Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα ¨Ο Μ΄ΑΝΑΒ(ΕΙΣ) της φρίκης¨

¨Ο Μ΄ΑΝΑΒ(ΕΙΣ) της φρίκης¨

0
godosidis_teras_28.12.12-empros-empros

Εξιχνιάστηκε το στυγερό έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο. Δράστης ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου από το Μυρωδάτο

«Τερατούργημα» το χαρακτήρισε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, ανακοινώνοντας τη σύλληψη

«Τερατούργημα» χαρακτήρισε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης το ειδεχθέστατο έγκλημα που πραγματοποιήθηκε ξημερώματα Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου και εξιχνιάστηκε μέσα σε 12 ώρες. Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 11 π.μ. της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου προκειμένου ν’ ανακοινώσει την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, δήλωσε συγκλονισμένος από την πρωτοφανή βιαιότητα την οποία επέδειξε ο δράστης σημειώνοντας ότι «πρώτη φορά έχω συναντήσει τόση σκληρότητα».  
Δράστης ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου
Όπως σημείωσε ο κ. Γκοδοσίδης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών προσήχθη ο 27χρονος στην υπηρεσία και στη συνέχεια συνελήφθη καθόσον ομολόγησε τις πράξεις του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού. Ο κ. Γκοδοσίδη αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στη δημοσιότητα παρά μόνο αν δοθεί εισαγγελική εντολή, όπως είπε, παραδέχτηκε όμως ότι διατηρεί μανάβικο επί της οδού 40 Εκκλησιών λίγα τετράγωνα μακριά από το σπίτι της 34χρονης Ζωής, την οποία όπως ομολόγησε την γνώριζε εξ αποστάσεως και του άρεσε.  
3 στοιχεία τους οδήγησαν στην εξυχνίαση του εγκλήματος και την ταυτοποίηση του δράστη
Όπως ανέφερε ο κ. Γκοδοσίδης ο δράστης ήταν γνωστός στην Ασφάλεια και ήταν ο νούμερο ένας ύποπτος λόγω του παρελθόντος του. Συγκεκριμένα είχε προφυλακιστεί επί 5 μήνες για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας το 2011 και αποφυλακίστηκε επειδή αθωώθηκε στην ακροαματική διαδικασία ενώ και παλιότερα είχε απασχολήσει τις αρχές για άλλα αδικήματα όπως κλοπές και ναρκωτικά. Ο Χρήστος Παπάζογλου προσήχθη για ανάκριση το απόγευμα της Πέμπτης. Τα στοιχεία που τον «έκαψαν» είναι ένα παλαμικό του αποτύπωμα σε πλησιέστερο παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην πυλωτή όπου συντελέσθηκε το στυγερό έγκλημα Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους αργά το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της Ζωής καθώς και αίμα στα ρούχα του. Το βιολογικό υλικό καθώς και το σπερματικό υλικό που πάρθηκε από την κοπέλα στάλθηκαν για έλεγχο ταυτοποίησης DNA στο Εγκληματολογικό Εργαστήριο Αθηνών.  
Γιατί το’ κανε; «Έτσι του’ ρθε…», είπε
«Ήρεμος και ψύχραιμος» είναι ο δράστης όπως αποκάλυψε ο κ. Γκοδοσίδης και κατά δήλωση του «έχει μετανιώσει για τις πράξεις του». Πηγές του «Ε» αναφέρουν ότι όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς γιατί έκανε κάτι τόσο φρικιαστικό είπε ότι είχε σεξουαλικούς λόγους και για μετέπειτα ότι «…έτσι του’ ρθε». Κατά την ομολογία του είδε τυχαία την Ζωή να περνά εκείνη τη στιγμή με τη φίλη της και τις ακολούθησε. Όταν χώρισαν δύο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι της Ζωής την ακολούθησε μέχρι την είσοδο του σπιτιού της και της επιτέθηκε. Τα κίνητρά του ήταν σεξουαλικά αλλά επειδή η κοπέλα αντιδρούσε την χτύπησε το κεφάλι στο τσιμέντο της πυλωτής. Την βίασε, την κακοποίησε σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο και την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα αφαίρεσε από την τσάντα της που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της. Την έκαψε ζωντανή- όπως υποστήριξε – για να καλύψει τα ίχνη του και επειδή φοβόταν ότι τον αναγνώρισε επειδή διατηρεί μανάβικο στη γειτονιά της και γνωρίζοντα εξ αποστάσεως.  
Ο Μανάβ(εις) της κρίσης που έγινε ο Μανάβ(εις) της φρίκης
Τραγική ειρωνεία: Το «Ε» δημοσίευσε την Παρασκευή ένα σχόλιο με τίτλο: «Μ΄ ΑΝΑΒ(ΕΙΣ)» ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (Πρόσωπα και Γεγονότα σελ. 3). Δεν γνωρίζαμε βέβαια όταν κατηφορίζοντας στην οδό 40 εκκλησιών μετά το ρεπορτάζ στο σπίτι της Ζωής φωτογραφίσαμε την επιγραφή, ότι εκείνη τη στιγμή μέσα στο Μανάβικο ήταν ο δολοφόνος που έψαχνε η αστυνομία!
Ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου κατάγεται από το Μυρωδάτο και είναι παιδί αγροτικής οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από μικρός είχε εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά και μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι στο χωριό του το παρατσούκλι ήταν «Πάσσαρης». Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον γνωστό κακοποιό. Το τελευταίο καιρό διέμενε στην Ξάνθη σε διαμέρισμα της οδού Περικλέους και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πλήρωνε το ενοίκιο λέγοντας στον ιδιόκτητη ότι θα πάρει τα λεφτά του όταν πάρει την αποζημίωση από το δημόσιο για την προφυλάκισή του για την απόπειρα βιασμού που αθωώθηκε. Το μανάβικο το άνοιξε τον τελευταίο μήνα και όπως λένε οι γείτονες καταστηματάρχες η επιγραφή με το σεξουαλικό υπονοούμενο δεν έκανε καλή αίσθηση στη γειτονιά ιδιαίτερα σε κυρίες που την βρήκαν πολύ τολμηρή. Αναφορικά με τη συμπεριφορά του ιδίου μας είπαν ότι δεν είχαν προβλήματα καθώς ο ίδιος δεν είχε και κάποιες ιδιαίτερες επαφές με κανένα.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…