Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα χέρια Γάλλων συνεταιριστών περνά η ΕΒΖ

Στα χέρια Γάλλων συνεταιριστών περνά η ΕΒΖ

0
ergostasio zaxari 2-empros
Ανακηρύχθηκε «προτιμητέος υποψήφιος» η εταιρία Cristal Financiere από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ. Στα 50 εκ. ευρώ εκτιμάται η πώληση
 
Γάλλοι συνεταιριστές, που συνεργαζόταν ήδη με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρόκειται να γίνουν τα νέα αφεντικά της εταιρίας, μετά την ανακοίνωση της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας ότι ανακηρύσσει τη γαλλική Cristal Financiere προτιμητέο υποψήφιο του διαγωνισμού για την μεταβίβαση 30.256.689 κοινών μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 82,33% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Η Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole άφησε πίσω τις εταιρίες Krajowa Spolka Cukows S.A.και Litex Commerce JSC, που έμειναν επιλαχόντες του διενεργηθέντος διαγωνισμού, ενώ, όπως προκύπτει, απορρίφθηκε η προσφορά της σερβικής Sunoko.
Η πλειοδοτούσα εταιρία, που προέκυψε από τη συνένωση τεσσάρων συνεταιρισμών, δεν είναι άγνωστη στην ΕΒΖ, αφού συνεργάζεται μαζί της, καθώς παράγει φασόν ζάχαρη για την ελληνική εταιρεία και μόνο μέσω αυτής προμηθεύει την ελληνική αγορά.
Το ύψος του τιμήματος της πώλησης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Agronews, οι Γάλλοι προσέφεραν ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, αποτιμώντας, ουσιαστικά, την κάθε μετοχή στα 1,25 ευρώ, όσο, δηλαδή, διαπραγματευόταν ο τίτλος της εισηγμένης στο ελληνικό Χρηματιστήριο, την περίοδο της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…