Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Διαμαρτυρίες για τη μεταφορά του Χημείου από την Ξάνθη

Διαμαρτυρίες για τη μεταφορά του Χημείου από την Ξάνθη

0
ximeio_kratous-empros

Επιστολή Μητροπολίτη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. «Οι επιλογές της Κεντρικής Κυβέρνησης πλήττουν τους κατοίκους και καταδικάζουν τον τόπο σε ερήμωση»

Διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει σε επίπεδο αρχών και πολιτών για το κλείσιμο της υπηρεσίας του Χημείου του Κράτους της Ξάνθης και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην οικεία διεύθυνση της Καβάλας. Για την είδηση είχε ενημερωθεί το «Ε» από τις αρχές της εβδομάδας – όπως καταγράφηκε στο φύλλο της 16ης Ιανουαρίου, σελ. 3- ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την Κεντρική Διεύθυνση της υπηρεσίας στην Αθήνα και η σχετική πρόθεση δεν έχει επισημοποιηθεί αν και φαίνεται δρομολογημένη. Αυτό που φημολογείται έντονα είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα «πέσουν» οι υπογραφές και η υπηρεσία θα μεταφερθεί στην Καβάλα. Πάντως, η εισήγηση της κεντρικής υπηρεσίας ήταν αρνητική σχετικά με την κατάργηση της τοπικής διεύθυνσης Ξάνθης, αλλά η πολιτική επιλογή τείνει προς το «λουκέτο».
Για την εξέλιξη διαμαρτύρονται έντονα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, αλλά και τοπικές αρχές. Για το ζήτημα αυτό μάλιστα ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, μετά από σχετική επιστολή της προϊσταμένης της τοπικής υπηρεσίας που παρουσιάζει τους λόγους που η διεύθυνση της Ξάνθης αντιδρά στη μεταφορά απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικός Γιάννη Στουρνάρα, τον Υφυπουργό Γεώργιο Μαυραγάνη και τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Θεοχάρη Θεοχάρη, προκειμένου να εκδηλώσει και την αντίδραση της τοπικής εκκλησίας που συμμερίζεται την αγωνία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται ή συνεργάζονται καθημερινά με την υπηρεσία, σημειώνοντας στην επιστολή ότι: «οι επιλογές της Κεντρικής Κυβέρνησης πλήττουν τους κατοίκους και καταδικάζουν τον τόπο σε ερήμωση».  
Η επιστολή του Μητροπολίτη
Εξοχώτατε Kύριε Υπουργέ,
Η είδηση ότι η χημική υπηρεσία Καβάλας πρόκειται να απορροφήσει τη Χημική Υπηρεσία Ξάνθης προκαλεί δια μίαν ακόμη φοράν τα τελευταία έτη εις την τοπική κοινωνία δικαιολογημένα αισθήματα απορίας, ανασφάλειας και απογοητεύσεως.
Ως Επίσκοπος της περιοχής ενώνω την φωνή μου μαζί με εκείνη των Αρχών, των Εργαζομένων και του Λαού και ζητώ την μη υλοποίηση της προτάσεως αυτής στο πλαίσιο της Αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία είναι άδικη και επιπλέον στερεί έσοδα από το ίδιο το Κράτος, εφόσον το λειτουργικό κόστος της εν λόγω Υπηρεσίας είναι μηδαμινό. Απασχολεί δε ιδιαιτέρως ικανό και εξειδικευμένο προσωπικό.
Κύριε Υπουργέ, ήδη η ορεινή περιοχή επλήγη κατάφορα από την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη, ενώ στην πόλη της Ξάνθης η μετατροπή της Σχολής Αστυφυλάκων σε χώρο φύλαξης λαθρομεταναστών και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών είναι επιλογές της Κεντρικής Κυβέρνησης που πλήττουν τους κατοίκους και καταδικάζουν τον τόπο σε ερήμωση.
Διαβιβάζω το υπ’ αριθμ. 30/058/49/14-1-2013 έγγραφο της Προϊσταμένης της Χημικής Υπηρεσίας κας Αικατερίνης Παπαδοπούλου δια τα καθ Υμάς και εύχομαι πλουσία την ευλογία του ενανθρωπήσαντος Κυρίου επ’ αγαθώ της Πατρίδος μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…