Σχόλια 11-12-2012

0

Ο Σαμαράς αντί να πάρει τη δόση πήρε το Νόμπελ! Ε, κάτι είναι κι αυτό…

Η 21η Δεκεμβρίου  


Είναι απόλυτα σωστή η λαϊκή έκφραση «…τους αφελείς με την κόσα να τους θερίζεις, δεν τελειώνουν!»
Αποδείχθηκε η παραπάνω ρήση περίτρανα για άλλη μια φορά με όλη αυτή την έξαρση για τη δήθεν πρόβλεψη των Μάγιας ότι στις 21 Δεκεμβρίου ενεστώτος έτους, θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου!!
Ναι, υπήρξαν αφελείς. Και μάλιστα πολλοί που το πίστεψαν και έτρεξαν να βρουν τρόπους και μέσα για να κρυφτούν και σωθούν. Κι όλα αυτά, στον 21ο αιώνα.
Τι να πει κανείς αλήθεια με την αφέλεια και την ανοησία κάποιων…
«Ε»    

Περαστικά Θωμά  


Ευχές για ανάρρωση απευθύνει η στήλη στον Θωμά Αμπεριάδη, μετά την πληροφορία ότι η υγεία του δοκιμάζεται.
Ο Θωμάς ήταν μήνες τώρα στο σπίτι, χωρίς να βγαίνει έξω. Τελευταία υπήρξε κάποια επιδείνωση της υγείας του γι’ αυτό και οι ευχές μας.
Θυμίζουμε ότι ο Θωμάς Αμπεριάδης υπήρξε άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά. Επί σειρά ετών ήταν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων-Βιοτεχνών Ξάνθης.
-Θωμά περαστικά και γρήγορα να είσαι ανάμεσά μας.
«Ε»    

Τα του Καίσαρος  


Μπορεί η θητεία του Σωκράτη Ξυνίδη ως υπουργού να μην προσέφερε πολλά στο νομό και τους κατοίκους. Ίσως ο σύντομος χρόνος της θητείας του να ήταν μία από τις αιτίες. Ίσως και κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε. Πάντως κι αυτός δεν θα καταγραφεί ως υπουργός με ιδιαίτερες θετικές ενέργειες.
Όμως, υπάρχει μία που οφείλουμε –δικαίως –να του την αναγνωρίσουμε. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη νομική τακτοποίηση και θεσμική ολοκλήρωση για την αξιοποίηση της γεωθερμίας και δη των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής μας αλλά και της περιφέρειάς μας συνολικά.
Αυτή την ενέργεια την πιστώνουμε στον Ξυνίδη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση της οποίας ήδη άρχισαν να φαίνονται τα θετικά σημάδια.
«Ε»    

Ο πρωτογενής τομέας  


Επιμένουμε επανερχόμενοι. Για τα γεωθερμικά πεδία ο λόγος. Που δίνουν μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας με την παραγωγή μιας σειράς προϊόντων τόσο για εξαγωγή –κυρίως – όσο και για την εσωτερική αγορά.
Παράλληλα – κι εδώ βρίσκεται το μυστικό – ανοίγεται πεδίο και για τον δευτερογενή τομέα με την επεξεργασία και συσκευασία των προϊόντων. Κερδίζουν έτσι οι παραγωγοί και την υπεραξία των προϊόντων τους και κινούνται παραγωγικά δύο τομείς της οικονομίας.
Είναι δύσκολα να γίνουν αυτά στην περιοχή μας κάτω από τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται; Και βέβαια όχι. Απαιτούν διάθεση, γνώσεις, οργάνωση, κανόνες για σωστή δουλειά, όχι άρπα-κόλα.
-Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τους νέους μας!…          

Θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα  


Συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα η ανείπωτη τραγωδία στο Μεσορόπι Καβάλας. Τα τρία αδερφάκια που κάηκαν ζωντανά από τη σόμπα στο σπίτι των παππούδων τους ίσως πρέπει να προσμετρηθούν στα θύματα της οικονομικής κρίσης, μαζί με τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν.
Και δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα από τις αμέτρητες σόμπες, τζάκια κλπ που καίνε φέτος λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου.
Κι αναρωτιέται κανείς, ποιο σκοπό εξυπηρέτησε η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο; Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα του κράτους από το φόρο αυτό έχουν πέσει κατακόρυφα, λόγω της πολύ μικρής κατανάλωσης. Ενώ παράλληλα, χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση αναζητώντας εναλλακτικούς –κι όχι πάντα ασφαλείς – τρόπους θέρμανσης, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή και την υγεία των παιδιών τους.
Γιατί άραγε θα πρέπει οι Έλληνες να υποβληθούν φέτος, πέρα απ’ όλα τα άλλα δεινά τους, και σ’αυτή τη δοκιμασία; Και μάλιστα χωρίς κανένα αντίκρισμα και όφελος για τα δημόσια ταμεία; Κάποιοι θα πρέπει να προβληματισθούν και να απαντήσουν…    

Στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών  


Οι Ομοσπονδίες Καθηγητών και Δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) κήρυξαν τρίωρες στάσεις εργασίας για σήμερα Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή και για τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί.
Συγκεκριμένα, δάσκαλοι και καθηγητές κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 11:00 ως τις 14:00, ενώ στις 12:00 ΟΛΜΕ και ΔΟΕ οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.    

