Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Δήμος Ξάνθης δίνει για «υιοθεσία» δημοτικούς χώρους

Ο Δήμος Ξάνθης δίνει για «υιοθεσία» δημοτικούς χώρους

0
ep pz 5 13-web

Βασιλούδης- Φανουράκης θα προτείνουν το κανονιστικό πλαίσιο, τους τρόπους επίβλεψης και ελέγχου. Στόχος η ενίσχυση του εθελοντισμού

 

Στην επόμενη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά πάντως, άμεσα θα συζητηθεί ο τρόπος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Θετικά είδε ο δήμαρχος την πρόταση του Ηλία Βασιλούδη θα διαμορφωθεί ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αναλαμβάνουν την «υιοθεσία» δημοτικών χώρων, ώστε να τους φροντίζουν και να τους αξιοποιούν. Το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε χθες σε φιλική ατμόσφαιρα, τύπου «καφέ» με το δήμαρχο στο γραφείο του Μιχάλη Στυλιανίδη, την ίδια ώρα που λάμβανε χώρα μία… έντονη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ο Ηλίας Βασιλούδης, λόγω έκτακτης υποχρέωσης, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για να αναπτύξει την ιδέα του, ωστόσο ο Θανάσης Ξυνίδης εξήγησε ότι η φιλοσοφία της εν λόγω πρότασης έχει να κάνει με την προώθηση του εθελοντισμού για όσους ενδιαφέρονται να περιποιηθούν κάποιο περβάζι ή πάρκο σε δημοτικό χώρο. «Θα πρέπει να γίνει μια προεργασία για να υπάρξουν σαφείς προδιαγραφές, ώστε να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει», σημείωσε ο Θανάσης Ξυνίδης, εξηγώντας ότι κύριες παράμετροι είναι το πώς θέλει ο δήμος να διαμορφώνοντα οι χώροι, αλλά και ποιος αναλαμβάνει την εποπτεία και τον έλεγχο. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε και ο Νίκος Ανταμπούφης: «σε κάθε περίπτωση την ευθύνη την έχει ο δήμος».

Ο δήμαρχος είδε καταρχάς θετικά την ιδέα, προσθέτοντας ότι οι πολίτες που θα αναλάβουν ένα τέτοιο ρόλο θα μπορούν να βραβεύονται από το δήμο, στο πλαίσιο μιας ηθικής ικανοποίησης που μπορεί να είναι ένα επιπλέον κίνητρο.

Ο Ηλίας Βασιλούδης και ο Μανόλης Φανουράκης, ο οποίος έχει μία σχετική εμπειρία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε για να δέχεται τις προτάσεις για το καρναβάλι, θα αναλάβουν, όπως αποφασίστηκε να προτείνουν ένα κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα συζητήσει και θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

Στην άλλη φορά για τα τραπεζοκαθίσματα

Δεν συζητήθηκε τελικά η εισήγηση για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων με σκοπό την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. Το κείμενο του πρακτικού της αρμόδιας επιτροπής μοιράστηκε στους συμβούλους και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς το πρόβλημα είναι οξυμένο, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Παλιάς Πόλης. Ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας Αλέκος Κυριακίδης, ζήτησε την επίσπευση της συζήτησης και ενημέρωσε ότι ο Γιάννης Τσεγγελίδης ως πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ενημερώθηκε να παραστεί για τη συζήτηση, αλλά δεν προσήλθε, ενώ δεν έχει υπογράψει ούτε το πρακτικό.

Θα κλείνει η Πανόρμου αποσπασματικά για το έργο της επέκτασης της Σάρδεων

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πήρε επίσης απόφαση στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων, να επιτρέψει να απομονώνεται η οδός Πανόρμου, όταν πραγματοποιούνται μεγάλες εκσκαφές, μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετούνται για τις φορές που θα είναι κλειστός ο δρόμος, μέσω της οδού από τη Χρύσα.

Ο Νίκος Ανταμπούφης παρεμπιπτόντως έθεσε το θέμα της ανάγκης άμεσης τοποθέτησης καθρεπτών στους κάθετους δρόμους της οδού 12 Αποστόλων, καθώς και της επισκευής της οδού, καθώς λείπουν πλακάκια από την Βασ. Κωνσταντίνου και τη Βασ. Σοφίας, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα σε πεζούς.

Ακόμη, επιτράπηκε η χρήση της πλατείας για εκδήλωση στο πλαίσιο προγράμματος, στις 22 Ιουνίου, σχετικού με την ενημέρωσης των ευεργετικών συνεπειών της άσκησης στην υγεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…