Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αιμοδοσία στην αντιπεριφέρεια από το Παίδων ‘Αγία Σοφία’

Αιμοδοσία στην αντιπεριφέρεια από το Παίδων ‘Αγία Σοφία’

0
aimodosia1-empros
Προσήλθαν πάνω από 20 άτομα, αν και η κίνηση εκτιμήθηκε ως μειωμένη από το κλιμάκιο σε σχέση με άλλες φορές
 
«Αν όλες οι πόλεις ήταν σαν την Ξάνθη, δε θα είχαμε ανάγκη να εισάγουμε αίμα», ανέφεραν στο «ε» οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» που βρέθηκαν στην Ξάνθη με κλιμάκιο εθελοντικής αιμοδοσίας στην αίθουσα συσκέψεων της αντιπεριφέρειας Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής. Το νοσοκομείο διοργανώνει στην Ξάνθη δράσεις έξι φορές το χρόνο, δύο από τις οποίες λαμβάνουν χώρα στην αντιπεριφέρεια.
Ο χώρος της αίθουσας συσκέψεων μετατράπηκε με εξοπλισμό του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» σε κέντρο αιμοδοσίας για μία ημέρα, προκειμένου οι ξανθιώτες να σπεύσουν σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης για εθελοντική αιμοδοσία.
Οι συμμετοχές μέχρι το μεσημέρι ξεπέρασαν τις 20, αν και από τους γιατρούς κρίθηκε μάλλον μειωμένη η κίνηση σε σχέση με άλλες φορές. Οι ίδιοι φάνηκαν πάντως ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την απόφαση του ελβετικού Ερυθρού Σταυρού να μειώσει τις εξαγωγές αίματος προς την Ελλάδα και έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη μιας ευρείας ενημερωτικής καμπάνιας, προκειμένου να αυξηθούν οι εθελοντές αίματος στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σημείωσαν ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να δώσει αίμα, αλλά υστερούμε σε οργάνωση και προσωπικό και γι’ αυτό στερούμαστε ένα μέρος της ποσότητας αίματος που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι πολίτες της Ελλάδας. Είναι ωστόσο, πολύ ενθαρρυντικό ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου των Αθηνών παρατηρούν εξαιρετική ανταπόκριση των πολιτών ακόμη και στην πρωτεύουσα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Άλλωστε, η αλληλεγγύη έχει τονωθεί λόγω της κρίσης και αυτό φαίνεται και στο κομμάτι της εθελοντικής αιμοδοσίας», παρατήρησαν καταληκτικά.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…