Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκίνησε ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου του ερχόμενου καλοκαιριού

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου του ερχόμενου καλοκαιριού

0
anamistiki-empros
Κλιμάκιο φορέων επισκέφθηκε χθες τον πυροσβεστικό σταθμό Ξάνθης για ενημέρωση
 
«Γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια» τόνισαν ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός Πυροσβεστικου Σώματος
 
Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες κλιμάκιο φορέων που εποπτεύει το σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος των σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους κ.κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας), Σωτήρη Γεωργακόπουλο (Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος), Ιωάννη Καραλιά (Υποστράτηγος – Επιθεωρητής Β. Ελλάδος) και Σωτήρη Τερζούδη (Αρχιπύραρχος – Περιφερειάρχης Π.Σ.).
Σύσσωμη η ηγεσία και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σταθμού Ξάνθης υποδέχθηκαν στη βάση τους το κλιμάκιο, ακολούθησε ξενάγηση στο κτίριο και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο.
«Γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια»
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
Π.Γ.: «Είμαστε εδώ στο πλαίσιο μίας περιοδείας που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε πυροσβεστικούς σταθμούς και περιφερειακές διοικήσεις, αλλά παράλληλα στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται και επαφές με όλους τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης οι οποίοι χειρίζονται τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Στόχος μας είναι να διαπιστώσουμε προβλήματα και να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού λύσεις, να δώσουμε την ευκαιρία στο προσωπικό να εκφράσει τις σκέψεις του, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Το Πυροσβεστικό Σώμα από τις μέχρι στιγμής επαφές που έχουμε κάνει θεωρούμε ότι βρίσκεται στο ίδιο υψηλό ηθικό που είχε και τα προηγούμενα χρόνια, σε σχέση με τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση στη δουλειά τους και ελπίζουμε και φέτος να έχουμε καλά αποτελέσματα»
Σχετικά με την εικόνα των Πυροσβεστικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας, όσον αφορά τα προβλήματα που παρατήρησε και το βαθμό ετοιμότητας που βρίσκονται οι μονάδες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό οφείλουμε να πούμε ότι όλοι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι και οι φορείς της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια – δεδομένων των τωρινών συνθηκών – ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι. Σε επίπεδο Πυροσβεστικού Σώματος υπάρχουν θετικά και αρνητικά ζητήματα. Για παράδειγμα ο πυροσβεστικός σταθμός Αλεξ/πολης είναι πολύ σύγχρονος, την ίδια στιγμή που ο πυροσβεστικός σταθμός της Κομοτηνής βρίσκεται σε μία πεπαλαιωμένη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία κάνει προσπάθεια για να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό και να αναβαθμίσει τους πυροσβεστικούς σταθμούς. Να προσθέσω ότι πρόσφατα ¨ξεμπλοκάραμε¨ έργα προμηθειών 69.000.000 Ευρώ, έτσι ώστε μέσα στα επόμενα 2 χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του».
Τέλος για το ενδεχόμενο «συγχωνεύσεων» πυροσβεστικών σταθμών της Περιφέρειας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αυτά δεν γίνονται έτσι απλά, από τη μία ημέρα στην άλλη. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν γίνει θα πρέπει να προέλθει μέσα από μία σοβαρή, αντικειμενική μελέτη που θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα κριτήρια για να μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή».
«Άριστη συνεργασία και άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών στην Ξάνθη»
Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στρατηγός Σωτήρης Γεωργακόπουλος δήλωσε τα εξής:
Σ.Γ.: «Για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2013, σχεδιάζουμε περιοδείες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Στην Ξάνθη θα έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και εμπλεκόμενους φορείς, για να λύσουμε άμεσα όσα προβλήματα μπορούμε και να εξάγουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιολογήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να τα εντάξουμε στο σχεδιασμό μας και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα το καλοκαίρι. Η Ξάνθη απ’ ότι γνωρίζω είναι σε καλή κατάσταση, οι όποιες πυρκαγιές αντιμετωπίζονται άμεσα και δεν έχουν καταστροφικά αποτελέσματα. Επίσης υπάρχει άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, κάτι που ελπίζουμε να συνεχιστεί και φέτος».
«Έχουν επικυρωθεί οι πίνακες για τις προσλήψεις»
Σε ερώτηση του «Ε» σχετικά με το που «σκοντάφτουν» οι προσλήψεις 725 ατόμων που εδώ και ένα χρόνο παραμένουν αδιόριστοι, ο κ. Γεωργακόπουλος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωθεί οι πίνακες και προχωράμε όσον αφορά στο διορισμό τους. Παράλληλα έχουμε κάνει ένα ερώτημα στο Υπ. Εσωτερικών για το αν εμπίπτουν στους περιορισμούς. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και προχωράμε για την πρόσληψή τους».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…