Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έντονη η βροχόπτωση – Ήπια τα προβλήματα

Έντονη η βροχόπτωση – Ήπια τα προβλήματα

0
vroxi_01_2013_001-empros

Μικρής έκτασης κατολισθήσεις στα ορεινά. Έφυγε αγροτικός δρόμος στην περιοχή Κιμμερίων και έπεσε ο κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΞ


Πρόβλημα με το φρεάτιο στο Αμοιρίδιο. Στο πόδι οι υπηρεσίες του δήμου και η Πολιτική Προστασία
   
«Άνοιξε ο ουρανός» από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου στην Ξάνθη και στην ορεινή περιοχή και έβρεχε ασταμάτητα και με μεγάλη ένταση περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και μπορεί μεν η βροχόπτωση να ήταν έντονη όμως τα προβλήματα που δημιούργησε τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και τους οικισμούς του δήμου καθώς και σε οικισμούς του Δ. Μύκης ήταν ήπια και απολύτως ελεγχόμενα από τις υπηρεσίες των δήμων και της Π.Ε. Ξάνθης.  
Τα …απόνερα της βροχής
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ξάνθης εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που μέχρι 12 το μεσημέρι είχε φτάσει τα 53,5 χιλιοστά παρουσιάστηκε πρόβλημα στην Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης από το 4ο – 8ο χιλιόμετρο. Το νερό σε μερικά σημεία υπερπήδησε το δρόμο. Από την Π.Ε. Ξάνθης εστάλη μηχάνημα να καθαρίσει τους οχετούς κάτω από το δρόμο οι οποίοι είχανφρακάρει από φερτές ύλες και κλαδιά και γι αυτό το νερό ξεχείλισε στο δρόμο. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο δρόμο Ξάνθη – Κιμμέρια λίγο έξω από τη Λευκόπετρα. Επίσης εξαιτίας της βροχής στους ορεινούς οικισμούς του Δ. Μύκης Διάσπαρτο και Κίδαρη κατά μήκος του οδικού δικτύου έγιναν κατολισθήσεις, φαινόμενο συνηθισμένο όταν βρέχει. Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης ο δήμος Μύκης έδωσε εντολή για διακοπή της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου στον Κίδαρη.  
Μικροπροβλήματα στην πόλη – Έφυγε …αγροτικός δρόμος στα Κιμμέρια
Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ ελέγχοντας φρεάτια, γεωτρήσεις και δεξαμενές σ’ όλη την πόλη και τους οικισμούς. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης δημιουργήθηκε πρόβλημα με βουλωμένο φρεάτιο στο Αμοιρίδιο, που αντιμετωπίστηκε. Επίσης στην περιοχή των Κιμμερίων 100 μέτρα από τη γραμμή του ΟΣΕ ορμητική νερά ενός ρέματος παρέσυραν αγροτικό δρόμο και έπεσε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης των Κιμμερίων.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε 2 κλήσεις για άντληση υδάτων . Μια για άντληση νερού στο Αμοιρίδιο και 1 σε αποθήκη που πλημμύρισε στο Πετροχώρι.
Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας όχι όμως από την βροχή αλλά από τα φανάρια που βγήκαν εκτός λειτουργίας και δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τους οδηγούς. Η Πυροσβεστική συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.  
Δεν έβρεξε στον κάμπο…Το Σάββατο κοπάζει η μπόρα…
Να σημειώσουμε ότι στην πεδινή ζώνη του νομού δεν έβρεξε αλλά έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Σύμφωνα με την πρόβλεψη τη ΕΜΥ η βροχή θα συνεχιστεί στην Ξάνθη και στα ορεινά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής και θα εξασθενήσει το πρωί του Σαββάτου. Αναμένονται επίσης νέες βροχοπτώσεις από την Κυριακή εκτός βέβαια αν …πνεύσουν βόρειοι άνεμοι στην Ξάνθη που θ’ αλλάξουν τελείως το σκηνικό του καιρού.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…