Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η διαφθορά είναι συνώνυμη του εθνικού εκβιασμού και της υποταγής του Έθνους

Η διαφθορά είναι συνώνυμη του εθνικού εκβιασμού και της υποταγής του Έθνους

0

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο οίκος αξιολόγησης FITCH, ένας από τους 3, παγκοσμίως, οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι κρίνουν τις τύχες των λαών, ιστάμενοι μάλιστα υπεράνω των εκλεγμένων κυβερνήσεων, και ευθυνόμενοι με τις συνεχείς υποβαθμίσεις όχι μόνον για τον αποκλεισμό της Πατρίδας μας από τις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και για την επιβολή των 3 μνημονίων, μόλις σήμερα (6.Φεβρ.2013) ανήγγειλε την «χαρμόσυνη είδηση»: «Η Ελλάδα πέτυχε το δημοσιονομικό της στόχο!».
Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του κόσμου. Και ως φαίνεται ικανοποίησε τους Συντελεστές της «επιτυχίας» αυτής που εδρεύουν εις την πρωτεύουσα της χώρας εκείνης, ο πληθυσμός της οποίας εδώ και 5 τώρα συναπτά έτη απίστευτης πτώχειας, ανεπανάληπτης υψηλής, διαρκής ύφεσης, και αυξανόμενης ανεργίας, καταρρίπτουσας όλα τα ρεκόρ σε παγκόσμια κλίμακα. Όλα αυτά τα βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος με τις εξοντωτικές εδώ και 5 χρόνια φορολογίες, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, κινδυνεύει τώρα να απολέσει ακόμη και το κεραμίδι του, που απέκτησε με κόπους δεκαετιών. Αλλά και ο οποίος εγκαταλείπει την Πατρίδα του, στρεφόμενος και πάλιν προς την ξενιτιά. Αυτό το μαρτύριο των Ελλήνων, οι εικόνες της κρίσης, της πτώχειας με τα απλωμένα χέρια της απελπισίας που σοκάρουν, παίρνει τώρα παγκόσμιες διαστάσεις. Ευτυχώς υπάρχουν τα διεθνή μεγάλα ΜΜΕ και το διαδίχτυο. Ακόμη και το ΔΝΤ, αλλά και πολλοί θεσμικοί ευρωπαϊκοί παράγοντες, «ευαισθητοποιημένοι» δήθεν από την τραγική κατάσταση του Ελληνικού Λαού, αναγνωρίζουν τώρα τα πολλαπλά λάθη που οι ίδιοι έκαναν επί 5 συναπτά έτη επιβάλλοντας τα θανατηφόρα για την Πατρίδα και τον Λαό μας 3 μνημόνια.
Όμως προς τι αυτή η αναγνώριση των λαθών, τα οποία οφείλει να πληρώνει ο πράτων αυτά, όταν όμως ο παθών δεν τολμά να ζητήσει τις σχετικές αποζημιώσεις, αλλά τουναντίον συνεχίζει πιστά την εφαρμογή του προγράμματος των 3 θανατηφόρων μνημονίων που σκοτώνει την Ελλάδα;
Τι σημαίνει αυτή η αδράνεια του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, την οποία πληρώνει όμως ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, η ανέχεια του οποίου έφθασε εις το αποκορύφωμα; Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τώρα τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν των Πατρίδα μας εις την χρεοκοπία. Διότι, ας μη απατόμεθα. Διότι περί χρεοκοπίας και μόνον πρόκειται. Ασχέτως εάν αυτό δεν λέγεται ευθέως. Και ας μη παρηγορούμαστε από δηλώσεις διαφόρων πολιτικών, οι οποίοι αμετανόητοι αλλά και ατιμώρητοι ομιλούν προκλητικά για μια «επιστρατευμένη Δημοκρατία», η οποία αν μη τι άλλο, κατά αυτούς, σημαίνει «ανύπαρκτη Δημοκρατία», ενώ οι ίδιοι εδώ και 3 δεκαετίες, ως καταχραστές αυτής, ευθύνονται για την καταλήστευση και την κατάντια του Ελληνικού Λαού.
Η Δημοκρατία, την οποία τώρα όλοι αυτοί επικαλούνται, είναι εκείνη η οποία τους επέτρεπε μέσω «συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων» να καπηλεύονται την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού. Είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το όπλο της διαφθοράς εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας, για να μπορούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι όχι μόνον να καταληστεύουν επί δεκαετίες τον μόχθο του Ελληνικού Λαού, αλλά παράλληλα με μικροπαροχές και μικροδωράκια να αποπροσανατολίζουν όλους τους Έλληνες από το διαρκές και τεράστιο έγκλημα που διέπρατταν!
