Σχόλια 30-03-2013

0
Από τη διχοτόμηση στο κούρεμα. Η αδικία συνεχίζεται για τον κυπριακό λαό…
 
Περί Βγενόπουλου


 Μεγάλη «φάτσα» κατά πως λέει ο λαός (σε Ελλάδα και Κύπρο κυρίως), αυτός ο Βγενόπουλος.

Στην Κύπρο έκανε άνω-κάτω την Λαϊκή Τράπεζα, στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό. Καλά που έφυγε νωρίς…
«Ε»
 
Η άλλη άποψη


 Η αλήθεια είναι πάντα μία δύσκολη περίπτωση, κυρίως για τα κόμματα και τους κομματικούς παρατρεχάμενους. Έτσι, με όση ευκολία κρίνουν και αποδίδουν ευθύνες στους άλλους, με άλλη τόση ευκολία αποκρύπτουν την αλήθεια σε ό,τι δεν τους συμφέρει.
Ο λόγος για την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική. Πέρα από όλα τα άλλα, κρύβουν ότι το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει ποσό 36% ως έσοδο από την ενοικίαση του χώρου και τη φορολογία. Ότι θα πάρει ο εκεί δήμος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ότι θα διατεθούν 5 δις για επενδύσεις και ότι θα δουλέψουν χιλιάδες άνθρωποι τη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα.
«Ε»
 
Οι αρεστοί


 Σήμερα στη χώρα μας για να είσαι αποδεκτός πρέπει να λες «όχι», να μην πληρώνεις διόδια, ν’ αντιδράς σε κάθε πρόταση, να μην θέλεις αξιολόγηση της δουλειάς σου, ν’ αρνείσαι να γίνουν αλλαγές, να συνεχίζουν οι προσλήψεις στο δημόσιο και γενικά εσύ να μην δουλεύεις αλλά οι άλλοι, που είναι οι κακοί, τα κορόιδα, οι εργοδότες που πίνουν το αίμα των εργαζομένων!

-Ελληνική παράνοια στον υπέρτατο βαθμό…
«Ε»
 
Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς


 Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται τελικά η αργία της Πρωτομαγιάς καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης συμφώνησε στην πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, που φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.
Έτσι, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.
 
Από συμπολίτη


 Με αφορμή σχόλια της στήλης για τους άξιους, ικανούς και διανοητές που απέχουν από τη δημόσια ζωή, μας εστάλη σημείωμα για τη στήλη. Ιδού τι αναφέρει ο επιστολογράφος μας:
«Στην Ελλάδα τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια επικρατεί ο πιο ανήθικος κομματισμός. Οι διορισμοί, οι μίζες και τα ρουσφέτια, όχι μόνον αποτελούν μιαν εύνοια που δεν πρέπει να δίδεται, αλλά κάνουν εκατοντάδες τίμια πρόσωπα να κοκκινίζουν από την αδικία.
Εδραιώθηκε το δόγμα ότι στα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να δίδονται ως ανταμοιβή για ορισμένες «παρεχόμενες υπηρεσίες» (τα λεγόμενα και κομματικά ένσημα), είτε αξιώματα, είτε παροχή εργασίας. Σύντομα όλα αυτά έγιναν αυτοσκοπός. Έγιναν τα «βραβεία» του κόμματος, τα λάφυρα της νίκης ενός κομματικού μηχανισμού και δεν άργησε πολύ αυτή η «λέπρα» να εγκατασταθεί στο «σώμα» του κράτους.
Η συνήθεια της ψηφοθηρίας και η επαιτεία για ένα κρατικό αξίωμα κατέληξε στη δωροδοκία δια του αξιώματος και εν τέλει στη διαφθορά του αξιώματος.
Ως πότε, αλήθεια, θα κάθονται στα μπροστινά καθίσματα αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται στα τελευταία της αίθουσας, εκεί όπου δε φτάνει το φως; Κάθε τιμητική διάκριση που απονέμεται αδίκως, είναι σα να ληστεύεται από το θησαυροφυλάκιο της αξιοκρατίας.
Και το δικό μας θησαυροφυλάκιο είναι πλέον άδειο. Εντελώς.»
 
