Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αρρυθμίες»…καρδιάς στα νοσοκομεία Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης

«Αρρυθμίες»…καρδιάς στα νοσοκομεία Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης

0
nosok xanthis001-empros
Ήρθε καρδιολόγος από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στην Καρδιολογική της Ξάνθης όμως…παρατήθηκε ο Διοικητής του Π. Ν. Αλεξανδρούπολης
 
Διαφώνησε με την απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠ.Ε. Υποστηρίζει ότι αποδυναμώνεται και θα υπολειτουργεί το Αιμοδυναμικό τμήμα
 
Έντονες …αρρυθμίες έφερε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης (4η Υ.ΠΕ)όπου υπάγεται και το νοσοκομείο Ξάνθης, η απόφαση του διοικητή της κ. Βεντούρη να αποσπάσει από Αιμοδυναμικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ένα γιατρό καρδιολόγο προκειμένου να στελεχώσει την Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης που όλο αυτό τον καιρό υπολειτουργούσε με ένα γιατρό.
Υπέβαλλε την παραίτησή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
Με την απόφαση του διοικητή της Υ.ΠΕ. κ. Βεντούρη διαφώνησε ανοιχτά ο Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Νίκος Ραπτόπουλος και χθες το πρωί υπέβαλλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο. Ο κ. Ραπτόπουλος εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του στο «Ε» είπε ξεκάθαρα ότι έτσι αποδυναμώνεται το Αιμοδυναμικό τμήμα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καθώς ήδη 2 καρδιολόγοι του δεν ασκούν τα καθήκοντά τους για προσωπικούς τους λόγους και η απόσπαση και τρίτου καρδιολόγου ουσιαστικά αποδυναμώνει το τμήμα σε βαθμό που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς της ΑΜΘ. Υπενθυμίζεται ότι το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι το μόνο στην περιφέρειά μας που παρέχει εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις και επεμβάσεις και σε περίπτωση που υπολειτουργεί οι ασθενείς θα καταφεύγουν στη Θεσσαλονίκη είτε σε νοσοκομεία είτε σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα: «Υπό τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό τμήμα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Και γι αυτό υπέβαλλα την παραίτησή μου. Δεν έχει να κάνει με τον νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά δεν καταλαβαίνω την εμμονή του κ. Διοικητής της 4ης ΥΠΕ να αποσπάσει καρδιολόγο από την Αλεξανδρούπολη και όχι από τις Σέρρες και ενδεχομένως από την Δράμα όπως είχε συμφωνήσει με τον διοικητή Ξάνθης κ. Μπαμπαλίδη. Του είπα ότι δεν συναινώ μ’ αυτή την απόφασή του και υπέβαλλα την παραίτησή μου στον υπουργό Υγείας».
Λογάριασαν χωρίς τον Διοικητή της Υ.ΠΕ…
Να σημειώσουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μπαμπαλίδης ρωτήθηκε για την Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης και είπε ότι προκειταν να στελεχωθεί με ένα γιατρό από τις Σέρρες ή από την Δράμα επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Διοικητή Αλεξανδρούπολης. Όσον αφορά τον γιατρό σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ήδη από χθες έχει παρουσιαστεί και έχει αναλάβει καθήκοντά στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Το ΤΕΕ σχεδιάζει την Ελλάδα του αύριο»

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του το ΤΕΕ Roadsho…