Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Μετωπική» των ΑΝ.ΕΛ με το Τουρκικό Προξενείο

«Μετωπική» των ΑΝ.ΕΛ με το Τουρκικό Προξενείο

0
kouik_01_2013-empros

Επίσκεψη του βουλευτή Τέρενς Κουίκ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Δήλωσε ότι«Εδώ είναι Ελλάδα και η Τουρκία δεν θα το κάνει Κόσσοβο»
Επισκέφτηκε το νοσοκομείο, το Δροσερό και τον Μουφτή Κομοτηνής

Με τη βαρυσήμαντη δήλωση «Εδώ είναι Ελλάδα και η Τουρκία δεν θα το κάνει Κόσσοβο» απευθύνθηκε προς το Τουρκικό Προξενείο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ κατά την επίσκεψή του στην Θράκη για δεύτερη φορά σ’ ένα μήνα. Η σημειολογία της επίσκεψής του σχετίζεται με την πρόσφατη ανακίνηση των θεμάτων που αφορούν στην μουσουλμανική μειονότητα και την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τους Ιμάμηδες παράλληλα όμως εντάσσεται και στο γενικότερο πλαίσιο μιας δράσης που αναπτύσσουν οι ΑΝ. ΕΛ. και προσωπικά ο κ. Κουίκ ενάντια στην πολιτική που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο στην περιοχής της Θράκης: «Οι ΑΝ.ΕΛ δηλώνουν ότι θα είμαστε η σκιά του Προξενείου και έχουμε πολλές φορές καταγγείλει και το πρακτοριλίκι που έχει και τα εκατομμύρια μαύρα λεφτά που σκορπάει» ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «οι νοόμοι του κράτους είναι σεβαστοί και στην Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις απειλές ή εκβιασμούς όταν πολύ περισσότερο πλαστογραφούν και παραχαράσσουν τη συνθήκη της Λοζάνης η οποία μιλεί σαφέστατα για μουσουλμανική μειονότητα και όχι για τουρκική μειονότητα όπως αναφέρει και η τελευταία ανακοίνωση της Άγκυρας».
Στο νοσοκομείο και στο Δροσερό ο Τέρενς Κουίκ
Όπως ανέφερε ο κ. Κουίκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. στην Ξάνθη την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το μεσημέρι περιστοιχισμένος από τους υποψήφιους βουλευτές στην Ξάνθη κ. Ευστρατίου, κ.Μεχμεταλή και την κα Γεωργανά επισκέφτηκε και το νοσοκομείο και μάλιστα καταδίκασε την
στάση του υποδιοικητή του νοσοκομείου που υπέβαλλε μήνυση τους γιατρούς γιατί αναδημοσίευσαν σε αφίσα γελοιογραφία της «Καθημερινής» για να καταδείξουν την έλλειψη των αναλώσιμων υλικών είπε δε ότι το νοσοκομείο Ξάνθη έχει πρόβλημα και υποστελέχωσης και στις εφημερίες.
Προέβλεψε δε ότι το ΕΣΥ θα εκχωρηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία σύμφωνα με όσα είχε προαναγγέλλει ο κ. Στουρνάρας. Επίσης επισκέφτηκε το Δροσερό και είχε συνάντηση με την πρόεδρο του συλλόγου «Ελπίδα» κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν καθώς επίσης και με εκπαιδευτικούς του δημοτικού: «Πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στην εκπαίδευση των Ρομά. Αυτοί που έχουν την μουσική στο αίμα τους δεν έχουν μάθημα μουσικής στα σχολεία να λειτουργήσει ως κίνητρο να φοιτούν τα παιδιά τους…».  
Ικανοποίηση από την συνάντησή του με τον Μουφτή Κομοτηνής
Ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι το πρωί συναντήθηκε στην Κομοτηνή με τον Μουφτή κ. Τζεμαλή. Ερωτηθείς αν συζήτησε μαζί του το θέμα της τροπολογίας καθώς και το θέμα εκλογής των μουφτήδων, ζητήματα που έθεσε με δηλώσεις του ο κ. Τζεμαλή είπε ότι δεν συζήτησε τίποτε απ’ αυτά σεβόμενος την επιθυμία του που εκφράστηκε με τη φράση: «όταν είναι καυτό το ψωμί το αφήνει να κρυώσει…», ωστόσο είπε ότι έφυγε ικανοποιημένος από τη συζήτηση μαζί του και συμπλήρωσε: Δεν θα παραδώσουμε κανένα στα χέρια του τουρκικού προξενείου. Και ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργούσε το προξενείο με τους ιεροδιδάσκαλους.  
Στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών
Το πρόγραμμα των επαφών τους στην Κομοτηνή περιελάμβανε και την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών και συζήτηση με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας Κομοτηνής: «Το υπουργείο δεν μπορεί να εξαπατά τους εργαζόμενους Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι θέμα πολιτικό και ευρωπαϊκό», σημείωσε ο κ. Κουίκ Τέλος τάχτηκε υπέρ του Έλεγχου του ΣΔΟΕ παντού ενώ αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίαζε η Βουλή το βράδυ της ψηφοφορίας για την παραπομπή των φερόμενων ως υπεύθυνων της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ έκανε λόγο για «κατάντια και τον απόλυτο ευτελισμό» ενώ κατέληξε: «Να τελειώνουμε με τις μαφίες των συγκαλύψεων και τις εξεταστικές «μαϊμού».    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…