Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ξημερώνει Ανάπτυξη από το 2013…»

«Ξημερώνει Ανάπτυξη από το 2013…»

0
karaoglou_dimarxos

Αισιόδοξο μήνυμα από την Ξάνθη του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου

«Είναι εθνικό μας καθήκον να ξανακάνουμε τη Θράκη δυνατή, για αυτό και το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα λειτουργήσει παρεμβατικά» δήλωσε

Στην Θράκη αφιέρωσε το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις Σάββατο και Κυριακή με τους Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης και Ροδόπης κυρίους Φώτη Καραλίδη και Παύλο Δαμιανίδη, τους Δημάρχους Ξάνθης και Κομοτηνής κυρίους Μιχάλη Στυλιανίδη και Γιώργο Πετρίδη, τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο κ. Αθανάσιο Τσέλιο, καθώς και άλλους φορείς. Λόγω απουσίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη στο εξωτερικό, ο κ. Καράογλου θα τον συναντήσει σήμερα Τρίτη στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Καράογλου: «Ο κ. Στυλιανίδης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους δημάρχους της χώρας»
Ξεκίνησε ως εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά κατέληξε ως επικοδομητική και πολύ ουσιαστική όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου καθώς είχε μια απευθείας όσμωση με τα κατά τόπους προβλήματα τα οποία του τέθηκαν από τους φορείς ζητώντας τη διαμεσολάβησή του και την αρωγή του. Έτσι ο κ. Καραλίδης του έθεσε μια σειρά από θέματα του νομού, όπως: Το αρδευτικό, το πρόβλημα με την Αστυνομική σχολή, με την αποβιομηχάνιση του νομού και την υψηλή ανεργία, το θέμα των αναβάθμιση των υποδομών στο λιμάνι του Λάγος κ.λ.π. λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του κ. Καράογλου ότι θα μεταφέρει στην Αθήνα στα υπουργεία αυτά τα αιτήματα, ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης έθεσε ως αίτημα να λειτουργήσουν από εδώ και πέρα οι αναπτυξιακοί νόμοι που υπάρχουν για τη Θράκη καθώς η περιοχή μαστίζεται από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση. Ο υπουργός αφού του έκανε μια σειρά φιλοφρονήσει χαρακτηρίζοντας τον έναν «από τους πιο πετυχημένους δημάρχους της χώρας» ότι: «ο δήμος Ξάνθης είναι ένας νοικοκυρεμένος, πετυχημένος δήμος» και ότι: «η παρουσία του δημάρχου του Μιχάλη Στυλιανίδη αυτόν τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι μια εγγύηση ότι θα συνεχιστεί το σημαντικό έργο που ήδη έχει ξεκινήσει.
το λέω γιατί το πιστεύω και είναι γνωστό αυτό πανελλαδικά».  
Ξημερώνει ανάπτυξη από το 2013…
Ο υπουργός έστειλε από την Ξάνθη το αισιόδοξο μήνυμα ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρόνια της ύφεσης καθώς έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και αυτές θα αποδώσουν καρπούς προς το τέλος του 2013: «Φαίνεται ότι το 2013 θ’ αρχίσουμε να βλέπουμε το φως στο τούνελ στο οποίο έχουμε πριν πολλά χρόνια. Ήδη έχουμε 5 χρόνια αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης φαίνεται όμως ότι τώρα μπαίνουν οι προϋποθέσεις ώστε το 2013 να μιλάμε πλέον για ανάπτυξη. Αν όλα πάνε καλά που έτσι πιστεύουμε στο Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου θα πάρουμε τη δόση που έχουμε ανάγκη αλλά και θα σταλεί παγκοσμίως το μήνυμα ότι η Ε.Ε. στηρίζει την Ελλάδα. Αυτό είναι η πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση για να υπάρξει η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία. Για να ξέρει ο οποιοσδήποτε επενδυτής ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση ότι έχει συμμάχους και συνεταίρους που τη στηρίζουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Δεύτερον με την δανειακή αυτή δόση θα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ρευστότητα στην ελληνική οικονομία μέσω της ανακεφαλαιοποίησης αλλά και μέσω της εξόφλησης των οφειλών που έχει το κράτος σε πάρα πολλούς έλληνες επιχειρηματίες αγρότες κ.λ.π. Είμαστε στο τελικό στάδιο διαβούλευσης για τον αναπτυξιακό νόμο και για το φορολογικό νόμο που φιλοδοξούμε ότι ο μεν αναπτυξιακός θα είναι ένας νόμος ευνοϊκός για επενδύσεις ο δε φορολογικός θα ναι σταθερός και θα δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις με την μείωση των φορολογικών συντελεστών για να υπάρξει ανάπτυξη,. Άρα λοιπόν με την σταθερότητα που θα εγγυηθεί η δανειοδότηση και το μήνυμα που θα σταλεί παγκόσμια και τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας που θα αποκτηθεί το δάνειο των 45 δις υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξης., κι αυτές θα αποδίδουν προς τα τέλη του 2013 η οποία θα είναι η τελευταία χρονιά που θα’ χουμε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης»!  
Δεν είμαι Αη Βασίλης ούτε έχω καμιά σακούλα με δώρα…
Ωστόσο ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε ως Αι Βασίλης μοιράζοντας δώρα καθώς: «τα χρήματα που έχει το υπουργείο είναι πάρα πολύ λίγα και ο προϋπολογισμός τους είναι πενιχρός…», σημειώνοντας μάλιστα ότι: « Ντρέπομαι να σας πω πόσος είναι…». Δεσμεύτηκε όμως: « Αυτό που εγώ δεσμεύομαι και υπόσχομαι και στον δήμαρχο και στον Ξανθιώτικο λαό είναι πως οτιδήποτε θέμα απασχολεί το δήμο την περιφέρεια θα είμαι μαζί τους στην προσπάθεια μαζί με τ’ άλλα υπουργεία για να πετύχουμε να υλοποιηθούν συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα, συγκεκομμένες δράσεις οι οποίες είναι απαραίτητες. Από μένα θα υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση σ’ αυτό το επίπεδο στα πλαίσια του εφικτού και των δυνατοτήτων του υπουργείου».  
Είναι εθνικό μας καθήκον να ξανακάνουμε τη Θράκη δυνατή…
Τέλος σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή έδωσε έμφαση στην ανάπτυξης της Θράκης δηλώνοντας: «Όλες οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και εποικοδομητικές. Είναι εθνικό μας καθήκον να ξανακάνουμε τη Θράκη δυνατή, για αυτό και το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα λειτουργήσει παρεμβατικά, ώστε να προωθήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτής της ευαίσθητης περιοχής της πατρίδας. Άλλωστε εδώ δεν τελειώνει η Ελλάδα, αλλά από εδώ ξεκινά. Οποιαδήποτε πληγή στη Θράκη, πληγώνει την Ελλάδα. Αντίθετα η αναβάθμισή της θα επηρεάσει θετικά το βασικό κορμό της πατρίδας μας. Όντας γέφυρα ανατολής και δύσης, λόγω και της γεωστρατηγικής της θέσης, η Θράκη οφείλει και πρέπει να εξελιχθεί σε πρότυπο μοντέλο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…