπολη, τη Σµίνθη και τη Γλαύκη.
«Σε αυτό το πρώτο συνέδριο τουρισµού που πραγµατοποιείται στην πόλη µας, σας προσκαλούµε όλους διότι η συµµετοχή και η ενηµέρωση που θα έχουµε θα µας βοηθήσει ώστε να δηµιουργήσουµε τον τουριστικό πόλο που επιδιώκουµε να γίνει ο τόπος µας», αναφέρει η πρόσκληση των διοργανωτών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …