Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Μητρόπολη Ξάνθης θρηνεί την απώλεια νεαρού Αρχιμανδρίτη

Η Μητρόπολη Ξάνθης θρηνεί την απώλεια νεαρού Αρχιμανδρίτη

0
polikarpos_1

Καρκίνος είχε «χτυπήσει» τον άτυχο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο. Για έναν ικανό και αφοσιωμένο πνευματικό εργάτη μιλά η Μητρόπολη    

Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ότι το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου μετέστη προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος (κατά κόσμον Παναγιώτης Δημητριάδης), Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης.
Η Μητρόπολη Ξάνθης στερείται ενός αγαπητού, ικανού και αφοσιωμένου στην Εκκλησία πνευματικού εργάτη του αμπελώνα του Χριστού. Τον άτυχο νέο αρχιμανδρίτη είχε χτυπήσει ο καρκίνος.
Η εξόδιος ακολουθία τελέσθη εχθές στις 14:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.
Ὁ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος (κατά κόσμον Παναγιώτης Δημητριάδης) γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 25 Ιανουαρίου 1978 και αποφοίτησε οπό την Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης. Το 2001 πήρε πτυχίο Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εκάρη Μοναχός την 21η Δεκεμβρίου 1996 στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης και τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου χειροτονήθηκε Διάκονος. Στις 27 Ιουλίου του 2002 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίστηκε σε Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα. Διορίσθηκε στην θέση Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από τη θέση αυτή περιήλθε τις Ενορίες της πόλης και της υπαίθρου της Μητρόπολης, εργαζόμενος με φιλοτιμία και ιεραποστολικό ζήλο.
Διετέλεσε Γραμματέας της Υποεπιτροπής για την επιδότηση του Τρίτου Παιδιού των Χριστιανικών Οικογενειών της Θράκης. Υπήρξε Τακτικό Μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Μητρόπολης. Τα τελευταία χρόνια, υπέμεινε αγόγγυστα τη βαρύτατη ασθένεια και την αντιμετώπισε με καρτερία και υπομονή. Εξεδήμησε προς Κύριον την 4η Δεκεμβρίου 2012.
Ο π. Πολύκαρπος υπήρξε αγαπητός τόσο στην Μητρόπολη Ξάνθης, όσο και στην κοινωνία της πόλης, ικανός, και αφοσιωμένος στην Εκκλησία πνευματικός εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…