Η επί 3-ετίας απόκρυψη της Λίστας Λαγκάρντ, δηλαδή η μη δημοσίευση και αξιοποίησή της, ώστε να αποφευχθεί η θανατηφόρα εφαρμογή των 3 Μνημονίων, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Αυτό για τους κάτωθι λόγους: Η μακροχρόνια διαφθορά του κλειστού πολιτικού συστήματος, ως διαχειριστής του πελατειακού κράτους, είχε αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα την διασπάθιση δημόσιου χρήματος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ, κυρίως μετά την πλήρη ένταξη της Ελλάδος εις την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981. Τεράστια τα ποσά αυτά, τα οποία δεν γνώρισε ποτέ η χώρα μας εις το παρελθόν, και τα οποία έπρεπε, δυστυχώς για την Πατρίδα μας, να «διαχειριστεί» το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Αν και εισέρεαν τεράστια κεφάλαια για την ανάπτυξη της χώρας, οι ετήσιες εκθέσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, του ΟΑΣΑ και της Eurostat επεσήμαναν μία επικίνδυνη πτώση της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας και μία τεράστια αύξηση των εισαγωγών. Δηλαδή καταναλωτικών αγαθών που επιβάρυναν επικίνδυνα το εμπορικό μας ισοζύγιο. Αυτό ήταν ήδη γνωστόν σε όλους μας. Όπως γνωστό ήταν και το γεγονός, ότι η αποκαλούμενη «γενεά του Πολυτεχνείου», αναδείχτηκε σε πολιτικούς, σε Επιτρόπους εις την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε βουλευτές, Υπουργούς και Πρωθυπουργούς της χώρας μας, Σε μία νέα Πλουτοκρατία που μετακόμισε από φτωχογειτονιές της Αθήνας και της χώρας μας εις τα βόρεια προάστια των Αθηνών, αλλά παράλληλα και με υψηλές καταθέσεις σε Τράπεζες του Εξωτερικού και αγορές πολυτελών ακινήτων σε Λονδίνο και γνωστά θέρετρα της Ευρώπης.
Όλα αυτά, τα οποία γνωρίζαμε όλοι μας από καθημερινά δημοσιεύματα, αλλά δυστυχώς σφυρίζαμε αδιάφοροι. Όμως τα γνώριζαν και οι κυβερνητικοί φορείς των χωρών της Ευρώπης, Πολύ ακόμη περισσότερο και με κάθε λεπτομέρεια μέσα από το Διαδίκτυο. Όμως οι από έξω τα καταγράφανε και τα εκμεταλλεύονταν προς ίδιο όφελος.
Η διαφθορά όμως ενός πολιτικού συστήματος δεν πλήττει μόνον την κοινωνική συνοχή, την υπόσταση και την ευημερία ενός λαού, όπως δυστυχώς επί δεκαετίες εμείς ως Λαός εσφαλμένως πιστεύαμε, αλλά παράλληλα πλήττει επικίνδυνα και τα εθνικά συμφέροντα, αυτή την εθνική ακεραιότητα μίας χώρας. Διεφθαρμένοι πολιτικοί και ηγέτες μίας χώρας, δεν είναι μόνον επιρρεπείς σε διαρκή παράνομο πλουτισμό, αλλά αναπόφευκτα και άκρως επικίνδυνοι για την υπόσταση του Έθνους. Διότι είναι δέσμιοι και υποτελείς εις τους εκβιασμούς ξένων συμφερόντων.
Το απόστημα της διαφθοράς που έσπασε το 2008/09 με την χρεοκοπία της Πατρίδας, και όχι η οικονομική κρίση, ως διατείνονται να προπαγανδίζουν ακόμη και σήμερα οι ατιμώρητοι του Έθνους, φέρνει εις το προσκήνιο την άτεγκτη, εκβιαστική και εγκληματική συμπεριφορά πολλών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Απέναντι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που πληρώνει όμως, και δυστυχώς, μόνο ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός.
Όταν π.χ. το έτος 2009 ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας μας, έτρεχε εις τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την σωτηρία της χρεοκοπημένης πλέον Πατρίδας μας, το Παρίσι και το Βερολίνο πίεζαν για πώληση 5 πολεμικών φρεγατών και 760 τεθωρακισμένων του τύπου Leopard, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ! Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο, το Παρίσι παρέδιδε εις τις Ελληνικές Αρχές την γνωστή τώρα σε όλους μας Λίστα Λαγκάρντ, όχι βέβαια για να βοηθήσει την χώρα μας, αλλά για να στείλει το εκβιαστικό μήνυμα και προειδοποίηση προς τους Αξιωματούχους των Αθηνών, ότι η δημοσίευση του CD, που εις την πραγματικότητα εμπεριείχε ονόματα πολλών πρωτοκλασάτων πολιτικών, θα οδηγούσε σε κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
Το εκβιαστικό αυτό μήνυμα έγινε απολύτως κατανοητό από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο για να διασωθεί ενέδωσε εις την επιβολή όχι μόνον των 3 καταστρεπτικών μνημονίων, αλλά και εις την εκποίηση του εθνικού πλούτου της Πατρίδας μας. Όμως σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός οφείλει να αποτρέψει την εθνική αυτή προδοσία.  
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γεώργιος Εμ. Δηµητράκης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…