Σχόλια 24-01-2013

0

Γάλλοι και Γερμανοί γιορτάζουν τα πενήντα χρόνια φιλίας τους κι εμείς ακόμη κυνηγάμε το φάντασμα του Τσολάκογλου…    

Σου γράφω γράμμα και γραφή  


Προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο – Τέως πρωθυπουργό: δε φτάνει που με το κύρος και τις γνώσεις σας αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, σας πρότειναν για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο…Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες…  
Ο αφελής    

Εκπαιδευτικό  


Ιδού η είδηση που δεν χωρεί αμφισβήτηση διότι προέρχεται από τα πλέον έγκυρα χείλη. Είπε λοιπόν στην προχθεσινή συνέντευξη ο Σάββας Μελισσόπουλος, Διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ότι αυτή αποτελεί μια δυναμική, δραστήρια, αποκεντρωμένη υπηρεσία, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, με 1024 σχολικές μονάδες, 83.673 μαθητές και 10.330 εκπαιδευτικούς.
Αυτά είπε μαζί με άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Εμείς θα μείνουμε όμως και σε κάτι άλλο. Ότι για 83.673 μαθητές απασχολούνται 10.330 εκπαιδευτικοί. Δηλαδή, αναλογούν 8,1 μαθητές για κάθε εκπαιδευτικό!
Αναλογία φυσικά που στην πράξη δεν ισχύει για διάφορους λόγους. Εάν όμως δεν υπήρχαν οι «λόγοι» τότε είναι περιττό να συζητάμε για ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιφέρειάς μας.
Γεννάται όμως ένα ερώτημα εκτός όλων των άλλων: Πού είναι όλοι αυτοί οι «χαμένοι» εκπαιδευτικοί; Με τι ασχολούνται;
-Απάντηση δεν αναμένουμε.
«Ε»    

Συγχαρητήρια  


Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον άξιο και ικανό Δημήτρη Γενιτζέ, Πύραρχο μέχρι πρότινος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης. Ο οποίος στις πρόσφατες κρίσεις του Σώματος προβιβάστηκε στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τώρα θα αναμείνει την τοποθέτησή του σε ανώτερη θέση ως Περιφερειακού Διευθυντή ή θα αποστρατευθεί.
Ότι κι αν αποφασισθεί, στον αγαπητό στους Ξανθιώτες κ. Γενιτζέ, θερμές ευχές και συγχαρητήρια για την προαγωγή την οποία και άξιζε χωρίς συζήτηση.
«Ε»          

Κλίμα αισιοδοξίας  


Βλέπουν φως στο τούνελ της Ευρώπης οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στις Βρυξέλλες.
Ήδη η Ιρλανδία και Πορτογαλία βρίσκονται στην τελική φάση της διαδικασίας της επιστροφής για δανεισμό στις αγορές, ενώ ήδη η Ισπανία δανείστηκε με ικανοποιητικούς όρους.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι δεν είναι μακριά το φως. Ότι εάν το πιστέψουμε κι εμείς εδώ και προχωρήσουμε στις αλλαγές, στις ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις, με παράλληλη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κλπ, θα είμαστε από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε μια καλύτερη θέση από ότι σήμερα ως χώρα και ως κάτοικοι.
Όχι με μεγάλες αλλαγές. Όχι. Απλά να πάρει μπρος η μηχανή, να γυρίσει ο τροχός της ανάπτυξης ως αρχή.
«Ε»    

Σχόλιο  


Δημοσιεύθηκε το παραπάνω σχόλιο στα ΝΕΑ κι επειδή αφορά και το νομό μας το αναδημοσιεύουμε.

Με τον τουρκικό εθνικό ύμνο!


