Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ψάχνοντας τον «θησαυρό» με το… ποδήλατο

Ψάχνοντας τον «θησαυρό» με το… ποδήλατο

0
podilata 001-empros
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου το «1ο ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού» Ξάνθης
 
Στα πλαίσια των Θ.Λ.Ε. – «καρναβάλι Ξάνθης 2013» η εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος «Πήγασος»
 
Μία διαφορετική, ευχάριστη και… ποδηλατική νότα θα προσθέσει ο σύλλογος «Πήγασος» στις φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και το «Ξανθιώτικο καρναβάλι 2013».
Ο «Πήγασος» με έντονη δραστηριότητα σε διάφορες ποδηλατικές εκδηλώσεις, θα συμμετέχει στις ΘΛΕ με τη διοργάνωση του «1ου ποδηλατικού κυνηγιού θησαυρού» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου.
Οι προετοιμασίες για το «1ο ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού» έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία, με τους διοργανωτές να πραγματοποιούν καθημερινές επαφές και κινήσεις ώστε να στεφθεί με επιτυχία η πρώτη αυτή απόπειρα για τον θεσμό που ελπίζουν να καθιερωθεί.
«Πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες»
Ο κ. Δημήτρης Γκαγκαλίδης, υπεύθυνος του παιδικού – αστικού τμήματος του «Πήγασου» μιλώντας στο «Ε» αναφέρθηκε σε μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους συμμετέχοντες που θα πάρουν μέρος στην παραπάνω εκδήλωση.
¨Στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνουμε ως σύλλογος για τη διάδοση της ποδηλασίας και τη χρήση ποδηλάτου μέσα στην πόλη, διοργανώνουμε φέτος για 1η φορά το «ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού»¨ λέει αρχικά ο κ. Γκαγκαλίδης και προσθέτει:
«Οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, οι διαδρομές και τα 10 σημεία (checkpoint), από τα οποία θα πρέπει να περνούν οι συμμετέχοντες έχουν οριστεί και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το τελικό πλάνο της διοργάνωσης. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η διαδρομή που επιλέξαμε είναι εύκολη και κυρίως ασφαλής για όλους, μικρούς και μεγάλους που θα πάρουν μέρος. Στο πλευρό μας εξάλλου θα έχουμε και το τμήμα τροχαίας της Α.Δ. Ξάνθης που θα εποπτεύει σε κομβικά σημεία την πορεία των ποδηλατιστών. Η συμπαράσταση στους ποδηλάτες από το αρμόδιο τμήμα τροχαίας Ξάνθης και το διοικητή κ. Κωνσταντίνο Ρίζο θα είναι και αυτή τη φορά ουσιαστική και πολύτιμη – όπως πάντα – καθώς και ο ίδιος δηλώνει φίλος και υποστηρικτής της σωστής ποδηλατικής κυκλοφοριακής αγωγής του ποδήλατου».
«Γνωρίζοντας την ιστορία και τη σύγχρονη εικόνα της πόλης»
Συνεχίζοντας ο κ. Γκαγκαλίδης αναφέρθηκε στη διαδρομή η οποία θα περνάει από σημαντικές τοποθεσίες της πόλης μας, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τη σύγχρονη εικόνα της πόλης:
Δ.Γ.: «Η διαδρομή θα περνάει από πολλές σημαντικές τοποθεσίες της πόλης μας, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μία γνωριμία με την ιστορία και την σύγχρονη εικόνα της Ξάνθης, που αποτελεί και σημείο αναφοράς του παιχνιδιού. Παράλληλα στη διαδρομή θα περιμένουν τους συμμετέχοντες αστεία απρόοπτα, εκπλήξεις και γρίφοι που θα πρέπει να λύσουν. Οι ομάδες που θα σχηματιστούν (3-5 ατόμων) θα πρέπει να έχουν μαζί τους μία φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο με φωτογραφική, έτσι ώστε να έχουν τα… αποδεικτικά στοιχεία από τα σημεία που θα επισκέπτονται».
Αναμένονται πολλές συμμετοχές
Το ραντεβού των Ξανθιωτών ποδηλατιστών για το «1ο ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού» έχει οριστεί για την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 16:00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας απ’ όπου θα ξεκινάει το παιχνίδι.
Ο ποδηλατικός σύλλογος «Πήγασος» προσκαλεί όλους τους ποδηλάτες να δείξουν με την συμμετοχή τους στο κυνήγι θησαυρού την έμπρακτη υποστήριξη, συμπαράσταση και ανάδειξη του ποδήλατου στην Ξάνθη, ως μέσο άθλησης, μετακίνησης, χαράς και διασκέδασης. Ήδη περισσότερες από 20 σχολικές ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή και αναμένονται κι άλλες όσο πλησιάζει η ημερομηνία του παιχνιδιού, ενώ και αρκετοί ενήλικες έχουν δημιουργήσει ομάδες για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
Η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι δωρεάν για όλους, ενώ για τους νικητές διαφόρων κατηγοριών (π.χ. 1η γυναίκα που θα τερματίσει, 1ος γονέας με το παιδί του που θα τερματίσει κλπ.) θα υπάρχουν δώρα – έκπληξη.
* Την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου, κατά τις πρωινές – μεσημεριανές ώρες θα υπάρχει στην κεντρική πλατεία Ξάνθης τμήμα του «Πήγασου» που θα ενημερώνει σχετικά με το ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού και θα μοιράζει το πρόγραμμα των
φετινών ¨ποδηλατοδράσεων¨ του συλλόγου.
** Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου «www.pegasus.gr»μ στα ποδηλατικά καταστήματα της Ξάνθης και στο τηλ. 6945801871.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …