Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 06-03-2013

Εργασιακό 06-03-2013

0
Θέμα 1ο


2 γιατροί στο νοσοκομείο Ξάνθης
140 θέσεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι θα προσληφθούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας
 
Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικό και παραϊατρικό) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 777 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 140 σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Στα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας θα προκηρυχτούν 70 θέσεις επικουρικού προσωπικού, συνολικού προϋπολογισμού 1.666.592 ευρώ.
70 θέσεις στην 4η ΥΠΕ (ΑΜΘ)
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, 70 θέσεις εγκρίθηκαν και στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, συνολικά Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Καβάλας θα προκηρυχτούν 8 θέσεις, στο νοσοκομείο Δράμας 5 θέσεις, στο νοσοκομείο Ξάνθης 2 θέσεις, στο νοσοκομείο Κομοτηνής 7 θέσεις, στο νοσοκομείο Έβρου 14 θέσεις.
 
4η Υ.Π.Ε. (ΑΜ – Θ)

Νοσοκομείο

Θέσεις

Γ.Ν. Καβάλας Κ.Υ. Χρυσούπολης

8

Γ.Ν. Δράμας

5

Γ.Ν. Ξάνθης

2

Γ.Ν. Κομοτηνής

7

 
Θέμα 2ο


Θέσεις διδακτικού προσωπικού στο Δ.Π.Θ.
Αιτήσεις έως 18 Απριλίου
Αναλυτικά οι θέσεις στο Δ.Π.Θ.
 
Θέση: Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Ιατρικής (Αλεξανδρούπολη), Τομέας Χειρουργικής
Αντικείμενο: «Γενική Χειρουργική»
Προθεσμία: Έως 18 Απριλίου 2013
Θέση: Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης (Κομοτηνή)
Αντικείμενο: «Δίκαιο και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Προθεσμία: Έως 18 Απριλίου 2013
Φορέας: Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
Αντικείμενο: «Βιοπληροφορική στη Γενωμική»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Επίκουρου Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Κτηνιατρικής
Αντικείμενο: «Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Επίκουρου Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Κτηνιατρικής
Αντικείμενο: «Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Επίκουρου Καθηγητή
Φορέας: Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης
Αντικείμενο: «Κίνηση, δημιουργική έκφραση και εκπαίδευση»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Επίκουρου Καθηγητή
Φορέας: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Αντικείμενο: «Νεοελληνική Ιστορία και Εκπαίδευση και Διδακτική της Ιστορίας» Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Επίκουρου Καθηγητή
Φορέας: Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Αντικείμενο: «Εφαρμοσμένη Εδαφολογία»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα
Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού
Περιβάλλοντος
Αντικείμενο: «Εντομολογία»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Καθηγητή
Φορέας: Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Αντικείμενο: «Εφαρμοσμένη Εντομολογία»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
Θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αντικείμενο: «Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Λογιστική»
Προθεσμία: Έως 19 Απριλίου 2013
 
Θέμα 3ο


Προώθηση 7.000 νέων στην αγορά εργασίας
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
 
Σε 7.000 νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση απευθύνεται Σχέδιο Δράσης που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.
Την ευθύνη για τη διαμόρφωση και τον συντονισμό του Σχεδίου Δράσης έχει η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων.
Το πρόγραμμα, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τον Απρίλιο, έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση καινοτομικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων νέων, καθώς και τη συμβουλευτική υποστήριξή τους μέσω mentoring.
Ειδικότερα θα περιλαμβάνει:
■ Χορήγηση χρηματοδοτικών ενισχύσεων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με προτεραιότητα σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
■ Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) των νέων, στο στάδιο σύστασης της νέας τους επιχείρησης, αλλά και κατά τη λειτουργία της.
Από το πρόγραμμα αυτό θα επωφεληθούν 7.000 άνεργοι ηλικίας έως 35 ετών, στους οποίους θα δοθεί χρηματοδοτική ενίσχυση για να ανοίξουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση. Το ποσό της επιχορήγησης θα μπορεί να αγγίξει και τα 10.000 ευρώ, ενώ η συμβουλευτική υποστήριξη θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 3.000 ευρώ.
Η συμβουλευτική υποστήριξη της Ενέργειας περιλαμβάνει συμμετοχή σε θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική), υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, αλλά και επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις- δράσεις αριστείας.
 
Θέμα 4ο


Ανοίξτε τη δική σας επιχείρησης
2.200 ευκαιρίες απασχόλησης με επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ
 
Τη δυνατότητα ν’ ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση με επιχορήγηση θα δώσει ο ΟΑΕΔ σε 2.200 ανέργους. Η προθεσμία για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ.
Στόχος του Προγράμματος Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών έτους 2009 – Β’ Κύκλος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22 έως 64 ετών στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει ως έξης:
■ 1.100 θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22 έως 32 ετών.
■ 1.100 θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33 έως 64 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους:
■ μέλη εταιρείας (ΟΕ, EE για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ) που μετέχουν με ποσοστό 51%-60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
■ με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
■ Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
■ Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.
Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της EE ή να είναι ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
■ Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άνδρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
■ Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από 1/10/2009 και μετά.
Επίσης μπορεί να υπαχθεί στο πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο, μέλος:
■ Ομόρρυθμης Εταιρείας (ΟΕ)
■ Ετερόρρυθμης Εταιρείας (EE) μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της και
ΕΠΕ
Επίσης, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει:
Να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών, δηλαδή το 22ο έτος θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Όσον αφορά στο 64ο έτος, μετά τη συμπλήρωσή του (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης) οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να υποβάλουν αί¬τηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επαγγελματίες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα ΝΕΕ ηλικίας 22-64 ετών και το επιχειρηματικό τους σχέδιο απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης, εφόσον ανακαλέσουν με δήλωσή τους τις ενστάσεις που δεν έχουν εξεταστεί και βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα σημεία που αφορούν τους λόγους απόρριψης και εφόσον τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται, εκτός της ημερομηνίας έναρξης επιτηδεύματος.
Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 ευρώ. Η πρώτη δόση, ύψους 6.000 ευρώ, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 18.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις των 6.000 ευρώ στο τέλος κάθε έτους από την υπαγωγή του και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, με τον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
 
