Σχόλια 25-01-2013

0

Παλιά γινόταν επίταξη στα αυτοκίνητα (ή και στα μουλάρια), τώρα στους ανθρώπους…    

Για τους Ομολογιούχους  


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 10 η ώρα το βράδυ, στην εκπομπή του Κυριάκου Κεσίσογλου στην Εγνατία τηλεόραση, θα είναι καλεσμένος ο Άγγελος Σπετσιώτης.
Θέμα της συζήτησης το «κούρεμα» που υπέστησαν οι Ομολογιούχοι του δημοσίου και τα αιτήματά τους για την επανόρθωση της αδικίας που έγινε εις βάρος τους.
«Ε»    

Ήταν καιρός  


Με ικανοποίηση πληροφορήθηκαν οι Ξανθιώτες για την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού πως από φέτος θα επιδιωχθεί να μπει μια τάξη τόσο ως προς την κατανάλωση αλκοόλ όσο και την λειτουργία των συλλόγων κατά την παρέλαση και κυρίως στην κεντρική πλατεία και την καθυστέρηση του παρουσιάζονταν εκεί που είχε καταντήσει ενοχλητική και απαράδεκτη.
Μάλιστα επέτειναν την αρνητική εικόνα οι φωτογράφοι, τα κανάλια και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι που δεν έκαναν τίποτε.
«Ε»    

Αποστρατεύθηκε ο Γενιτζές  


Τελικά πριν περιμένει την απόφαση για την παραπέρα κρίση του συμβουλίου ο Δημήτρης Γενιτζές, μετά τον προβιβασμό του κατά τις τελευταίες κρίσεις, ζήτησε την αποστράτευσή του.
Έτσι, αποχωρεί από την υπηρεσία με τον βαθμό του Αρχιπυράρχου, κερδίζοντας παράλληλα την εκτίμηση των Ξανθιωτών, διότι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στην υπηρεσιακή του ζωή με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η στήλη του εύχεται να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια του με υγεία και ηρεμία.
«Ε»    

Η ελληνική οικονομία αναρρώνει  


Μια πολυσέλιδη έκθεση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που την υπογράφουν τρεις από τους κορυφαίους οικονομολόγους της, έδωσε στη δημοσιότητα η Morgan Stanley.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία αναρρώνει από το σοκ σταδιακά, αφού η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος, η μείωση του εργατικού κόστους και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, απομακρύνουν τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει τον κίνδυνο της πολιτικής αποσταθεροποίησης εξαιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας, που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.        

Οι βροχές σ’ αυτή την πόλη…  


Αν έχεις γεννηθεί σε αυτή την πόλη  γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα νερά των χειμάρρων που κατεβαίνουν από την Χρύσα (αφού δεν συγκρατούνται νωρίτερα) δια μέσου  των καθέτων οδών καταλήγουν στην  Ανδρέα Δημητρίου, 28η Οκτωβρίου….  όπου  δημιουργούν πλημμύρες και θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τις περιουσίες τους.
Αν τυχαίνει επί πλέον να είσαι και Δήμαρχος αυτής της πόλης για δώδεκα χρόνια,  με τις  αναπλάσεις σου  οφείλεις να λύνεις τα προβλήματα και μην κλείνεις τα  υπάρχοντα φρεάτια ομβρίων  οξύνοντας περαιτέρω το πρόβλημα.
Αν όμως και παρόλες τις δημόσιες διαμαρτυρίες ,καταγγελίες των πολιτών, δεν ιδρώνει το αυτί σου, τότε εν γνώσει σου έχεις διαπράξει έγκλημα και μάλιστα διαρκείας….
Υ.Σ. Αν  υπήρχαν πολίτες στην πόλη μας, μετά και την χθεσινή νεροπομπή, θα πρεπε  να επιβιβάσουν τον Δήμαρχο με τους επιτελείς των τεχνικών υπηρεσιών του σε φουσκωτό μέσο και κωπηλατώντας δια μέσου των παραπάνω οδών,  να ατενίσουν τα θαυμάσια έργα τους. ΕΥΓΕ
Σ.Κ.    

Εξηγήσεις  


Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Αλέκος Κυριακίδης για τη μεταφορά επίπλων από την ΕΑΠΑΞ στη δημοτική αστυνομία. Το θέμα έθεσε ο Χρίστος Πούλιος και ο νέος αντιδήμαρχος απάντησε ότι ο Τσεγγελίδης είχε πάρει τα δικά του έπιπλα και πήρε μια ντουλάπα, ένα τρίποδο και τον υπολογιστή του με τη βοήθεια δύο υπαλλήλων. Είχε είπε, διανειστικό χαρακτήρα και έγινε χωρίς παραστατικά. «Αν δεν έχει αντίρρηση ο νομικός σύμβουλος, εντάξει», είπε η Μπέτυ Πατσίδου, «αν και μου φαίνεται περίεργο». Αλλά η γνώμη του νομικού συμβούλου δε ζητήθηκε ποτέ.    

Να περιμένει τον άλλο μήνα το άλσος Ευμοίρου  


Δεν έδωσε το λόγο στην κ. Φάκα, πρόεδρο του οικολογικού συλλόγου Ευμοίρου, για να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Η κ. Φάκα ήθελε να μιλήσει για το πολύπαθο άλσος, αλλά μετά και τη γνωστοποίηση από την πλευρά του κ. Πούλιου ότι θα θέσει το θέμα στο επόμενο ΔΣ της είπε να περιμένει έως τότε.
Ε.Δ.      

Εις μνήμην του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Σαν χθες πριν από έναν χρόνο, ένα αναπάντεχο και τραγικό γεγονός σε έναν δρόμο της Δραπετσώνας άφησε φτωχότερο τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα ενώ έστηνε το γύρισμα για την ταινία του «Η άλλη Θάλασσα». Ήταν ο άνθρωπος που κυνηγούσε τα σύννεφα είπε κάποιος φίλος του. Παθιασμένος με τη δουλειά έφυγε ανεπάντεχα στα 77 του χρόνια ενώ σκηνοθετούσε. Άφησε πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο στο διεθνή κινηματογράφο δημιουργώντας τη δική του σχολή. Οι παρατεταμένες σιωπές, τα μακρινά πλάνα που καθρεπτίζουν τη μοναξιά, την απρόσωπη απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου έχουν την σφραγίδα του.
Μ.Ξ.
   
Βροχή ..ατέλειωτη βροχή…


Άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί στην Ξάνθη…Κατακλυσμός και πάλι στην πόλη μας χθες.. Βροχή και το πρωί βροχή και το μεσημέρι, βροχή τ’ απόγευμα… ατέλειωτη βροχή…Στις 4.30 έπεσε χαλάζι αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές. Παράλληλα γινόταν και μικρές διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα να σημειωθούν εγκλωβισμοί σε ασανσέρ. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 5 -6 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Προβλήματα εγκλωβισμού επίσης δημιουργήθηκαν σε αυτοκίνητα στην περιοχή της Νεάπολης μπροστά από το ΕΠΑ λόγω του μεγάλου όγκου νερού στο δρόμο και ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής που τα απεγκλώβισε. Στα χωριά του κάμπου στο Δέκαρχο και στο Εράσμιο χρειάστηκε να κοπούν δέντρα, στη Νέα Αμισσό υπήρξε πτώση καλωδίων της ΔΕΗ.
Και μη χειρότερα…να λέμε
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…