Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Τέλος οι γιορτές για τη Skoda Ξάνθη

Τέλος οι γιορτές για τη Skoda Ξάνθη

0
proponisi_001-empros

Επιστροφή στις προπονήσεις από σήμερα για τους ποδοσφαιριστές

Ετοιμάζονται για τον αγώνα της 7ης Ιανουαρίου 2013 με τον Ο.Φ.Η.      

   
Σήμερα επιστρέφουν στη βάση τους και τις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη οι οποίοι απόλαυσαν την πενθήμερη χριστουγεννιάτικη άδεια τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, έτσι ώστε να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και να γεμίσουν τις ¨μπαταρίες¨ τους.
Η άδεια των ποδοσφαιριστών άρχισε την περασμένη Κυριακή, μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζώρου και συνδυάστηκε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Έτσι οι εορταστικές ημέρες πέρασαν σε χαρούμενο κλίμα, ενώ πλέον η ξανθιώτικη ομάδα επιστρέφει έχοντας μπροστά της τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ο.Φ.Η. τη Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013, στις 19:30, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League.  
Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Σάκη Πρίττα  
Στην ομάδα όπου αγωνίστηκε για μία εξαετία και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις επιστρέφει ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 1,5 έτους με τη Skoda Ξάνθη ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.
Από την Κομοτηνή και τον Πανθρακικό, λοιπόν, στη Skoda Ξάνθη ο Πρίττας, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την ομάδα της γειτονικής πόλης και απ’ ό,τι φαίνεται, τα `χει βρει σ’ όλα με τους ανθρώπους της ξανθιώτικης ομάδας. Ο Πρίττας ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην Ξάνθη καθώς έχει φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα της και πιο συγκεκριμένα το διάστημα 1999-2005, όταν ήταν 20 ετών και είχε πάρει μεταγραφή από τον Ποσειδώνα Μηχιανιώνας. Μετά την Ξάνθη ο Πρίττας αγωνίστηκε σε Ηρακλή, Άρη και Πανθρακικό, που ήταν η προηγούμενη ομάδα του πριν την επικείμενη επιστροφή του.
Ο 33χρονος πλέον αμυντικός μέσος, προορίζεται για τη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα ως ¨παρτενέρ¨ ή εναλλακτική λύση του Ρικάρντο Ντάνι. Δεν αποκλείεται πάντως η επιστροφή του στην Ξάνθη και η ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση να σχετίζεται με τη φημολογούμενη μεταγραφή του Θοδωρή Βασιλακάκη για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Π.Α.Ο.Κ.  
Επιθετικός η επόμενη μεταγραφή  
Η μεταγραφή του Σάκη Πρίττα είναι η 3η για τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο η οποία ξεκινάει επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2013. Προηγήθηκαν αυτές των Ράιαν Σμιθ (26χρονος Άγγλος πλάγιος μέσος) και Μαρτίνιο Παΐτο (30χρονος Μοζαμβικανός αριστερός μπακ). Οι μετεγγραφικές κινήσεις της Skoda Ξάνθη πάντως αναμένεται να έχουν και συνέχεια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ξανθιώτικη ομάδα θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός επιθετικού, ίσως κι ενός επιτελικού μέσου.  
Κύπελλο Ελλάδος: Βέροια – Ξάνθη στη φάση των «16»  
Η δραματική πρόκριση της Skoda Ξάνθη στη διαδικασία των πέναλτι επί του Εθνικού Γαζώρου οδήγησε την ξανθιώτικη ομάδα στην επόμενη φάση του θεσμού και συγκεκριμένα στους «16».
Εκεί η Ξάνθη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Βέροια, με τις αναμετρήσεις να είναι ¨διπλές¨, με παιχνίδια στις έδρες και των δύο ομάδων. Το πρώτο ματς θα γίνει στην πόλη της Ημαθίας την Πέμπτη 17/01/2013, ενώ η ημερομηνία του επαναληπτικού στο γήπεδο των Πηγαδίων θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Τη Δευτέρα εξάλλου η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) φάσης, με τους αγώνες να μοιράζονται σε τέσσερις ημέρες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου
17.00: Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Τρίπολης
20.00: Παναθηναϊκός – Πλατανιάς
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου
17.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Φωστήρας
20.00: Καλλιθέα – ΠΑΟΚ
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
17.00: Απόλλων Σμύρνης – Πανθρακικός
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου
17.00: Λεβαδειακός – Κέρκυρα
20.00: Βέροια – Skoda Ξάνθη
* Δεν έχει επισημοποιηθεί η ημερομηνία για το ζευγάρι Καβάλας – Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες έχουν κληθεί σε απολογία μαζί με την Παναχαϊκή για το μεταξύ τους παιχνίδι το οποίο διεκόπη λίγο πριν το τέλος. Μετά την οριστική απόφαση της Επιτροπής θα γίνει και ο ορισμός των αγώνων με την Καβάλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…