Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έφοδος σε δικηγορικά γραφεία απέναντι από τα δικαστήρια!

Έφοδος σε δικηγορικά γραφεία απέναντι από τα δικαστήρια!

0
vogdou_diarrixeis_01_2013-empros

Άνοιξαν 16 συνολικά το βράδυ της Κυριακής. Έψαχναν για ρευστό

Η μεγαλύτερη ζημιά για δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές ήταν η ζημιά στις πόρτες. Θα καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων    

Μεγάλη τρομάρα πήραν δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα δικαστήρια, στην οδό Μ. Βόγδου (αρ.24), αφού η εβδομάδα ξεκίνησε με το θέαμα από παραβιασμένες πόρτες στα γραφεία τους. Άγνωστοι κατά τις νυχτερινές ώρες είχαν πραγματοποιήσει κυριολεκτικά έφοδο, αφού εισήλθαν στο κτίριο και παραβίασαν τις πόρτες από 16 γραφεία σε όλους τους ορόφους, ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν και τα καταστήματα που βρίσκονται ακριβώς από κάτω.  
Έσπασαν τις πόρτες με λοστό
Οι δράστες εισήλθαν πιθανότατα από την κεντρική πόρτα, που δεν παρουσίαζε στοιχεία παραβίασης, αλλά ενδέχεται και να είχε μείνει ανοιχτή. Έσπασαν τις πόρτες με λοστό και εισήλθαν στα γραφεία ψάχνοντας για χρήματα. Επιχείρησαν να μπουν σε όλα τα γραφεία, αλλά ατύχησαν σε όσα είχαν θωρακισμένες πόρτες. Από τους χώρους που διέρρηξαν δεν αφαίρεσαν μηχανήματα ή έγγραφα των δικηγόρων, παρά μόνο σε ορισμένα από αυτά υπήρχε σχετική αναστάτωση στο χώρο με ανοιχτά συρτάρια και πεταμένους φακέλους. Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι ότι απλά έψαχναν για ρευστό και δεν επιθυμούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω καταστροφή ή να αφαιρέσουν άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Ο τελευταίος μάρτυρας υπολογίζεται ότι έφυγε λίγο μετά τις 10, οπότε κάπου στο διάστημα της νύχτας και πριν ξεκινήσει και πάλι η κίνηση στην περιοχή, σημειώθηκε το περιστατικό, που προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτό, αφού είναι βέβαιο από την καταστροφή στις πόρτες ότι δεν έγινε με αθόρυβο τρόπο.  
Ήρθαν, δεν βρήκαν χρήματα και απήλθαν
Τελικά, οι θρασείς δράστες έφυγαν με άδεια χέρια, αφού δεν βρήκαν πουθενά χρήματα στα γραφεία, ενώ είναι ενδεικτικό ότι πήραν μόνο ελάχιστα κέρματα που βρήκαν και δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου. Πάντως, αυτό που σημείωναν οι παθόντες στο σύνολό τους είναι ότι το μεγαλύτερο κόστος για τους ίδιους, πέρα από την ψυχολογική φόρτιση, ήταν οι πόρτες που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν την ίδια ημέρα.
Σε ένα γραφείο μάλιστα του 4ου ορόφου, επειδή είχε θωρακισμένη πόρτα, πήδηξαν από το μπαλκόνι και μπήκαν σπάζοντας την μπαλκονόπορτα. Πάντως, δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται διάρρηξη στο κτίριο, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά. Είναι ενδεικτικό ότι γραφείο του κτιρίου έχει πέσει θύμα διάρρηξης τέσσερις φορές.
Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές που έπεσαν θύμα διάρρηξης κάλεσαν την ασφάλεια και τη σήμανση, ενώ προτίθενται μετά την κατάθεση, να καταθέσουν και μήνυση κατ’ αγνώστων.  
Ξεφεύγουν από τον έλεγχο οι διαρρήξεις
Όπως ανέφερε και πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε» με αφορμή άλλα περιστατικά, σε πρωτοφανή έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, πράγμα που έχει ενισχύσει αισθητά την αίσθηση ανασφάλειας των πολιτών. Ενδεικτικά, σημειώνουμε και άλλο περιστατικό που συνέβη τα χαράματα του Σαββάτου στην περιοχή του ξενοδοχείου «ΕΛΕΝΑ», όπου άγνωστος μπήκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πηδώντας πάνω από αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο μπροστά, ενώ έκλεψε και το σκύλο που βρισκόταν στο μπαλκόνι.    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…