Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνών- Βιομηχάνων Θράκης

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνών- Βιομηχάνων Θράκης

0
louketa-empros

Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παραγωγικού ιστού των ακριτικών περιοχών οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία

Προτάσσουν την αποτελεσματικότητα ενός Συντονιστικού Μηχανισμού που θα προάγει τις διεκδικήσεις της ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών  

Στη σύσταση Δικτύου των Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών των Ακριτικών Περιοχών, ως Συντονιστικού οργάνου, για την καλύτερη αντιμετώπιση των σημαντικών και ζωτικότατων θεμάτων, που αντιμετωπίζει η παραγωγική Μεταποιητική Βάση των Ακριτικών Περιοχών, προχώρησαν οι σύνδεσμοι Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Οι ίδιοι τονίζουν ότι: «ο εξόφθαλμα έντονος ρυθμός συρρίκνωσης της – αποβιομηχάνισης – παράλληλα με τη δυνατότητα της συμβολής της Παραγωγικής Βάσης στην εν γένει Ανάπτυξη των περιοχών αυτών» ήταν οι κινητήριες δυνάμεις που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία.
Στην ανακοίνωσή τους οι Σύνδεσμοι των Ακριτικών περιοχών σημειώνουν ενημερωτικά και διευκρινιστικά:
Οι πρόεδροι των Συνδέσμων Β.Β επιθυμώντας, συντονισμένα, να επισημάνουν, να αναδείξουν και να υποδείξουν τους όρους και τις προϋποθέσεις αναστροφής, στην αποβιομηχάνηση και συγχρόνως της ανάπτυξης μιας άλλης Ελλάδας, που έχει απεριόριστη δυνατότητα και πλεονεκτήματα να Δημιουργεί, να Παράγει, να Απασχολεί, να Καινοτομεί, να Εξάγει κ.λ.π, (δημιουργώντας γύρω της Υπεραξία, τεράστιο σημερινό ζητούμενο Κοινωνίας), προχώρησαν και Δημιούργησαν Συντονιστικό Μηχανισμό, των προσπαθειών τους, που ευελπιστούν πως θα είναι το ΔΙΚΤΥΟ.
Η ανάγκη που επέβαλε αυτή την κίνηση, είναι το αυτονόητο δικαίωμα των επιχειρήσεων, να διεκδικήσουν συντονισμένα, τους όρους της επιβίωσής τους.
Με δεδομένη φυσικά την εξόφθαλμη αδυναμία της Πολιτείας, να αντιληφθεί τα ουσιαστικά θέματα – προβλήματα, που ταλανίζουν, έως θνησιγένειας, το Μεγαλύτερο κομμάτι του Παραγωγικού Ιστού των Ακριτικών Περιοχών.
Θέματα όπως:
• Την ανάπτυξη μέσα από την μεταποίηση και την πρωτογενή παραγωγή.
• Την ανάπτυξη μέσα από σταθερές και μακροπρόθεσμες αποφάσεις.
• Τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις όμορες χώρες και την απουσία ελέγχων.
• Τα ειδικά θέματα ρευστότητας και το ρυθμιστικό πλαίσιο.
• Στην δίκαια διάχυση της ρευστότητας προς τις ακριτικές παραγωγικές επιχειρήσεις.
• Το μείζον θέμα, της αντιμετώπισης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες.
• Το μείζων θέμα των δοθέντων εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορά πάνω από 800 ακριτικές επιχειρήσεις και την αδράνεια του Δημοσίου που μπορεί να εξαφανίσει άνω του 50% των μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα.
• Την αναγκαιότητα επιτάχυνσης και δρομολόγησης σχεδίων αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης με την ενσωμάτωση αυτών στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
• Την έλλειψη περιφερειακής διάστασης και κλιμάκωσης των κινήτρων στις σχεδιαζόμενες ενέργειες.
• Τον συγκεντρωτισμό της Πολιτείας και του τραπεζικού συστήματος στην λήψη αποφάσεων.
• Τους τρόπους για την υποβοήθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις ακριτικές περιοχές.
• Την ανάδειξη της παιδείας και του περιβάλλοντος ως βασικό μοχλό προτίμησης ελληνικών προϊόντων.
• Την καλύτερη και ενιαία προώθηση των κοινών αιτημάτων μας των παραγωγικών επιχειρήσεων στους θεσμικούς φορείς και τα υφιστάμενα συλλογικά όργανα (Επιμελητήρια, ΣΒΒΕ, ΣΕΒ, ΣΕΒΕ, ΣΕΕ).
• Την Δικτύωση και την από κοινού χρήση πόρων για την επαύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας
συμφώνησαν στην σύσταση ενός Φορέα με την Επωνυμία: το «ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» που σκοπό θα έχει την ενιαία ανάδειξη και επίλυση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές επιχειρήσεις και την δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επαναφέρουν τις ακριτικές περιοχές σε τροχιά ανάπτυξης.
Σ΄ αυτήν την σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, στην Προσπάθειά τους αυτή, καλούν και ευελπιστούν, πως θα έχουν τις Τοπικές Κοινωνίες (φορείς – επαγγελματικές οργανώσεις – ΜΜΕ κ.λ.π), ένθερμους υποστηρικτές της προσπάθειας στήριξης της Παραγωγικής Βάσης των Ακριτικών Περιοχών, καλώντας συγχρόνως και τις παραγωγικές επιχειρήσεις και των άλλων ακριτικών περιοχών, συντασσόμενες στο “ΔΙΚΤΥΟ”, να ενισχύσουν και να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια. Όχι μόνο διότι “η ισχύς εν τη ενώσει”, αλλά και διότι η Ακριτική Παραγωγική Επιχειρηματική Κοινότητα, ακράδαντα πιστεύει, πως μια ζωντανή και ισχυρή παραγωγική βάση, είναι ο “άριστος οιωνός” για το Αύριο.
Ο Σχεδιασμός δράσεων για την “επόμενη μέρα”, χρειάζεται να έχει κεντρικότατο Πυλώνα, την παραγωγική οικονομία της χώρας μας, κυρίως όμως της οικονομίας των Ακριτικών Περιοχών της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…