«Το φυσάει και δεν κρυώνει η Άγκυρα με την τροπολογία για τους ιμάμηδες της Θράκης, η οποία πέρασε κάτω από τη μύτη του τουρκικού προξενίου της Κομοτηνής και τελικά ψηφίστηκε, παρά τις αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ. Εξού και δεν θεωρώ τυχαίο γεγονός ότι τα σχετικά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο οργιάζουν αυτές τις ημέρες. Πολύ αργά, αν σκεφθεί κανείς – για να ευλογήσω τα γένια μου- ότι ο πρώτος που αναφέρθηκε στο θέμα ήμουν εγώ στα «ΝΕΑ» του προπερασμένου Σαββάτου. Επανέρχομαι όμως εξαιτίας περιστατικού που ήρθε σε γνώση μου και αφορά εκδήλωση λατρείας αφιερωμένη στον «αρχιδάσκαλο Κεμάλ Ατατούρκ» στον Ίασμο Ροδόπης. Στο εν λόγω γεγονός του περασμένου Νοεμβρίου, μου λέει κατάσκοπός μου, συμμετείχαν, εκτός από τον τούρκο υποπρόξενο της Κομοτηνής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Σερίφ Ιμπραήμ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μετέ Αχμέτ, ο πρώην βουλευτής Μάντατζι Τσετίν και άλλοι παράγοντες. Αναρωτιέμαι αν οι εν ενεργεία βουλευτές συμμετείχαν στην ανάκρουση του τουρκικού εθνικού ύμνου…»
«Ε»    

Συγχώρεση.  


Όποιος δεν συγχωρεί τους άλλους, καταστρέφει τη γέφυρα πάνω από την οποία είναι αναγκασμένος να περάσει ο ίδιος.  
Για την αντιγραφή Ο σχολιαστής.                

Δημόσιο: 10.000 κενές θέσεις ζητούν… υπαλλήλους  


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για τη μετακίνηση των 2.000 υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012, καθώς έχει λήξει η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο στους φορείς για τα αιτήματά τους, που αφορούν την πλήρωση κενών θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και έχουν καταγραφεί πάνω από 10.000 θέσεις στο Δημόσιο, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να εντοπίζονται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης των νέων οργανογραμμάτων βρίσκονται στα υπουργεία, που αναμένεται να περικόψουν περίπου το 50% των υπηρεσιακών τους μονάδων, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να συνεδριάσει για την έγκρισή τους το Συντονιστικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά

Ευθυμίου σε ΓΑΠ: Αν πάμε στο ΔΝΤ, θα είναι το τέλος σου  


Ο δημόσιος διάλογος πρώην υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, για όσα συνέβαιναν πριν ο Γιώργος Παπανδρέου καταλήξει στην απόφαση της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, τον Απρίλιο του 2010 συνεχίζεται.
Σύμφωνα με μαρτυρία γνωστού δημοσιογράφου, ο Πέτρος Ευθυμίου του είχε μεταφέρει παλιότερα διάλογο που είχε με τον Γ.Παπανδρέου, την παραμονή του διαγγέλματος του τότε πρωθυπουργού στο Καστελόριζο.
Φέρεται λοιπόν ότι είπε ο Π. Ευθυμίου στον ΓΑΠ: “Αν αποφασίσεις την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η απόφαση αυτή θα σημάνει το τέλος της χώρας, της παράταξης, αλλά και το δικό σου”!
Δεν μπορούμε βέβαια να αμφισβητήσουμε τη γνησιότητα της φράσης αυτής και την πολιτική οξυδέρκεια του κ. Ευθυμίου ή να υποθέσουμε ότι πρόκειται για έναν από τους «εκ των υστέρων φιλοσόφους» που τελευταία αφθονούν στο ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα όμως στη μνήμη όλων μας έχουν μείνει οι δηλώσεις άλλων κορυφαίων της εποχής ότι «το μνημόνιο είναι ευκαιρία και ευλογία για τον τόπο», που κάθε άλλο παρά επίγνωση της κατάστασης αποδεικνύουν…    

