Σχόλια 20-12-2012

0

Οι τρεις αρχηγοί κάθισαν γύρω από το τραπέζι του Μαξίμου, έπιασαν τα χέρια και κάλεσαν το πνεύμα της ανάπτυξης…

Ηρωισμός  
Η χθεσινή ημέρα κατά γενική ομολογία ήταν άσχημη. Παρόλο το κρύο, τη βροχή και τον παγωμένο αέρα, το ΠΑΜΕ έκανε υπαίθρια συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
Καμιά εικοσαριά άτομα φώναζαν συνθήματα του ΠΑΜΕ και είναι γεγονός εισέπρατταν την συμπάθεια αυτών που περνούσαν για τον ηρωισμό τους στο κρύο και την εγκαρτέρησή τους.
Και μεταξύ μας, χρειάζεται μεγάλο ψυχικό απόθεμα ν’ αφήσουν οι νέοι φοιτητές τη θαλπωρή της καφετέριας για να στηθούν μέσα στο αγιάζι…
«Ε»    

Τώρα, ναι! Χειμώνας!  


Καλοριφέρ (όπου βάζουν πετρέλαιο), ξυλόσομπες, τζάκια ή οτιδήποτε άλλο μέσο θέρμανσης έχει ο καθένας, δουλεύουν πλέον στο φουλ!
Ο καιρός έσφιξε για τα καλά, τα χιόνια έφθασαν λίγο έξω από την Ξάνθη, ο αέρας είναι ισχυρός και παγωμένος και η βροχή συνεχίζεται με μικρές διακοπές.
Τώρα, ναι, ο Χειμώνας είναι εδώ. Και ίσως τα Χριστούγεννα να τα δούμε και χιονισμένα στην πόλη, σαν ένα ντεκόρ των ημερών για τα παιδιά περισσότερο.
«Ε»    

Η καταδίκη του Μουφτή  


Όσο δεν ξεκαθαρίζει η σχέση του Μουφτή και οι αρμοδιότητες αυτού με Νομικά θέματα, θα έχει πάντα προβλήματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς πολλές φορές να φταίει ο ίδιος.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της ισχύος αυτής της ιδιόμορφης σχέσης πνευματικού ηγέτη και δικαστού που έχουν οι Μουφτήδες στην Ελλάδα. Την οποία δεν έχουν οι Μουφτήδες στις ισλαμικές χώρες.
Εκεί απλώς είναι θρησκευτικοί ηγέτες και τίποτε άλλο, χωρίς αρμοδιότητα στην απονομή δικαιοσύνης κυρίως.
Η ερμαφρόδιτη ελληνική ιδιαιτερότητα ως προς τις αρμοδιότητες του Μουφτή σίγουρα θα πρέπει και εδώ να τακτοποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι καιρός.
«Ε»      

Ενδιαφέρον για την αγροτική οικονομία  


Μάλλον ανήκει στο παρελθόν η παλιά πολιτική να μειωθεί ο αριθμός των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα.
Αφού «καταφέραμε» να εξαφανίσουμε το 28% και να το κατεβάσουμε ως χώρα στο 8%, κι αφού αλλάξαμε τα φώτα των αγροτών μας με μια σειρά εγκληματικών αποφάσεων, τώρα, ξαναγυρίζουμε πίσω.
Επανεκκίνηση λοιπόν! Με τη βούλα του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος για την αγροτική οικονομία. Ήδη ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 1,4 δις ευρώ.
Τι σημαίνει όλη αυτή η προσπάθεια; Ότι πολλά θ’ αλλάξουν στον τομέα αυτόν. Και οι αλλαγές δεν είναι μόνον οικονομικές αλλά και σε ανθρώπινο κεφάλαιο, διότι πολλοί νέοι και μορφωμένοι ανέλαβαν να διαχειριστούν τη γεωργία και κτηνοτροφία πλέον.
Με νέα προϊόντα, με νέες ιδέες και προσανατολισμό. Οι προοπτικές αλλάζουν, η βιολογική γεωργία είναι ήδη εδώ, η γεωθερμία επίσης, τα θερμοκήπια, οι μεταποιήσεις, οι υδατοκαλλιέργειες.
Αισιοδοξούμε; Βεβαίως!
«Ε»    

Απάνθρωπο!  


