Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Κλεισμένη» η μεταγραφή Λοντίγκιν στη Ζενίτ στο… διαδίκτυο

«Κλεισμένη» η μεταγραφή Λοντίγκιν στη Ζενίτ στο… διαδίκτυο

0
lodigin transfermarkt

Οι μεγαλύτερες και πιο έγκυρες ιστοσελίδες έχουν τον 23χρονο τερματοφύλακα στο ¨ρόστερ¨ της ρωσικής ομάδας

 

Ίσως προκύψει… Ευρώπη για Skoda Ξάνθη λόγω αδειοδοτήσεων

 

Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ για τη μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν από τη Skoda Ξάνθη στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, παραθέτουμε μερικά ακόμη ¨ιντερνετικά¨ στοιχεία που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο και επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες.

 Παίκτης της Ζενίτ ο Λοντίγκιν

 Οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες θεωρούν πλέον ως δεδομένη τη μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και απλώς περιμένουν την επιβεβαίωση μίας εκ των δύο εμπλεκόμενων ομάδων (Ζενίτ ή Ξάνθης).

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη «Wikipedia», τη μεγαλύτερη και σε πολύ μεγάλο βαθμό έγκυρη «ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια», παρουσιάσουν τον Λοντίγκιν στο ¨ρόστερ¨ της ρωσικής ομάδας ενώ έχει αφαιρεθεί από τη σελίδα της Skoda.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η αποκλειστικά «ποδοσφαιρική» ιστοσελίδα «transfermarkt», η οποία θεωρείται η πιο έγκυρη σε μεταγραφικές φήμες, κινήσεις κλπ.

Η εν λόγω ιστοσελίδα λοιπόν αναφέρει τον Λοντίγκιν ως παίκτη της Ζενίτ, με τη σημείωση όμως ότι η μεταγραφή του εκεί θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου 2013, όταν αρχίζει κι επίσημα η μετεγγραφική περίοδος. Μάλιστα η ίδια ιστοσελίδα που αρέσκεται στο να παρουσιάζει και τα οικονομικά μεγέθη των μεταγραφών αναφέρει ότι για την πώληση του ύψους 1.86 23χρνου τερματοφύλακα, η Skoda Ξάνθη έβαλε στα ταμεία της 792.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή κάτι λιγότερο από 927.000 Ευρώ!

Να σημειώσουμε βέβαια ότι εκτός από τις παραπάνω ιστοσελίδες δεκάδες ακόμη είναι αυτές που έχουν «κλεισμένη» τη μεταγραφή και αναμένουν την… επιβεβαίωση.

 Η επιτροπή αδειοδοτήσεων στέλνει… Ευρώπη τη Skoda Ξάνθη!

 Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε τελικά την περιβόητη ανακοίνωση σχετικά με της αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που εδώ και καιρό είχαμε παρουσιάσει και που – εάν δεν υπάρξει δραματική ανατροπή στη διαδικασία των εφέσεων – θα στείλουν τη Skoda Ξάνθη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Europa League!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. δεν παίρνουν άδεια από αυτήν οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος της Super League(!), ανάμεσά τους και οι ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός που τερμάτισαν ψηλότερα από την Ξάνθη η οποία παίρνει κανονικά την άδεια.

Έτσι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανατροπή στο δευτεροβάθμιο όργανο (επιτροπή εφέσεων), η Skoda Ξάνθη θα κληθεί για να παίξει τον Ιούλιο στην Ευρώπη, στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος Αθηνών, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Π.Α.Ο.Κ., Πλατανιάς.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ο.Φ.Η., Κέρκυρα, Πανιώνιος, Πανθρακικός.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών».

Υπενθυμίζεται ότι για τις ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση, πρόβλημα συμμετοχής τους στο επόμενο πρωτάθλημα δεν υπάρχει, ωστόσο όποια ομάδα είχε ευρωπαϊκό εισιτήριο (σ.σ. ΠΑΣ Γιάννινα) το χάνει, ενώ θα έχει περιορισμό μεταγραφών: Θα μπορεί να κάνει 3 μεταγραφές για παίκτες άνω των 24 ετών και τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων. Φυσικά, όσες ομάδες δεν πήραν άδεια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έφεση, η οποία θα πρέπει να εκδικαστεί αλλά και να προκύψει απόφαση το αργότερο μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου, καθώς την επόμενη μέρα, με την ολοκλήρωση των πλέι οφ, η ΕΠΟ θα δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή βέβαια προκύπτει το ερώτημα εάν θέλει η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στα προκριματικά του Europa League που θα ξεκινήσουν σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της προετοιμασίας της, με στελέχη του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ (Ν. Καραγεωργίου, Γ. Παπαδημητρίου) να μην είναι σύμφωνοι – βάσει πρόσφατων τοποθετήσεων – με αυτό το ενδεχόμενο…

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …