Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 13-03-2013

Εργασιακό 13-03-2013

0
Θέμα 1ο


4 προσλήψεις στην ΛΑ’ ΕΠΚΑ Ξάνθης
68 προσλήψεις στην 12 Εφορεία Καβάλας. 4.784 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού
 Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για 8 μήνες έως ένα έτος
 
Την πρόσληψη 4.784 εποχικών υπαλλήλων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, έως ένα έτος θα προσληφθούν 4.240 πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ αλλά και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των αρχαιολογικών έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα θα προσληφθούν έως οκτώ μήνες 544 ημερήσιοι φύλακες ΔΕ, νυχτοφύλακες ΔΕ και καθαριστές ΥΕ.
Οι προσλήψεις θα γίνουν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
4 προσλήψεις στην ΛΑ’ ΕΠΚΑ Ξάνθης
Στην ΛΑ’ ΕΠΚΑ Ξάνθης θα προληφθούν: 2 Αρχαιολόγοι (ΠΕ), 1 Τοπογράφος Μηχανικός (ΠΕ) και 1 Συντηρητής Αρχαιοτήτων (ΤΕ)
 68 προσλήψεις στην 12 Εφορεία Καβάλας
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 6 Αρχαιολόγοι (ΠΕ), 5 Συντηρητές Αρχαιοτήτων (ΤΕ) 23 Εργατοτεχνίτες (ΔΕ)και 34 Εργάτες (ΥΕ)
7 θέσεις στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης
Για 8 μήνες θα προσληφθούν στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης 7 άτομα. Θα απασχοληθούν 2 λαογράφοι ΠΕ, ένας συντηρητής αρχαιοτήτων ΤΕ, ένας βιβλιοθηκονόμος ΤΕ, ένας πτυχιούχος Πληροφορικής ΤΕ, και 2 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας φύλαξης – πληροφόρησης. .
Τηλ. 2310 – 889840
 
Θέμα 2ο


2 γιατροί στο νοσοκομείο Ξάνθης
140 θέσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι θα προσληφθούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας
 
Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικό και παραϊατρικό) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 777 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 140 σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Στα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας θα προκηρυχτούν 70 θέσεις επικουρικού προσωπικού, συνολικού προϋπολογισμού 1.666.592 ευρώ.
70 θέσεις στην 4η ΥΠΕ (ΑΜΘ)
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, 70 θέσεις εγκρίθηκαν και στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, συνολικά Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Καβάλας θα προκηρυχτούν 8 θέσεις, στο νοσοκομείο Δράμας 5 θέσεις, στο νοσοκομείο Ξάνθης 2 θέσεις, στο νοσοκομείο Κομοτηνής 7 θέσεις, στο νοσοκομείο Έβρου 14 θέσεις.
4η Υ.Π.Ε. (ΑΜ – Θ)

Νοσοκομείο

Θέσεις

Γ.Ν. Καβάλας Κ.Υ. Χρυσούπολης

8

Γ.Ν. Δράμας

5

Γ.Ν. Ξάνθης

2

Γ.Ν. Κομοτηνής

7

 
Θέμα 3ο


Πρόγραμμα εργασίας για 45.000 νέους
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την κατάρτιση και την πρακτική τους άσκηση
 
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του νέου προγράμματος με τίτλο «Επιταγή Εισόδου», -που θα αφορά την κατάρτιση και την πρακτική άσκηση άνεργων νέων έως 29 ετών και θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση και η πρακτική άσκηση άνεργων νέων, αλλά και η τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Από τις 45.000 θέσεις, οι 20.000 θα καλυφθούν από αποφοίτους ΑΕΙ/ ΤΕΙ και οι 25.000 από αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Κάθε ωφελούμενος που συμμετέχει σε πρόγραμμα κατάρτισης (θεωρία και πρακτική άσκηση) δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης και αναλύεται ως εξής:
          Για την ομάδα ωφελουμένων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται σε 2.700 ευρώ, από τα οποία τα 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και τα 2.300 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
          Για την ομάδα ωφελουμένων που είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σε 2.400 ευρώ. από τα οποία τα 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και τα 2.000 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στον πάροχο κατάρτισης για την παροχή προς τον ωφελούμενο υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) και εποπτείας κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης καταβάλλεται αμοιβή ύψους 1.100 ευρώ και αναλύεται ως εξής:
          80 ώρες (θεωρητικής κατάρτισης) 7 ευρώ=560 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται
f. οι ασφαλιστικές εισφορές)
          400 ευρώ για mentoring
          140 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές για την πρακτική άσκηση Επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης.
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υπογράφουν σύμβαση με τον πάροχο κατάρτισης και τον ωφελούμενο για την υλοποίηση του προγράμματος.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών»:
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Οι 20.000 θέσεις θα καλυφθούν από αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 25.000 από αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Οι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2.700 ευρώ και οι απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2.400 ευρώ
          Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης. Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου για χρονικό διάστημα ενός έτους από την πρόσληψη.
L Να είναι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή κάτοχοι επαγγελματικής ισοτιμίας/ισοδυναμίας τίτλου Ανώτατης Εκπαίδευσης που τους έχει χορηγηθεί από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ.
ii.          Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1984 και έπειτα.
iii.         Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Κριτήρια επιλογής – μοριοδότηση αποφοίτων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ
Οι άνεργοι νέοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα δεν θα υπερβούν τους 20.000.
Η επιλογή τους και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση, βάσει των παρακάτω κριτηρίων:
1.         Έτος κτήσης του πτυχίου.
2.         Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2012).
3.         Βαθμός πτυχίου.
4.         Ύπαρξη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
5.         Ύπαρξη πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας.
Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών»: 1. Να έχουν γεννηθεί από το 1/1/1984 μέχρι και 31/12/1995. ii. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Κριτήρια επιλογής – μοριοδότησης αποφοίτων Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι άνεργοι νέοι απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα δεν θα υπερβούν τους 25.000.
Η επιλογή τους και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και με τα εξής κριτήρια:
1.         Ηλικία υποψηφίου.
2.         Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.
3.         Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή/και συζύγου (οικ. έτος 2012).
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει: Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω Διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr.
BOX 1
ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
          80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης των ωφελουμένων σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες.
          Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσει του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, διάρκειας 500 ωρών (που αντιστοιχούν σε διάστημα πέντε μηνών).
          Εποπτεία της πρακτική άσκησης του ωφελουμένου και συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγησή του από τον πάροχο κατάρτιση.
          Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης. Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου για χρονικό διάστημα ενός έτους από την πρόσληψη.
 
Θέμα 4ο


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Προσλήψεις τον Μάρτιο για τη νέα τουριστική περίοδο
Το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου την 1η Απριλίου και η αυξημένη κίνηση κατά την εβδομάδα του Πάσχα επισπεύδουν τις προσλήψεις νέου προσωπικού στον τουριστικό τομέα.
Δώδεκα μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι αναζητούν να καλύψουν πάνω από 200 κενές θέσεις στην Αττική, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Μικρότερες επιχειρήσεις ζητούν προσωπικό μέσω ΟΑΕΔ σε 15 πόλεις, ενώ πέντε τουριστικοί δήμοι προγραμματίζουν προσλήψεις εποχικών γι’ αυτό το καλοκαίρι.
Ζήτηση παρατηρείται και στις αεροπορικές εταιρείες, εντός και εκτός συνόρων, ενώ ευκαιρίες ανοίγονται και στο εξωτερικό και ειδικά σε πολυτελείς ξενοδοχειακούς ομίλους στον Περσικό Κόλπο.
ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 800 ΕΩΣ 1.000 ΕΥΡΩ
ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΠΛΩ ΓΙΑ 1.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Ζήτηση νέων στελεχών από 5 εταιρικούς ομίλους
Θέσεις στελεχών επιθυμούν να καλύψουν αμέσως πέντε μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αιτήσεις από υποψηφίους δέχονται αυτή την εβδομάδα τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Ε. Ι. Παπαδόπουλος, η Forthnet και η Perfetti Van Melle.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Ανοίγουν 4.240 θέσεις σε αρχαιολογικά έργα
Μέσω ΑΣΕΠ
Προκήρυξη για 186 μόνιμους εφοριακούς
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…