Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σύγκρουση των «άκρων» με αίμα στην Ξάνθη

Σύγκρουση των «άκρων» με αίμα στην Ξάνθη

0
episodia-empros
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών και Αντεξουσιαστών στη κεντρική πλατεία. Ξυλοκοπήθηκε από μέλη της Χ.Α. 30χρονος μουσουλμάνος
 
Υπό διερεύνηση οι συνθήκες του τραυματισμού. Θύμα ρατσιστικής βίας ή διερχόμενος;
 
 Διαστάσεις μιας ιδιότυπης «βεντέτας των άκρων» με επιθέσεις εκατέρωθεν εκλαμβάνει η οξεία κόντρα μεταξύ Χρυσαυγιτών και Αντεξουσιαστών στην Ξάνθη αφού κάθε τόσο σημειώνονται επεισόδια και συμπλοκές. Έτσι και το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου περίπου στις 8.30 – 9 η ώρα στο κέντρο της πόλης και μπρος στους εμβρόντητους περαστικούς, εκτυλίχθησαν σκηνές μάχης μεταξύ μιας ομάδας 30 – 35 Χρυσαυγιτών και άλλων τόσων Αντεξουσιαστών που είχαν θύμα ένα 30χρονο μουσουλμάνο κάτοικο Ξάνθης που ξυλοκοπήθηκε άγρια και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.
Θύμα της μάχης των άκρων ένας 30χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο νεαρός έχει χτυπήματα στο κεφάλι όχι όμως σοβαρά ώστε να κινδυνεύει η υγεία του,   φέρει θλάσεις και μώλωπες και νοσηλεύεται στην Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης. Τον νεαρό τραυματία επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής κ. Κοντός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θανάσης Μπαμπαλίδης προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε. Όπως ανέφερε ο Φώτης Καραλίδης, θα κάνει παράσταση στην Εισαγγελία Ξάνθης, ζητώντας παρέμβαση και έρευνα για το περιστατικό ρατσιστικής βίας. Την υπόθεση επίσης του τραυματισμού διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας της Α.Δ. Ξάνθης.
Υπό διερεύνηση οι συνθήκες του τραυματισμού. Θύμα ρατσιστικής βίας ή διερχόμενος;
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν η ομάδα των αντεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία και φωνάζοντας αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα επεχείρησε να κάνει πορεία – διαδήλωση. Άμεσα κινητοποιήθηκε η αντίστοιχη ομάδα της Χρυσής Αυγής η οποία αντιπαρατάχθηκε σε θέσεις μάχης κρατώντας ελληνικές σημαίες , ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα. Στο χώρο κατέφτασαν αστυνομικές δυνάμεις. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν κατάφεραν ν’ αποτρέψουν τον τραυματισμό του 30χρόνου. Σ’ ότι αφορά τις συνθήκες αλλά και τους λόγους που προκάλεσαν αυτό το θλιβερό περιστατικό βίας υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ» ο 30χρονος καθόταν σε πλησιέστερη καφετερία και στοχοποιήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής από τους οποίους αναγνωρίστηκε ότι είναι μουσουλμάνος και γι αυτό το λόγο ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα μέλη της Χ.Α. που τον χτυπούσαν με χοντρό στυλιάρι. Κατά συνέπεια έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι μέλος του Αυτόνομου Στεκιού και ότι απλά έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό υποστηρίζουν από την Α.Δ. Ξάνθης και συγκεκριμένα ότι ο 30χρονος ήταν διερχόμενους από το χώρο της πλατείας και απλά φορούσε κουκούλα. Υπάρχουν ωστόσο και πληροφορίες ότι η επίθεση της Χ.Α. εναντίον των αντιεξουσιαστών είχε εκδικητικό χαρακτήρα, εξαιτίας πρόσφατης επίθεσης εναντίον στελέχους της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της Χ.Α. που βρέθηκαν στην πλατεία είχαν έρθει και από άλλες πόλεις.
Μετά διαλύθηκαν…
Μετά το θλιβερό περιστατικό και την παρέμβαση της Αστυνομίας η ομάδα των αντεξουσιαστών κινήθηκε προς το Πανεπιστήμιο ενώ υπήρξε προσπάθεια να τους ακολουθούσουν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όμως απετράπη μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας που τους ανάγκασε να επιστρέψουν στα γραφεία τους.
 
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια


«Η τρομοκρατία των νεοναζί, δε θα περάσει…»
Οι νεοναζί της Χ.Α το βράδυ της Πέμπτης βγήκαν στους δρόμους της Ξάνθης, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και το επικίνδυνο πολιτικό τους σχέδιο. Ένα ακόμη ρεσιτάλ μίσους, ρατσισμού, τυφλών επιθέσεων, βίας και τρομοκρατίας εξελίχθηκε στους δρόμους της πόλης μας με πρωταγωνιστές τους υμνητές του Χίτλερ, της Χούντας και προασπιστές των συμφερόντων των εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών.
Στο όνομα του ελληνικού έθνους, ιδεών και αξιών, πραγματοποιούν τα πιο ειδεχθή εγκλήματα απέναντι στους πιο ανυπεράσπιστους και αδύναμους, συμβάλλοντας με τον πιο ακραίο τρόπο στο κλίμα τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που προσπαθεί να επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση και τα συμμαχικά της συστημικά ΜΜΕ. Δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, βόμβες, μαχαίρια και τσεκούρια δε συνάδουν με τον πολιτισμό και την κουλτούρα, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται και δεν έχουν καμία θέση στην πολυπολιτισμική Ξάνθη.
Η γενικευμένη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η ανεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών, που πλήττουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, δεν απασχολούν τους φασίστες της Χ.Α. Αντιθέτως η διασφάλιση της κυριαρχίας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, όλων όσων κέρδιζαν στα χρόνια της πλασματικής ανάπτυξης και συνεχίζουν να κερδίζουν μέσα στην κρίση, πάντα στις πλάτες του κόσμου της εργασίας, αποτελούν κομβικής σημασίας ζητήματα για τη συμμορία της Χ.Α.
Η ενότητα του κόσμου της εργασίας, υπό ταξική σκοπιά, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και καταγωγής είναι επικίνδυνη για το σύστημα που διαρκώς γεννά κρίσεις, όπως η σημερινή. Την ενότητα αυτή στοχοποιούν και οι εθνικισμοί όλων των πλευρών. Σε αγαστή συνεργασία και σύμπλευση μεταξύ τους προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία, να ορθώσουν διαχωριστικές γραμμές, να κατασκευάσουν εσωτερικούς εχθρούς, να τρομοκρατήσουν.
Οι συνεχείς προκλήσεις των νεοναζί και η στοχοποίηση της μειονότητας στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Α. Σαμαρά είναι άκρως επικίνδυνες. Ο φασισμός, βασικό εργαλείο του σάπιου καπιταλισμού και η καταπολέμηση του μας αφορά όλες και όλους. Πρώτα οι μετανάστες, τώρα η μειονότητα, αργότερα όσοι υψώνουν το ανάστημα τους στις μνημονιακές πολιτικές, όσοι επιλέγουν να μη ζουν με το φόβο, το μίσος, το ρατσισμό. Να μην επιτρέψουμε η πολυπολιτισμική Ξάνθη να γράψει και άλλες μαύρες σελίδες στην ιστορία της, να αγωνιστούμε όλοι\ες για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, όπου οι ανάγκες των πολλών θα είναι πάνω από τα συμφέροντα των λίγων».  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…