Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Χαμηλοί τόνοι από Κοντό- Σαλτούρο για το Φορέα Διαχείρισης

Χαμηλοί τόνοι από Κοντό- Σαλτούρο για το Φορέα Διαχείρισης

0
Kendro_pliroforisis_forea_vistonidas-empros

Ικανοποιημένοι από τη δέσμευση Καλαφάτη για (αδιευκρίνιστη) συνέχιση λειτουργίας του Φ.Δ. στο Πόρτο Λάγος    

Ενημερωτική ανακοίνωση δημοσιοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος για τη συνάντηση που είχε την Παρασκεύη μαζί με τον Αλέκο Κοντό, στο γραφείο του αν. υπουργού ΠΕΚΑ για το ζήτημα της αιφνιδιαστικής αλλαγής της έδρας του συγχωνευμένου φορέα διαχείρισης. Στην ανακοίνωση, είναι ξεκάθαρη η διάθεση να μην δυναμιτιστεί το κλίμα, ενώ όμοια είναι και η στάση του έτερου βουλευτή της Ξάνθης κ. Κοντού, αφού παρά το γεγονός ότι πήραν μία αδιευκρίνιστη δέσμευση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Φ.Δ. στο Πόρτο Λάγος εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη συζήτηση και την έκβασή της.
Στην ανακοίνωση ο κ. Σαλτούρος αναφέρει ότι την Παρασκευή «μαζί με το συνάδελφο βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρο Κοντό, είχαμε μία πολύωρη και ουσιαστική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη σχετικά με το θέμα της αιφνίδιας αλλαγής της έδρας του νέου φορέα που προκύπτει από τη συγχώνευση του «Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας» με το «Φορέα διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης», από το Πόρτο Λάγος στη Δράμα. Στη συνάντηση αυτή εκθέσαμε αναλυτικά και αντικειμενικά όλα τα δεδομένα τα οποία αφορούν το σύνολο των τοπικών οικοσυστημάτων και των ως άνω προστατευόμενων περιοχών. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ρητή δέσμευση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού ότι πολύ σύντομα, με νέα ρύθμιση, θα υιοθετηθεί στην πράξη η δέουσα λύση η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα δεδομένα αυτά από τα οποία προκύπτει σαφώς η κομβική, για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου οργανισμού, θέση του Πόρτο Λάγος».
Σημειώνεται πάντως, ότι στη σχετική εισήγηση του ΥΠΕΚΑ τόσο στην πρώτη το 2011 όσο και στη δεύτερη τον Αύγουστο του 2012 ως έδρα προτείνεται το Πόρτο Λάγος, όπου τονίζεται η ύπαρξη των τριών περιοχών Ραμσάρ, αλλά γίνεται και αναφορά στην «μειωμένη» σημασία του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης μιας και οι δραστηριότητες καλύπτονται από την δασική υπηρεσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά σενάρια για ΑΟΖ με τη Συρία

Διπλωματική εγρήγορση και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο…