Κτηνωδία!

0
eglima_12_2012-empros

Φρικιαστικό έγκλημα στην πόλη μας! Βίασαν και έκαψαν ζωντανή 34χρονη Ξανθιώτισσα στην αυλή του πατρικού της

Σοκαρισμένη η κοινωνία. Απαίτηση για άμεση εξιχνίαση. Έρευνες της Αστυνομίας σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη

Σοκαρισμένη και συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της πόλης μας από το φρικαλέο και απάνθρωπο έγκλημα που έγινε νωρίς το πρωί με θύμα μια 34χρονη κοπέλα, κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης που ασχολείται με την εμπορία ξηρών καρπών.  
Την κακοποίησαν άγρια σεξουαλικά βίασαν και την έκαψαν ζωντανή…
Ήταν περίπου στις 4 το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου όταν η 34χρονη Ζωή επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση μαζί με τη φίλη της. Διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και ήρθε στην Ξάνθη για να κάνει Χριστούγεννα με τους γονείς της. Οι δυο φίλες αποχαιρετίστηκαν, όταν έφτασαν στο σπίτι της φίλης της, δύο τετράγωνα πιο κάτω από το πατρικό της Ζωής που βρίσκεται στον 1ο όροφο στην πολυκατοικία της οδού Σαρανταπόρου 44. Έφτασε στην είσοδο της πολυκατοικίας και έβγαλε τα κλειδιά της ν’ ανοίξει την πόρτα εισόδου. Όμως δεν πρόλαβε…Άγνωστος ή άγνωστοι της επιτέθηκαν από πίσω και την μετέφεραν βίαια στον ακάλυπτο της οικοδομής που βρίσκεται στο πίσω μέρος και χρησιμεύει για γκαράζ. Σύμφωνα τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης που διενήργησε την νεκροτομή, η κοπέλα υπέστη άγρια σεξουαλική κακοποίηση με αιχμηρό αντικείμενο και είχε ακατάσχετη αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα αλλά και στο κεφάλι καθώς δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα και εκεί. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί…Προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους και πιθανώς στοιχεία του DNA τους από το σώμα της την περιέλουσαν με βενζίνη την οποία αφαίρεσαν από σταθμευμένο δίκυκλο της πυλωτής. Οι απάνθρωποι δράστες της έβαλαν φωτιά και την έκαψαν ζωντανή…  
Οι σπαραχτικές κραυγές της ξύπνησαν την μάνα της… απ’ τους πρώτους που προσπάθησε να τη βοηθήσει ο πατέρας της
Η άτυχη κοπέλα που η μοίρα της επεφύλαξε τον πιο φρικαλέο και μαρτυρικό θάνατο φώναζε σε βοήθεια μ’ όση δύναμη της έμενε στο κορμί της που καιγόταν…Οι σπαρακτικές κραυγές της ξύπνησαν τους ενοίκους μεταξύ των οποίων και τη μάνα της που βγήκε στο μπαλκόνι…Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της ήταν από τους πρώτους που κατέβηκε στον ακάλυπτο για να τη βοηθήσει ρίχνοντας νερό…χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ήταν η κόρη του…αφού τα εγκαύματα ήταν εκτεταμένα και ολικά στο πάνω μέρος του σώματός της, όπως διαπίστωσε και ο ιατροδικαστής. Ο τραγικός πατέρας το κατάλαβε όταν είδε τα κλειδιά της στην πόρτα της εισόδου τα οποία είχαν απομείνει εκεί… ενώ η τραγική μάνα γνώρισε την κόρη της από ένα αποκαΐδι ρούχου της…Εκτυλίχτηκαν σκηνές αλλοφροσύνης και ανείπωτου σπαραγμού  
Η ζωή είχε εγκαταλείψει τη Ζωή…
Οι ένοικοι προσπάθησαν να τη βοηθήσουν κάποιοι της έριξαν νερό και απ’ τα μπαλκόνια, ειδοποίησαν την πυροσβεστική και την αστυνομία. Όμως για την Ζωή ήταν πλέον αργά …Η …ζωή την είχε εγκαταλείψει…Η πυροσβεστική το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να σβήσει την φωτιά από το μηχανάκι που καιγόταν πλάι της Στο σημείο προσήλθε ταυτόχρονα και η αστυνομία ενώ αφού πάρθηκαν αποτυπώματα από το πτώμα της άτυχης κοπέλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την νεκροψία – νεκροτομή.  
Ερευνούν στο οικείο της περιβάλλον σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη
10 η ώρα το πρωί και έξω μπροστά στην πολυκατοικία της οδού Σαράντα Εκκλησιών έχουν παραμείνει οι ένοικοι οι γείτονες και περαστικοί. Όλοι είναι σοκαρισμένοι…από το αποτρόπαιο έγκλημα. Όσοι την γνώριζαν…μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τη Ζωή. Η φίλη της που το βράδυ ήρθαν μαζί από την έξοδό τους είναι σοκαρισμένη …κλαίει απαρηγόρητα…Στο σημείο που ξεψύχησε στην αυλή του πατρικού της βρίσκονται ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, ο ιατροδικαστής κ. Παύλος Παυλίδης και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης καθώς και η ηγεσία της Αστυνομίας της ΑΜΘ που εξετάζουν το χώρο τον οποίο έχουν αποκλείσει…Οι έρευνες αρχικά στράφηκαν σε φιλικό της κύκλο στην Ξάνθη προκειμένου να διερευνηθεί μήπως είναι κάποιο φιλικό της πρόσωπο ή ερωτικός της σύντροφος που την ακολούθησε και την παραμόνευε. Όμως – σύμφωνα με πληροφορίες μας – η προανάκριση δεν έδειξε κάτι τέτοιο. Οι έρευνες τώρα έχουν στραφεί στη Θεσσαλονίκη στον εκεί κύκλο της ενώ τις αστυνομικές αρχές απασχολεί ιδιαίτερα η αγριότητα του εγκλήματος που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο – οι δράστες είχαν εκδικητικά κίνητρα και μάλιστα τα εξέφρασαν στην πιο ακραία τους μορφή. Την υπόθεση έχουν αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης αλλά και το Εγκληματολογικό Θεσσαλονίκης.  
Σοκ στην κοινωνία της πόλης…Απαίτηση για άμεση εξιχνίαση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών
Διάχυτη σ’ όλη την πόλη είναι η οργή για το ειδεχθές έγκλημα για την κτηνωδία και απανθρωπιά των δραστών. Μια λέξη άκουγε κανείς το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, σε κάθε παρέα σ’ όλη την   πόλη: «Φρίκη!» και στη συνέχεια η έκδηλη ανησυχία και φόβος: «Τέτοιο έγκλημα στην Ξάνθη! Που φτάσαμε… να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε…»! Δεκάδες τηλέφωνα δέχτηκε η εφημερίδα μας από συμπολίτες μας που ζητούσαν πληροφορίες για το ειδεχθές έγκλημα μη πιστεύοντας κυριολεκτικά στα αυτιά τους για την αγριότητα και την φρικτή δολοφονία της κοπέλας. Η είδηση ήταν πρωτοσέλιδη πανελλαδικά σ’ όλα τα sites και τα ΜΜΕ.
Ιδιαίτερα ανάστατες είναι οι γυναίκες και μητέρες κοριτσιών στην πόλη μας καθώς οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ φουντώνει η απαίτηση για άμεση εξιχνίαση του εγκλήματος, σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του ή των δραστών. Η υπόθεση αυτή ανέσυρε από την μνήμη και κάποιες άλλες μέρες πανικού που έχει ζήσει η πόλη με τα εγκλήματα του λεγόμενου «δράκου» της Ξάνθης.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Συνελήφθη γυναίκα να κλέβει δίκυκλη μοτοσικλέτα

Αναζητείται ο συνεργός της Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024…