Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε κεμπάπ, σουτζουκάκι και μπιφτέκι που είχαν παραχθεί στη Χαλκιδική και είχαν διατεθεί από εταιρία catering
Την ανάκληση νέων προϊόντων αποφάσισε ο ΕΦΕΤ μετά από τον εντοπισμό ίχνους από DNA αλόγου σε συγκεκριμένα είδη. Ανάμεσα τους, κάποια βρέθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, σχετικά με ό,τι αφορά την περιοχή μας σημειώνεται:
Σε συνέχεια των Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου και σε άλλα προϊόντα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για :
– «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
– «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
– «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
– «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014
που παράγονται από την εταιρεία “T&T Foods ΑΕ” (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση “Χούτος Catering AE”.
– «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ” (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση “Ζηκούδη Β. ΕΠΕ”. (…)
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.