Σχόλια 02/05/2013

0
Επίσημη δήλωση: Ένας επίορκος θα φεύγει κι ένας νέος θα έρχεται
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Οποία ξεφτίλα
 Επανεμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι στις Σκουριές Χαλκιδικής. Με απειλές κατά των εργαζομένων στα Μεταλλεία στις 5 το πρωί, με κουκούλες στα πρόσωπα, γύρω στα 15 άτομα, που σταματούσαν τα αυτοκίνητα των εργαζομένων που πήγαιναν στη δουλειά τους.
Και οι άνθρωποι αυτοί απειλούσαν και τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους να γυρίσουν στα σπίτια τους, να παραιτηθούν από τη δουλειά τους και άλλα απαράδεκτα.
Ήδη οι εργαζόμενοι υπέβαλαν μηνύσεις και κατήγγειλαν την τρομοκρατία ζητώντας την προστασία της Πολιτείας για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να δουλέψουν.
Και μια παρατήρηση: Γιατί φορούν κουκούλες τα ανθρωπάκια; Γιατί κρύβονται; Γιατί λειτουργούν σαν αγέλη εναντίον ολίγων και φιλήσυχων εργαζομένων;
Μια η απάντηση: Δεν είναι άντρες! Οι άντρες βγαίνουν μπροστά, αγωνίζονται με το πρόσωπο ακάλυπτο γιατί πιστεύουν στον αγώνα τους.
Αυτοί είναι ανθρωπάκια, θρασύτατοι και δειλοί. Εμφανίζονται και δρουν μόνον ως αγέλη. Με τα πρόσωπα σε κουκούλες.
-Οποία ξεφτίλα για τους «αγωνιστές»…
«Ε»
 
Επιτέλους!
 Να κι ένα καλό νέο. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση για τη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στο Γραμματικό στην Αττική.
Όταν αλλού, σε πολιτισμένες χώρες, βγάζουν χρήματα από την επεξεργασία των σκουπιδιών, εμείς εδώ ζούμε στο Μεσαίωνα πετώντας τα στους ΧΥΤΑ ακόμη! Και περνάμε τον εαυτό μας για έξυπνους, τρομάρα μας.
Περιττό να θυμίσουμε ότι εμείς εδώ στην Περιφέρειά μας πως ελάχιστα κάνουμε στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, όπως και των χωματερών.
«Ε»
 
12 χρόνια
 Πρωτομαγιά του 2001 ήταν όταν έφυγε από κοντά μας ο λογοτέχνης Στέφανος Ιωαννίδης.
Ο άνθρωπος που σημάδεψε ανεξίτηλα τα λογοτεχνικά πράγματα του νομού, μ’ ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, με πανελλήνια αναγνώριση και αποδοχή.
Για τη λογοτεχνική δημιουργία του Στέφανου Ιωαννίδη και την εν γένει δράση και προσφορά του έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης τόσο για το έργο του όσο και το ήθος του.
«Ε»
 
Πλεόνασμα
 Πλεόνασμα 12.000€ του ΙΚΑ απ’ το θάνατο του Κώστα Δημητριάδη 8/4/13 (τα αναδρομικά του). 18 μήνες χωρίς σύνταξη λόγω μη σύστασης επιτροπών. Ζούσε χωρίς νερό και φως επί μήνες.
VEN. KAR. (Βενέτης Καρτσίδης)
 
Κομματικά τερτίπια
 Το ΑΚΕΛ στην Κύπρο ως γνωστόν ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ήταν αυτό που σχεδίασε και προκάλεσε το Μνημόνιο για τη σωτηρία του νησιού από οικονομικής πλευράς.
Και καλώς έπραξε βέβαια, παρότι αυτό το ίδιο με την εφαρμοζόμενη πολιτική του ήταν η αιτία για προσφυγή στο Μνημόνιο.
Ε, λοιπόν προχθές, κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία, το ΑΚΕΛ καταψήφισε την αποδοχή του Μνημονίου!! Δηλαδή, ενώ αυτό ήταν η αιτία, αυτό το σχεδίασε και το ετοίμασε, στη βουλή το καταψήφισε.
-Αυτό είναι πολιτική συνέπεια της πλάκας. Και μετά θέλουν να τους πάρουν στα σοβαρά.
«Ε»
 
Καλό Επιχειρηματικό, αλλά…
 Θετική η εξέλιξη για το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης.
Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες από τις τράπεζες που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό.
Το πρόγραμμα αυτό έχει στη διάθεσή του 275 εκ. ευρώ και άλλο τόσο ποσό θα βάλουν οι τράπεζες, σύνολο 550 εκ. ευρώ. Ποσό αρκετά μεγάλο. Αυτό λοιπόν το ποσό θα διατεθεί στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με επιδοτούμενο κατά 50% επιτόκιο και το υπόλοιπο θα δανειοδοτηθεί με 4,5%.
Ήδη οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και αμέσως μετά τις γιορτές οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν ν΄απευθύνονται στην τράπεζα της επιλογής τους για την υποβολή αιτήσεων.
Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των οικονομικών κλάδων.
Ιδού λοιπόν μια σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί. Βέβαια πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξουν τίποτε απαγορευτικοί όροι από τις τράπεζες και το δώρο τελικά μείνει…άδωρο!
«Ε»
 
Δήμος και ανακύκλωση
Εντάξει δε λέμε ότι οι δημότες είναι άμοιροι ευθυνών για το θέμα της ανακύκλωσης και δικαίως αγανακτούν και οι υπεύθυνοι της καθαριότητας του δήμου που βλέπουν ψαρικά και κάθε λογής σκουπίδια μέσα στους κάδους ανακύκλωσης. Όμως, η δημοτική αρχή πρέπει να αναρωτηθεί πώς γίνεται και άλλοι δήμοι έχουν πετύχει να εφαρμόσουν την ανακύκλωση. Μόνο εδώ δηλαδή υπάρχουν ασυνείδητοι πολίτες; Και αν ναι, δε θα έπρεπε ο ίδιος να κάνει έστω το υποτυπώδες σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης; Γιατί μέχρι στιγμής δεν είδαμε τίποτα, όπως έχει χιλιοειπωθεί…
Ε.Δ.
 
Μήνυμα από τους νέους
Για μια ακόμη χρονιά ο Ραδιομαραθώνιος Αγάπης του Γηροκομείου, χωρίς να έχει σημασία το ποσό που τελικά συγκέντρωσε, αν και ήταν αξιόλογο, έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι νέοι άνθρωποι έχουν αναλάβει να διοικήσουν ένα ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, με πολλές δυσκολίες και οικονομική στενότητα, κάνοντας το καθήκον που ανέλαβαν με υπευθυνότητα και πολλή διάθεση. Αυτή η στάση είναι που δεν αφήνει και ασυγκίνητους τους πολίτες , που έδωσαν το παρών, ο καθένας με τις δυνάμεις του και σε αυτή την προσπάθεια.
Ε.Δ.
 
Πικρές αλήθειες…
 Οι… «συνήθεις ύποπτοι» μόνο στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς!
Πλήρως απογοητευτική η εικόνα που παρουσίαζε η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και η πορεία. «Τους μπέρδεψαν… τους δίχασαν με την μεταφορά της αργίας την τρίτη μέρα του Πάσχα δικαιολογήθηκαν οι συνδικαλιστές. Όμως η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Ο κόσμος κουράστηκε και πλέον δεν εμπιστεύεται το συνδικαλιστικό κίνημα και κυρίως τους συνδικαλιστές. Δεν πιστεύει ότι τον προστατεύει., δεν πιστεύει ότι μπορεί ένα έχει κάποιο αποτέλεσμα η απεργία του. Ακόμη χειρότερο όμως πολύ αληθινό: Έχει παραιτηθεί δεν δείχνει καμιά αγωνιστική διάθεση και δέχεται μοιρολατρικά όλα αυτά τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια που του έχουν φτάσει το μισθό στα 587 ευρώ μικτά! Είναι τόσο απορροφημένος από τα προβλήματά του που δεν δείχνει καμιά διάθεση ν’ αντιδράσει!
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια …κιόλα τα άλλα λέγονται για να λέγονται και να κάνουν το κομμάτι τους κάποιοι!
Μ.Ξ.
 
«Μεγάλη Εβδομάδα» και στην αγορά …
 …της πόλης μας με τον κόσμο να πηγαίνει πάνω – κάτω, να βλέπει αλλά να μην αγοράζει τίποτε πέρα απ’ τα απαραίτητα κι εκείνα με μέτρο και φειδώ. Το αρνί το αφήνουν για τις τελευταίες μέρες ευελπιστώντας ότι θα πέσει η τιμή ενώ πολλοί περιμένουν τις προσφορές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ για να το αγοράσουν πολύ φτηνό Φτωχότερο παρά ποτέ θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι παρότι οι έρευνες στα είδη που το αποτελούν το κοστολογούν φτηνότερο κατά 3,5 ευρώ. Έπεσαν οι μισθοί, κόπηκαν τα δώρα στον δημόσιο τομέα, περίσσεψε η ανεργία…Όλο το χρόνο μια Μεγάλη Εβδομάδα ζούμε δηλαδή…
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…