Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κριτική Τσιτιρίδη σε Τσολακίδη για τις απευθείας αναθέσεις

Κριτική Τσιτιρίδη σε Τσολακίδη για τις απευθείας αναθέσεις

0
tsolakidis_3-web

Τον μέμφεται ότι δεν ενισχύει επαγγελματίες του δήμου. «Αναλήθειες», απαντά ο Β. Τσολακίδης    

Tsitiridis-webΣτο στόχαστρο της κριτικής του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη μπαίνει και πάλι ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, με αφορμή τις απευθείας αναθέσεις για αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες του προηγούμενου χειμώνα. Συγκεκριμένα, ασκεί κριτική γιατί, όπως ισχυρίζεται επισυνάπτοντας και τις σχετικές συμβάσεις, δίνει τα έργα σε επαγγελματίες άλλων νομών και δε στηρίζει τους ντόπιους. Για «ανακριβή στοιχεία» μιλά ο Βασίλης Τσολακίδης, που εξηγεί ότι τα έργα δόθηκαν σε επαγγελματίες από χωριά του δήμου, απλά σχετικά παραστατικά κόπηκαν σε ονόματα άλλων.  
Γ. Τσιτιρίδης: ο δήμαρχος αυξάνει τα τέλη και δίνει αλλού τις δουλειές
Στην ανακοίνωσή του ο Γ. Τσιτιρίδης αναφέρει: «Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τη θεομηνία και τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2012 που έπληξε το Δήμο Αβδήρων, από την οποία πολλοί συνδημότες μας υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στην περιουσία τους (οικίες, καλλιέργειες, σταβλικές εγκαταστάσεις), επειδή δεν είχαν γίνει έγκαιρα εργασίες καθαρισμού καναλιών και ρεμάτων.
Αν και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα οι πληγέντες από τις πλημμύρες, καλούνται και οι ίδιοι όπως και όλοι οι δημότες του Δήμου Αβδήρων να πληρώνουν αυξημένα δημοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης από τη σημερινή δημοτική αρχή, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής ύφεσης, δυσπραγίας και συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, εξαιτίας των οποίων πολλοί συμπολίτες μας φτάνουν συχνά στα όρια της εξαθλίωσης.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων όπως δεν στηρίζει τον απλό πολίτη, το ίδιο απροκάλυπτα αποδυναμώνει τον κάθε επαγγελματία του Δήμου Αβδήρων, συνεχίζοντας να αναθέτει απευθείας εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από τις τελευταίες πλημμύρες και άλλου είδους έργα και υπηρεσίες σε επαγγελματίες από τη Δράμα και την Κομοτηνή κατά την προσφιλή του τακτική.
Συνολικά ανατέθηκαν απευθείας 33.000 ευρώ για εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης ρεμάτων και αγωγών ομβρίων και διαμόρφωση αγροτικών δρόμων, από τις οποίες 13.000 ευρώ σε επαγγελματία από τη Δράμα και 20.000 ευρώ σε επαγγελματίες από την Κομοτηνή.
Τελικά στο Δήμο Αβδήρων, μήπως οι δημότες του επιβαρύνονται με αυξημένα δημοτικά τέλη για να επωφελούνται από απευθείας αναθέσεις οι επαγγελματίες των γειτονικών νομών;».  
Β. Τσολακίδης: «τα έργα δίνονται σε επαγγελματίες του νομού»
Ο δήμαρχος των Αβδήρων, στα όσα του καταλογίζονται, απάντησε στο «Ε», ότι τα έργα αποκατάστασης δόθηκαν σε δημότες από χωριά του δήμου, απλά επειδή δε μπορούσαν να κόψουν τιμολόγια έκαναν συνεννόηση με επαγγελματίες από άλλους νομούς. «Αυτά εμένα δε με αφορούν, πού δηλαδή θα κοπούν τα παραστατικά, αλλά να ενισχυθούν οι επαγγελματίες του δήμου μας», σημείωσε ο ίδιος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…