Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επειδή δεν έχει ίντερνετ, δεν έχει και αγροτικό γιατρό στις Θέρμες

Επειδή δεν έχει ίντερνετ, δεν έχει και αγροτικό γιατρό στις Θέρμες

0
ThermesXanthis1
Διαμαρτυρία από τον π. κοινοτάρχη Ναζήρ Χασάν για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι
 
Υποχρεώνονται να πηγαίνουν στον Εχίνο, όπου εκτελεί τα καθήκοντά του ο διορισμένος αγροτικός γιατρός, αφού δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά στον οικισμό
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
 
Για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των Θερμών, χωρίς ελπίδα για βελτίωση της κατάστασης, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ε» ο πρώην κοινοτάρχης της κοινότητας Ναζήρ Χασάν, σχετικά με την αδυναμία του αγροτικού γιατρού να παράσχει τις υπηρεσίες του στο ιατρείο του χωριού.
Ολόκληρη… εκδρομή για μία συνταγογράφηση!
Στις Θέρμες δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη σύστημα οπτικών ινών και γι’ αυτό η σύνδεση στο διαδίκτυο δεν έχει φτάσει ακόμη στην περιοχή. Ως εκ τούτου ο αγροτικός γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά και άρα οι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας Εχίνου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Η απόσταση μπορεί μεν να είναι μόλις 20 χιλιόμετρα ωστόσο, αποτελεί ολόκληρη… εκδρομή για τους κατοίκους, αφού αν δεν έχουν δικό τους όχημα θα πρέπει να φύγουν με το λεωφορείο στις 7 το πρωί και να γυρίσουν με αυτό που φεύγει από τον Εχίνο στις 4 το απόγευμα! Γίνεται αντιληπτό ότι ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους κατοίκους αποτελεί μια διαδικασία εξαιρετικά κουραστική όταν πρέπει να πραγματοποιείται σε τακτική βάση για να γράψουν τα φάρμακά τους.
Όπως εξηγεί ο κ. Ναζήρ: «παλιά το χωριό είχε δύο αγροτικούς γιατρούς που αλλάζανε κάθε εβδομάδα, ενώ τώρα απέμεινε ένας και αυτός δεν έρχεται επειδή δεν έχει ίντερνετ. Αναγκαστικά γι’ αυτό οι κάτοικοι πηγαίνουν στο ΚΥ Εχίνου και πρέπει να πληρώνουν και τα 5 € της επίσκεψης. Στις Θέρμες έχουμε και ιαματικά λουτρά και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία γιατρού».
Είναι πρόβλημα υποδομών
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης απαντά στο θέμα που του θέσαμε ότι πράγματι η κατάσταση είναι προβληματική, λόγω της έλλειψης διαδικτύου στην περιοχή. Ενημερώνει ότι ο διορισμένος αγροτικός γιατρός στις Θέρμες παράσχει τις υπηρεσίες του στο ΚΥ Εχίνου και δηλώνει ότι μία φορά την εβδομάδα μεταβαίνει στο χωριό για να πάρει τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων και στη συνέχεια γυρίζει για να τους τα παραδώσει. «Είναι η μοναδική περιοχή που έχει αυτό το πρόβλημα, δε βοηθάνε οι υποδομές για να παράσχει τις υπηρεσίες του στον οικισμό ο διορισμένος αγροτικός γιατρός», σημειώνει ο κ. Μπαμπαλίδης.
Δυστυχώς, για τους κατοίκους του οικισμού η κατάσταση δεν προβλέπεται να βελτιωθεί άμεσα, αφού το πρόβλημα δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα. Παλιότερα είχε ενταχθεί στα σχέδια του ΟΤΕ η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών μέχρι το μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου, όμως η διαδικασία, που είναι και αρκετά κοστοβόρα, δεν έχει ολοκληρωθεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο αγροτικός γιατρός να μεταβαίνει σε σταθερή βάση και όσο γίνεται πιο συχνά στον οικισμό των Θερμών για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και ειδικά τους ηλικιωμένους και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν με δικό τους όχημα στον Εχίνο.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…