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα μαγαζιά  


Τη δυνατότητα να παραμένουν ανοιχτά όλες της Κυριακές δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης στα καταστήματα κάτω των 250 τετραγωνικών μέτρων.
Με τη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο, θα επιτρέπεται επίσης σε όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους, να ανοίγουν επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ οι περίοδοι εκπτώσεων θα διαμορφωθούν σε τέσσερις.
Ίσως να βοηθήσει το μέτρο αυτό κάποια μικρά μαγαζιά, όσα βέβαια έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν προσωπικό για τόσες πολλές ημέρες και ώρες, αλλά κακά τα ψέματα. Αν δεν τονωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων που έχει καταβαραθρωθεί, δεν πρόκειται να κινηθεί η αγορά…      

 
Μελέτη για την πλατεία Ελευθερίας  


Στο πλαίσιο του διαλόγου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο κ. Μούρκας αναφέρθηκε και στη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, την οποία ανέλαβε να εκπονήσει η υπηρεσία, με το σκεπτικό ότι η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία αποτελεί το μοναδικό κομμάτι του κέντρου, όπου δεν έχει γίνει παρέμβαση. Θα αφορά η μελέτη όλη την περιοχή από την πλατεία Μπαλτατζή, την Περικλέους, τη 40 Εκκλησιών, την Ανδρέου Δημητρίου και την Ηρώων, με νέα κράσπεδα, ώστε αυτό το τμήμα να «κουμπώσει» με τις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου, όπου έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση.
Ε.Δ.  

Καλά νέα για την περιοχή Λευκού Πύργου;  


Μπορεί η τρόικα να μας έχει φέρει τα μύρια όσα δεινά, αλλά το Μνημόνιο περιέχει και διατάξεις που όπως έχει χιλιοειπωθεί, θα ήταν επ’ ωφελεία της χώρας και των πολιτών της, αν εφαρμοζόταν.
Μία τέτοια πρόβλεψη φέρνει καλές προοπτικές και για την περίπτωση της περιοχής Λευκού Πύργου, αφού μέσω του Μνημονίου η τρόικα έχει συμπεριλάβει την πρόθεσή της να ευνοήσει τις επεκτάσεις πόλεων και να προωθήσει την αποκέντρωση γι’ αυτές τις αρμοδιότητες, ώστε να φύγουν από το κεντρικό κράτος των Αθηνών και να τις διαχειριστούν οι τοπικές αρχές.
Μία καταρχήν καλή προϋπόθεση, μπας και «ξεπαγώσει» κάποτε η επέκταση του σχεδίου πόλεως. Πάντως, και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013 του δήμου Ξάνθης, ενώ υπάρχει σχετική πρόβλεψη για μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας στην περιοχή Λευκού Πύργου, εκτιμώμενου κόστους 8.597 ευρώ, δεν προβλέπεται χρηματοδότηση εντός της χρονιάς, οπότε μένει στον «πάγο».
Ε.Δ.    

Η «Σκοτεινή Αυγή»…  


Πραγματικά όλα αυτά που έγιναν στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής θύμισαν άλλες πολύ σκοτεινές εποχές που μέχρι πριν 3 χρόνια θεωρούσαμε ότι έφυγαν ανεπιστρεπτί. Ήρθε όμως ένα κόμμα η «Χρυσή Αυγή» με μια ρατσιστική εθνικιστική νοοτροπία και ιδεολογία και φασίζουσα στάση και συμπεριφορά για να μας «σπάσει» αυτή την πεποίθηση. Ήρθαν και αναστάτωσαν το κέντρο τη πόλης με τραγούδια και συνθήματα. Ήρθαν μ’ ένα απύθμενο θράσος να διαταράξουν την αρμονική σχέση και συμβίωση που έχουμε χρόνια τώρα με τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους. Αυτοί οι υπερπατριώτες, ελληναράδες … που προσπαθούν με σωματική και λεκτική βία να ανατρέψουν όλα αυτά που αποτελούν δημοκρατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Αυτοί οι θιασώτες της χούντας των συνταγματαρχών και των κάθε λογής φασιστοειδών… Άραγε γνωρίζουν ότι αυτό το ποσοστό που έχουν τώρα είναι μια φούσκα που φούσκωσε από την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση του κόσμου και ότι μ’ αυτά που λένε και κάνουν μόνοι τους θα τη σκάσουν;
Μ.Ξ.      

Πολλά παινέματα…


άκουσε ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρο Καράογλου που τον επισκέφτηκε κατά την περιοδεία του στη Θράκη. Ότι είναι από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους της χώρας και ότι ο δήμος μας είναι τόσο νοικοκυρεμένος που δεν παρουσίασε τα οξυμένα προβλήματα άλλων δήμων. Τόσο καλά λόγια του είπε που τον έκανε να νιώθει αμηχανία και όπως έσπευσε να τονίσει τα πίστευε αυτά που έλεγε και δεν ήταν απλές φιλοφρονήσεις τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική με το τέλος της θητείας. Καλά όλα αυτά όμως την υστεροφημία του κ. Στυλιανίδη θα την γράψει ο Ξανθιώτικος λαός και όχι ο κ. Καράογλου.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…