Σε δεύτερο βαθμό η πρώην διοίκηση της ΣΕΚΑΠ  


Η τύχη της υπόθεσης παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την πρώην διοίκηση της ΣΕΚΑΠ αναμενόταν να κριθεί χθες στο Εφετείο Κομοτηνής σε δεύτερο βαθμό. Η υπόθεση αφορά προσλήψεις που είχαν γίνει προεκλογικά, πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2007 και για τις οποίες ασκήθηκε μήνυση από το σωματείο εργαζομένων.
Πρωτοδίκως, οι 13 κατηγορούμενοι, μέλη ΔΣ και στελέχη της εταιρίας, καταδικάστηκαν σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και άσκησαν έφεση. Κατηγορούμενοι ήταν οι: Μπαϊρακτάρης Σωτήρης (Ξάνθη), Μακρίδης Κωνσταντίνος (Τοξότες-Ξάνθη) , Παππάς Σπύρος (Ξάνθη), Παππάς Νίκος (Αθήνα), Δολαπτσόγλου Αριστείδης (Μαγικό Ξάνθη), Μαμουζέλος Ιωάννης (Μελίσσια Αττικής), Μάττας Κωνσταντίνος (Πετρούσα Δράμας), Τέντσιος Χρήστος (Ξάνθη), Ιορδανίδης Θεόδωρος (Στίβος Θεσ/νίκης), Τακτικός Ιωάννης (Δροσιά Αττικής), Παπαδόπουλος Χαράλαμπος (Γιαννιτσά), Ελευθεριάδης Λάζαρος (Γουμένισσα Κιλκίς) και Μπίτος Ιωάννης (Αθήνα).
Ε.Δ.  

Αναστάτωσε ο συναγερμός  


Ο συναγερμός που χτύπησε στο υποκατάστημα της τράπεζας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Καραολή προχθές το βράδυ, λίγο πριν τις 9, αναστάτωσε κατοίκους και περαστικούς. Άμεσα κατέφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά δε φάνηκε να υπάρχει κάτι ανησυχητικό και αποχώρησαν. Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για κάποιους που είδε να φεύγουν τρέχοντας. Από την αστυνομία δε διασταυρώθηκε κάτι και η τάξη επανήλθε.
Ε.Δ.      

Δεν στέρεψε η ανθρωπιά…


Μπορεί να στέρεψαν τα λεφτά όμως δεν στέρεψε η ανθρωπιά στον κόσμο της πόλης μας. Συγκινητική είναι η απήχηση που είχε η έκκληση που απηύθυνε η εφημερίδα μας για τον 26χρονο παλικάρι που πρέπει να μεταβεί για εγχείρηση στις ΗΠΑ καθώς πάσχει από λευχαιμία. Η εφημερίδα μας δέχτηκε τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό. Να κάνουν ένα δώρο ζωής για ένα νέο παιδί που βρίσκεται στην άνοιξη της ζωής του. Για να διευκολύνουμε όποιον θέλει να βοηθήσει δημοσιεύουμε κατόπιν δικής του αδείας τα τηλέφωνα του προέδρου του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε. Υπενθυμίζουμε ότι αυτός δημοσιοποίησε το θέμα καθώς οι γονείς του παιδιού είναι δημοτικοί υπάλληλοι και ο σύλλογος τους έχει βοηθήσει χρηματικά.
Τηλ: 25410 – 27883 και κινητό: 6944618668
Μ.Ξ.

Επενδύσεις στο δήμο Αβδήρων


Περιμένουν πως και πως την επένδυση του Ευθυμιάδη στο δήμο Αβδήρων. Και είναι εύλογο καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ποταμιάς από το οποίο θα ωφεληθεί ο δήμος αλλά και ο τόπος καθώς θ ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους στο μεγάλο υδροπονικό θερμοκήπιο που θα κάνει ο όμιλος Ευθυμιάδη. Όλα μέχρι στιγμής πάνε καλά και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Όμως μια άλλη επένδυση δεν πάει καλά…Αναφερόμαστε στο κάμπινγκ Μυρωδάτου και στην ξενοδοχειακή μονάδα που θα γινόταν εκεί. Ο δήμος έχει κινηθεί δικαστικά διεκδικώντας μισθώματα από την εταιρεία και αναμένουν την δικαστική απόφαση. Φυσικά το κάμπινγκ ρημάζει αφού δεν ξεκίνησε τίποτε τόσα χρόνια από την μίσθωση του χώρου…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …