Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσδοκούν «Ανάσταση» στη ΣΕΚΑΠ

Προσδοκούν «Ανάσταση» στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
Στις 8 Μαΐου η πρώτη έκτακτη γενική συνέλευση µε µοναδικό θέµα τη συµπλήρωση του Διοικητικού συµβουλίου
 
Μετά από 20 µέρες η τακτική συνέλευση µε την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου και την τροποποίηση του καταστατικού
 
 
Εβδοµάδα µεγάλων εξελίξεων για τη ΣΕΚΑΠ στις προσεχείς πασχαλινές µέρες καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες οριστικοποίησης της συµφωνίας αγοράς των µετοχών της ΑΤΕ από την Donskoy Tabac του Ιβάν Σαββίδη.
Προχωρούν οι διαδικασίες για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ
Χθες Μ. Δευτέρα ήταν προγραµµατισµένη η συνάντηση µεταξύ του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ κ. Μαράντου και εκπροσώπων της εταιρείας και η υπογραφή του προσύµφωνου αγοράς. Σύµφωνα µε πληροφορίες µας µέχρι αργά το απόγευµα δεν είχε ανακοινωθεί επισήµως αν τελικά υπογράφτηκε το προσύµφωνο. Πηγές του «Ε» πάντως ανέφεραν ότι η υπογραφή του προσυµφώνου θεωρείται εξασφαλισµένη και είναι µια τυπική διαδικασία που τη χειρίζονται οι δικηγόροι του κ. Σαββίδη και ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ.
Την Τετάρτη 8 Μαΐου, έκτακτη γενική συνέλευση στη ΣΕΚΑΠ
Παράλληλα έχει προγραµµατιστεί για την Τετάρτη 8 Μαΐου έκτακτη γενική συνέλευση µε µοναδικό θέµα την συµπλήρωση του Διοικητικού Συµβουλίου της ΣΕΚΑΠ. Σηµειώνεται ότι το παρόν διοικητικό συµβούλιο είναι ελλιπές καθώς από τα 11 µέλη – όπως ορίζεται από το καταστατικό – έχουν αποµείνει µόνο 4. Υπενθυµίζεται ότι τα δύο µέλη, ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος και ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος έχουν αποβιώσει και δεν έχουν αντικατασταθεί και τα υπόλοιπα 5 µέλη έχουν παραιτηθεί. Η συµπλήρωση του Διοικητικού συµβουλίου κρίνεται απαραίτητη καθώς διαφορετικά δεν µπορεί να συγκληθεί τακτική γενική συνέλευση προκειµένου να επικυρωθεί η αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου, που λογικά θα καλύψει στη συντριπτική της πλειοψηφία ο Ι. Σαββίδης, όπως περιλαµβάνει η συµφωνία, καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού που θα επιτρέπει τη συµµετοχή ιδιώτη στο Δ.Σ. της εταιρείας αλλά και µε τις αλλαγές που δικαιωµατικά θα αποφασίσει ο ιδιώτης. Πηγές του «Ε» αναφέρουν ότι τα µέλη που θα συµπληρώσουν το Δ.Σ. θα ορισθούν από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, προφανώς σε συνεργασία µε την Ιβάν Σαββίδη, ενώ η τακτική συνέλευση πρόκειται να γίνει 20 µέρες µετά την έκτακτη, δηλαδή στις 28 Μαΐου εκτός απροόπτου.    
Μυστήριο η τιµή της µετοχής – Ουδέν νεώτερον για τα χρέη της ΣΕΚΑΠ
Στο µεταξύ επίσηµα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε σχετικό µε την τιµή που πωλήθηκε η µετοχή της ΣΕΚΑΠ στο νέο αγοραστή. Υπενθυµίζουµε ότι η ΑΤΕ κατέχει 1.849.171 κοινές ονοµαστικές µε δικαίωµα ψήφου µετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 50,36% της στη ΣΕΚΑΠ ενώ η συµφωνία µε τον Ιβάν Σαββίδη περιλαµβάνεται η απόδοση 16 εκ. ευρώ στην ΑΤΕ από τον αγοραστή έναντι των χρεών της ΣΕΚΑΠ. Επίσης όπως είναι γνωστό η ΣΕΚΑΠ έχει και χρέη προς τρίτους και µερικές εκκρεµείς υποθέσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ όταν έκανε εξαγωγές, όµως δεν είναι γνωστό αν αυτές έχουν τακτοποιηθεί.
Πουλάει ο Συνεταιρισµός το ποσοστό του – Θετική αποδοχή από Σαββίδη
Σ’ ότι αφορά τους υπόλοιπους µετόχους όπως είναι γνωστό είχε προηγηθεί συµφωνία του Ιβάν Σαββίδη µε τη ΣΕΚΕ ενώ υπάρχει δέσµευση του Συνεταιρισµού που κατέχει το 8% να πουλήσει το µερίδιό του στον αγοραστή των µετοχών της ΑΤΕ. Σηµειώνεται ότι στο Συνεταιρισµό έγιναν εκλογές και ανάδειξη νέου διοικητικού συµβουλίου το περασµένο Σαββατοκύριακο και σύµφωνα µε πληροφορίες µας µεταξύ άλλων εκλέχτηκε εκ νέου πλειοψηφώντας µάλιστα ο προηγούµενος πρόεδρος κ. Νίκος Παπαβασιλείου. Όπως µας πληροφόρησε είχε γίνει µια πρώτη προσέγγιση µε εκπροσώπους του κ. Σαββίδη και έχει εκφραστεί εκ µέρος του η βούληση να αγοράσει το ποσοστό του συνεταιρισµού. Αυτό όµως πρόκειται να γίνει σε δεύτερη απόφαση αφού πρώτα τελεσφορήσουν όλες οι διαδικασίες της µεταβίβασης των µετοχών της ΑΤΕ.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…