Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς νερό λόγω βλάβης στον αγωγό

Χωρίς νερό λόγω βλάβης στον αγωγό

0
Δυο επανωτές βλάβες στον κεντρικό αγωγό του Παραδείσου άφησαν χωρίς νερό την μισή Ξάνθη την Πέμπτη
 
 
1.200.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ από το ΕΣΠΑ για παρεμβάσεις στο Δροσερό «Σκαλώνει» στο δασαρχείο το μεγάλο έργο ύδρευσης με νερό από την Γαλάνη
 
 Χωρίς νερό έμεινε από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου η μισή Ξάνθη λόγω σοβαρής βλάβης του κεντρικού αγωγού του Παραδείσου, στο ύψος του Τυμπάνου, όπως έδειξε η …αυτοψία που διενήργησαν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ. Η βλάβη θα είχε επιδιορθωθεί νωρίτερα αν δεν συνέβαινε κι άλλη ατυχία με τα ζιμπώ (δαχτυλίδια – ενώσεις) του δικτύου το οποίο ενώ αντικαταστάθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν εφάρμοσε σωστά και έσπασε μετά από λίγο. Έτσι χρειάστηκε να τροχιστεί με συνέπεια να χαθεί και άλλος χρόνος γεγονός που επέτεινε την ταλαιπωρία των πολιτών που χρειάστηκε να μείνουν σχεδόν όλη μέρα χωρίς νερό
Δυο επανωτές βλάβες
Όπως μας εξηγεί ως προς το τεχνικό μέρος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης η βλάβη που προκλήθηκε από ρήξη του κεντρικού αγωγού του Παραδείσου έγινε άμεσα αντιληπτή από τους υπαλλήλους του δικτύου, οι οποίοι αυτό το χρονικό διάστημα επιθεωρούν όλο το δίκτυο ύδρευσης μήκους 14 χιλιομέτρων, προκειμένου να διαπιστωθούν έγκαιρα τυχόν απώλειες νερού ή σημεία που χρειάζονται αντικατάσταση ώστε να προληφθούν βλάβες λόγω της πίεσης του νερού. Υπενθυμίζουμε ότι από το δίκτυο αυτό διέρχονται 600 κυβικά νερού την ώρα. Η βλάβη – σύμφωνα με τον κ. Τσέπελη – επιδιορθώθηκε άμεσα με αντικατάσταση του σωλήνα περίπου το μεσημέρι και τέθηκε σε λειτουργία η διαδικασία παροχής νερού στο δίκτυο. Όμως το ζιμπώ που ενώνει τους δύο σωλήνες δεν εφάρμοζε καλά και προκάλεσε τη ρήξη του αγωγού στο ίδιο σημείο. Χρειάστηκε να μεταφερθεί σε τόρνο ώστε να επιδιορθωθεί πράγμα που έγινε. Τελικά η βλάβη επισκευάστηκε λίγο μετά τις 6. Μάλιστα ο κ. Τσέπελης συνέστησε στους δημότες σε τέτοιες περιπτώσεις όταν δηλαδή υπάρχει διακοπή νερού ν’ αφήνουν ανοιχτές τις βρύσες τους όταν είναι στο σπίτι καθώς έτσι διευκολύνει τη διαδικασία επανόδου της πίεσης του δικτύου και επιταχύνεται η ροή του νερού στα σπίτια. Να σημειώσουμε ότι η βλάβη προκάλεσε τη διακοπή νερού σ’ όλη την περιοχή της πόλης που βρίσκεται πάνω από την 28ης Οκτωβρίου η οποία και υδροδοτείται από τις Πηγές Παραδείσου ενώ οι περιοχές κάτω από την κεντρική οδό είχαν νερό όμως με χαμηλή πίεση. Υπ’ όψιν ότι αυτές οι περιοχές υδροδοτούνται από τις δύο δεξαμενές των Κιμμερίων και του Δροσερού.
1.200.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ από το ΕΣΠΑ για παρεμβάσεις στο Δροσερό και 500.000 ευρώ για αγορά βυτίου
Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθούν με 1.200.000 ευρώ έργα υποδομής στο δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευση, ομβρίων και ασφαλτικά στην περιοχή του Δροσερού. Τα έργα θα κατασκευαστούν απ τη ΔΕΥΑΞ για την οποία επιπλέον αποδίδονται από την περιφέρεια 500.000 ευρώ για την αγορά ενός βυτίου που χρησιμοποιείται στην απόφραξη των δικτύων και τον καθαρισμό των φρεατίων.
«Σκαλώνει» στο δασαρχείο το μεγάλο έργο ύδρευσης με νερό από την Γαλάνη
Μια εκκρεμότητα γραφειοκρατικού τύπου αντιμετωπίζει το μεγάλο έργο ύδρευσης Ξάνθης και Αβδήρων προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ που πρόσφατα ανακοινώθηκε η βούληση της περιφέρειας για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Αφορά στην παραχώρηση 4 στρεμμάτων στην περιοχή του Καζίνο από το Δασαρχείο Ξάνθης προκειμένου να κατασκευαστούν 2 δεξαμενές χωρητικότητας 8.000 κυβικών. Όπως εκτιμά ο κ. Τσέπελης μέχρι τις 15 Απριλίου θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και θα προχωρήσει η διαδικασία ένταξης του έργου.  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δ. Χριστόπουλος: Το ελληνικό κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει τη μειονότητα ως τμήμα μιας εσωτερικής πολιτικής

Συζήτηση με τον πολιτειολόγο Δημήτρη Χριστόπουλο με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβ…