Με 160 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το «Meat Place Tour» που έκανε την πρώτη του στάση στην Ξάνθη
Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στις νέες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις
Θερμή υποδοχή επεφύλασσε η Ξάνθη στΗΝ πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του Meat Place Tour, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πόλη στο πλαίσιο μιας σειράς ημερίδων, που πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και τις διοργανώνει το περιοδικό για την αγορά κρέατος Meat Place.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Z Palace” και η αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε ασφυκτικά από τους 160 συμμετέχοντες – επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Α.Μ.Θ.).
Βραβεύτηκαν επιχειρήσεις της περιφέρειας που είχαν διακριθεί
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, οι οποίοι χαιρέτισαν την προσπάθεια και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα όντας παρόντες και στην 2η διοργάνωση της έκθεσης Meat Days που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20-21 Οκτωβρίου του 2013.
Η περιφέρεια είχε χρηματοδοτήσει την παρουσία των τοπικών επιχειρήσεων αλλαντοποιίας για να συμμετάσχουν στην 1η έκθεση Meat Days 2012 που υλοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο. Εκεί οι επιχειρήσεις Παπαδόπουλος Απόστολος & Σία ΟΕ, Κόσμος ΑΕ και Σαρήμπογιας ΑΕ είχαν διαπρέψει με την παρουσία τους και τα προϊόντα τους συμμετέχοντας στην 1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκαν από τους εκπροσώπους της ΑΜΘ.
Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών κ. Θωμάς Χαρίσης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γιώργος Μπατζακίδης στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα προσέλευση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κρέατος και για το ενδιαφέρον που έδειξαν έμπρακτα και με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της περιφέρειας.
Το «παρών» όμως έδωσαν και οι υπόλοιποι νομοί της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δια μέσου των προέδρων: Παρευρέθηκαν, δηλαδή, όλοι οι πρόεδροι των Σωματείων κρεοπωλών της Περιφέρειας, δηλαδή, της Δράμας, της Καβάλας, της Ροδόπης και του Έβρου.
Συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους κρεοπώλες
Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση της 2ης διοργάνωσης της έκθεσης κρέατος MEAT DAYS 2013, από τον κ. Αντώνη Μοσχονίδη, marketing director της διοργανώτριας εταιρείας o.mind Creatives.
Τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν στο πρώτο μέρος της ημερίδας ήταν οι νέες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις και οι αλλαγές που φέρνουν, με εισηγητή τον κ. Νίκο Κασαλιά, κτηνίατρο -μικροβιολόγο, διευθυντή του ΣΠΑΚΒΕ (Σύλλογος για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής, Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Β. Ελλάδος) καθώς και ο νέος Κώδικας Τροφίμων & Ποτών και πιο συγκεκριμένα η Νομοθεσία για το κρέας και τα προϊόντα του καθώς και δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου. Το θέμα ανέπτυξε ο κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν προτάσεις νέων τεχνολογιών και εξοπλισμών για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ο κ. Ντίνος Μάτσος, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Multivac Hellas παρουσίασε το θέμα «Συσκευασία κρέατος: Τεχνολογία και εφαρμογές» και στη συνέχεια ο κ. Σωτήρης Ράγκος, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Bizerba Hellas ανέπτυξε το θέμα«Νέες τεχνολογίες και καινοτομία, το όπλο σας στην κρίση». Για την«Οργάνωση επιχειρήσεων με σύστημα ERP» μίλησε ο κ. Γιώργος Κακαβάς, γενικός διευθυντής της εταιρείας Biztec computer sience inovations και ακολούθως η κ. Βιολέττα Πιλάλη, υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Α.Motors X. Πιλάλης Α.Β.Ε.Ε. αναφέρθηκε στη «Συντήρηση τροφίμων – Ψυκτικοί θάλαμοι και εξοπλισμός». Το θέμα «Ελεγχόμενη ποιοτική διαδρομή Ελληνικού κρέατος. Ένα πρότυπο το οποίο ενώνει τον πρωτογενή τομέα με το πιάτο του καταναλωτή» παρουσίασε λίγο πριν ολοκληρωθεί η ημερίδα ο κ. Νίκος Κασαλιάς.
Ικανοποίηση από τους διοργανωτές για τη ζεστή φιλοξενία
Η προσέλευση ικανοποίησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του περιοδικού Meat Place και τους έδωσε δύναμη αλλά και μια πρώτη εικόνα για την ανταπόκριση που πρόκειται να έχουν και οι επόμενες ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν με χρονική σειρά στην Τρίπολη, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στα Ιωάννινα, στην Κοζάνη, στην Λάρισα και στην Κρήτη.
Ευχαρίστησαν θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία τόσο τη διοίκηση του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης όσο και τους εκπροσώπους της περιφέρειας και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι να επισκέπτονται τις πόλεις της χώρας μας με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών και την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων τους.