- 10 φύλλα κρούστας
- 6 αβγά χωρισμένα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.σ. baking powder
- 1-2 βανίλιες
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 1/2 κούπας ηλιέλαιο
- 2 κούπες καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- για το σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη προσθέτοντας μετά τη βανίλια,το baking, το γιαούρτι, τη μαρέγκα και τέλος το λάδι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Απλώνουμε στον πάγκο μας τα φύλλα και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από την κρέμα. Σουρώνουμε και βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Όση από τη γέμιση περισσέψει την αδειάζουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το γλυκό μόνο με 1 1/2 κούπα από τα καρύδια. Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε για να το στολίσουμε κατά το σερβίρισμα.