Συντάξεις μαϊμού


 Έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία, την κυβέρνηση, τον λαό στο σύνολό του το θέμα με τις συντάξεις μαϊμού. Χιλιάδες αυτοί που χωρίς να το δικαιούνται, παίρνουν συντάξεις!
Μάλιστα κοστίζουν στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 420 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Δηλαδή σε δέκα χρόνια 4,2 δις ευρώ. Κι αν υπολογιστούν ότι παλαιότερα ήταν περισσότερες οι παράνομες συντάξεις, τότε τα δις είναι διπλάσια, κοντά στα 8,5 δις ευρώ…
Στοιχεία που σοκάρουν, στοιχεία που γεμίζουν οργή και αγανάκτηση για τις μαϊμού συντάξεις και αίσθημα πίκρας και ερωτηματικών εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν και θα επιστρέψουν όσα παράνομα πήραν χρόνια τώρα.
«Ε»
 
Η εξουσία


 Τον δρόμο για την εξουσία τίποτε δεν τον σταματά (ετερόκλητες συμμαχίες ανεξάρτητοι Έλληνες – ΣΥΡΙΖΑ).
V.K.
 
Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια από τα ξημερώματα


 Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή 31 Μαρτίου η θερινή ώρα. Έτσι, στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00. Το μέτρο της θερινής ώρας λήγει στις 27 Οκτωβρίου.
 
 Έδωσε εύσημα


Τα εύσημα στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης έδωσε με αφορμή το ρεπορτάζ για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ο Χρήστος Μούρκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου. Ο λόγος, το γεγονός ότι πρόκειται για μία μελέτη που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη Τ.Υ. του δήμου από την ωρίμαση έως την ένταξη. «Αυτό, μαζί με άλλα σημαντικά έργα για την πόλη, σαν απάντηση στην κριτική που δεχθήκαμε για τις αναθέσεις. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που αποδεικνύει τη βαρύτητα που δόθηκε στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης», σημείωσε ο κ. Μούρκας.
Ε.Δ.
 
Πλάκα έχουν…


…αυτοί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες της Ξάνθης, που έβαλαν τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για συνέντευξη Τύπου να περιμένουν πάνω από μισή ώρα για να τελειώσει, λέει, η συνέντευξη της ΔΗΜΑΡ, που γινόταν παράλληλα! Και να πήγαινε και κανένας μετά…
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Δαγλαρτζής δεν ήθελε, λέει, πολιτικές ερωτήσεις και η συνέντευξη κράτησε ένα 5λεπτο! Συνεπή συμπεριφορά πάντως, συνεπή δε τη λες… και προφανώς θα αποτελέσει κακό προηγούμενο.
Ε.Δ.
 
Η ΔΗΜΑΡ μένει στη συνεργασία


Για τον κ. Λυκούδη, όπως μας είπε από την Ξάνθη, το μείζον στοίχημα της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση ήταν η αποφυγή της χρεοκοπίας και αφού αυτό επετεύχθη, σε προτεραιότητα τίθενται οι παρεμβάσεις στα κοινωνικά θέματα, όπου αν δεν καταφέρουν να το αναδείξουν σε μείζον ζήτημα, θα είναι όλοι υπόλογοι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως, φάνηκε «εξοικειωμένος» με τη συνεργασία των τριών κομμάτων και ιδιαίτερα με το συντηρητικό κομμάτι, αντιμετωπίζοντας «τα θέματα που προκύπτουν» ως φυσικό επακόλουθο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ αρνήθηκε ότι η ΝΔ ασκεί δεξιόστροφη πολιτική. Εκεί πάντως που άσκησε δριμεία κριτική, δίνοντας και στη ΔΗΜΑΡ τις ευθύνες που της αναλογούν ήταν στο «βαθύ κράτος» με τις νοοτροπίες και όχι τα πρόσωπα να αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε είδους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι ο κ. Λυκούδης δύο φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα γιατί δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχήμα διακυβέρνησης. Και όλοι πιάσαμε το νόημα…
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …