Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικα καπελάκια

Χριστουγεννιάτικα καπελάκια

0
xristoygeniatika_kapelakia
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα
  • πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)  

Τοποθετούμε τα ασπράδια των αυγών μέσα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε στο μπολ με τα ασπράδια τη βανίλια, το χυμό λεμονιού, και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς σε υψηλή ταχύτητα. Βάζουμε τη μαρέγκα μέσα σε κορνέ, και σχηματίζουμε τα καπελάκια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε τα καπελάκια στους 150οC για 15 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν τα καπελάκια κρυώσουν, βουτάμε την βάση τους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, και κατόπιν στα τριμμένα καρύδια. Τα αφήνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Αν θέλουμε να είναι τα καπελάκια μας πιο χαριτωμένα, μπορούμε να βάψουμε την άκρη τους με μία σταγόνα από χρώμα ζαχαροπλαστικής. Απολαύστε!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…