Θέμα 5ο


Επιδοτήσεις και δάνεια έως 25.000 ευρώ σε νέους αγρότες
Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα μέσα από μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια γης
 
Κεφάλαιο κίνησης της τάξης των 25.000 ευρώ και προνομιακό δάνειο με επιτόκιο 3,5% για την υλοποίηση δέκα καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων στον πρωτογενή τομέα από νέους έως 35 ετών, προβλέπει ο διαγωνισμό «ReInspire Greece» που υλοποιούν από κοινού η GAEA, η Τράπεζα Πειραιώς και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης
Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανέργους να δημιουργήσουν δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα, μέσα από νέα κουλτούρα γύρω από τη καλλιέργεια της γης.
Η GAEAl ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον διαγωνισμό «Relnspire Greece», που αναμένεται να ξεκινήσει από το τέλος της φετινής άνοιξης, επιδιώκει να συμβάλει στην προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.
Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και που έχει να κάνει με τη μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέου και τους αναγκάζει να φεύγουν από την πατρίδα τους. Αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής γης.
Τα προνόμια για τους επιτυχόντες
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα μας αλλά και οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα.
Μέσα από αυτήν τη διαγωνιστική διαδικασία, οι 10 πιο καινοτόμε προτάσεις που θα αναδειχθούν θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ η καθεμία, από την GAEA.
Τα ποσά αυτά θα προέλθουν από τις πωλήσεις του εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιολάδου «Antiparos», που λανσάρει η GAEA στην αμερικανική αγορά.
Επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης στο «ReInspire Greece», δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων με επιτόκιο 3,5% σε δάνεια ύψους 25.000 ευρώ.
Τέλος, η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.
Υποβολή υποψηφιοτήτων
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www. reinspiregreece.com/Contest/» \1 «contestsubmissionentry μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν έως 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην ιστοσελίδα www. reinspiregreee.com
 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


METLIFE ALICO
Πτυχιούχοι σε Ξάνθη και Καβάλα
Νέους συνεργάτες αναζητάει η Διεθνής Ασφαλιστική Εταιρεία Zoons MetLife Alico. Αναλυτικότερα, η εταιρεία θα εντάξει στο δυναμικό της αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της εταιρείας στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας. Eκτός από το σύστημα αμοιβών, το πακέτο παροχών της εταιρείας περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη, ασφάλεια Zums, συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, κατάρτιση υψηλού επιπέδου στο αντικείμενο της δουλειάς τους, συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση, δυνατότητα συμμετοχής σε τοπικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επαγγελματικά συνέδρια που οργανώνει η Εταιρεία για τους συνεργάτες της και τέλος, προοπτικές εξέλιξης στον τομέα του ευρύτερου συντονισμού Γραφείων Πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν το βιογραφικό τους στο email: agency637@metlifealico.gr
 
Θέμα 6ο


Τηλεκατάρτιση για 10.832 ανέργους σ’ όλη τη χώρα
 
Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης του υπουργείου Εργασίας. Η «Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ», ο σχεδιασμός της οποίας είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, απευθύνεται σε 10.832 άτομα και περιλαμβάνει δράσει συνεχιζόμενα επαγγελματικής τηλεκατάρτιση s ανέργων από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης για την απόκτηση γνώσεων σε βασικές δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορία και Επικοινωνία (ΤΠΕ) και την πιστοποίηση τους από φορείς αναγνωρισμένοι από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.). Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 200 ευρώ μικτά (160 καθαρά) για τις 100 ώρες κατάρτισης, από τις οποίες οι 30 ώρες αποτελούν συμβατική εκπαίδευση και οι 70 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση. Το συνολικό έργο έχει συμβασιοποιηθεί στους αναδόχους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους κατά τόπους ΟΑΕΔ, προκειμένου να μάθουν ποια ΚΕΚ προτίθεται να υλοποιήσουν κάποιο έργο.
Το πρόγραμμα, προϋποθέτει την υποχρεωτική συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης, για όλους τους καταρτιζόμενους σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά αντικείμενα και στοχεύει στην άρση του ψηφιακού χάσματος του λεγόμενου «ψηφιακού αναλφαβητισμού» των ωφελούμενων με την απόκτηση των δεξιοτήτων που θα τους καταστήσουν ικανούς να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται από την ταχεία εξέλιξη των ΤΠΕ.
Η κατανομή των θέσεων
Στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλία, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου και Κρήτης έχουν εγκριθεί 310 προγράμματα και ο αριθμός ωφελουμένων ανέρχεται σε 5.995 άτομα. Στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Aττικής έχουν εγκριθεί 224 προγράμματα, ενώ θα επωφεληθούν 4.050 άτομα. Τέλος, σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο δόθηκε το «πράσινο φως» σε 23 προγράμματα, ενώ θα καταρτιστούν 450 άτομα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…