Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ξάνθη «υποκλίνεται» στην Κατίνα Βέικου Σεραμέτη

Η Ξάνθη «υποκλίνεται» στην Κατίνα Βέικου Σεραμέτη

0
Katina_Veikou_copy

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου τιμούν τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Ξανθιώτισσας ποιήτριας σήμερα σε κεντρική εκδήλωση στο σχολείο τους  

«Μπορεί να χαιρόμαστε, να γελούμε….. ή να κλαίμε. Όμως το έδαφος, αδιάκοπα υποχωρεί…».Με αυτούς τους λίγους στίχους της ποιήτριας και λαογράφου Κατίνας Βέικου – Σεραμέτη, το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης προσκαλεί το κοινό στην πολιτιστική εκδήλωση του σχολείου αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Ξανθιώτισας ποιήτριας.
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «Το δίκτυο λόγου και πράξης», αλλά και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης, πρωτοστατούν σε αυτή την 3ήμερη πολιτιστική δράση, δίνοντας με την σειρά της την «Πνευματική δάδα» στην νεολαία που συμμετέχει και πρωταγωνιστεί -με τον δικό της τρόπο- μέσα από τα σχολεία της πόλης μας, όπου οι μαθητές ενημερώνονται και παρουσιάζουν στο ευρύτερο κοινό το έργο της Κατίνας Βέικου Σεραμέτη.
Έτσι λοιπόν και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου εργάστηκαν και ετοίμασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς συναδέρφους, ένα δικό τους αφιέρωμα στην Ξανθιώτισσα ποιήτρια και λαογράφο. Την Τετάρτη το πρωί και ώρα 12,00 το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου θα «μεταμορφωθεί» σε μια πολιτιστική πνευματική κυψέλη, όπου θα κυριαρχεί η ποίηση και οι παρουσιάσεις – ομιλίες αφιερωμένες στην τέχνη του λόγου.
Η εκπαιδευτικοί Ε. Καραγεωργίου και Χ. Μαυροφρύδης επιμελήθηκαν μιας όμορφης εκδήλωσης όπου μαθητές απαγγέλουν στίχους από έργα της ποιήτριας, ενώ παρουσιάζεται η βιογραφία της. Η δράση της «ακτιβίστριας του πολιτισμού και εθελοντισμού» όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ιστορικός Θανάσης Μουσόπουλος.
«Προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά μας, την πνευματική τροφή ως αντιστάθμισμα της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου Π. Νταουτίδης και συνέχισε : «αποφασίσαμε για την φετινή χρονιά να εντείνουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις και εκδηλώσεις, δίνοντας ένα αισιόδοξο και θετικό μήνυμα για την νεολαία και το μέλλον της πατρίδας μας».
Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η 3η κατά σειρά στο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων του σχολείου, μετά από αυτές που προηγήθηκαν για το Ποδήλατο και την Στοματική υγεία και διατροφή.
Το επόμενο πολιτιστικό ραντεβού στην γιορτή – αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, που θα πραγματοποιήσει το 2ο Γυμνάσιο στις 21 Δεκεμβρίου – τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων – με προβολές ταινιών μικρού μήκους και σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβαλ ταινιών Δράμας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…