Οι ισλαμιστές Ταλιμπάν σκότωσαν έξι άτομα που εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας!!
Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, συνέβη και μάλιστα στο Πακιστάν. Οι Ταλιμπάν για να δικαιολογηθούν για το φρικιαστικό τους έγκλημα, κατηγόρησαν τους γιατρούς ότι ήταν πράκτορες των ΗΠΑ!
Θρησκευτικός φανατισμός, τυφλή βία και μισσαλοδοξία χωρίς όρια και λογική. Αντί συγχαρητηρίων για τον εμβολιασμό των παιδιών, σφαίρες και αφαίρεση ζωών ανθρώπων που εθελοντικά εργάζονταν για να σώσουν τα παιδιά από μια σοβαρή ασθένεια.
-Φρίκη! Μόνο φρίκη…
«Ε»      

Standard & Poor’s: Αναβάθμιση της Ελλάδα κατά έξι βαθμίδες  


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες, από SD (επιλεκτική χρεοκοπία) σε Β-. Σύμφωνα με τον οίκο, η προοπτική της χώρας κρίνεται ως «σταθερή».      

Ο Ομπάμα πρόσωπο της χρονιάς  


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2012 από τους συντάκτες του περιοδικού Time. Ο Ομπάμα «νίκησε» έτσι άλλους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακόμα και το σωματίδιο μποζόνιο, που ανακάλυψαν οι επιστήμονες του CERN.
Η αναγνώριση κάποιου ως «Προσώπου της Χρονιάς» σημαίνει ότι το περιοδικό αναγνωρίζει ότι αυτό το άτομο επηρέασε περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους τον πλανήτη και κυριάρχησε στην ειδησεογραφία κατά τη διάρκεια του έτους. Την περσινή χρονιά, το τελευταίο εξώφυλλο ήταν αφιερωμένο στον «Διαδηλωτή», σε έναν συμβολικό χαιρετισμό προς τους ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης.
Στη διαδικασία για την επιλογή του προσώπου της χρονιάς, που πραγματοποιείται από το 1927, οι συντάκτες δεν επιλέγουν μόνο «καλούς» και «ήρωες», καθώς εξώφυλλα έχουν γίνει τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν!        

Υποχωρούν οι άνεμοι, πέφτει η θερμοκρασία  


Χριστούγεννα με βαρύ χειμώνα προμηνύονται για τη Βόρεια Ελλάδα, αφού το σκηνικό με τις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, μαρτυρά ότι ο χειμώνας μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε για να μείνει. Από αύριο ωστόσο αναμένεται να κοπάσει αισθητά ο άνεμος, ωστόσο η χαμηλή θερμοκρασία παίρνει σειρά στο χειμωνιάτικο τοπίο και αναμένεται να κυμανθεί σε βαθμούς πολύ κοντά στο μηδέν.
Ε.Δ.  

Η Σαρία στη Θράκη  


Για μια ακόμη φορά ανοίγει η συζήτηση για τη θέση της σαρίας, αλλά και τη στάση του μουφτή-ιεροδίκη, μετά την πρόσφατη καταδίκη του Εμίν Μεμέτ Σινίκογλου, η οποία συνοδεύεται από άλλες ανάλογες στο παρελθόν και αποκαλύπτει μία νομική πραγματικότητα με πολλά προβλήματα, αλλά το κυριότερο με λίγες διασφαλίσεις δικαίου. Και πάλι το δίλημμα που τίθεται είναι: να διασφαλιστεί η σχέση της μουσουλμανικής μειονότητας με το φυσικό δικαστή και τη θρησκεία ή να προωθηθεί η νομική διεκπεραίωση με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές του δικαίου, που πρέπει να ισχύουν και να προστατεύονται σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι και πάλι ευκαιριακή. Η Πολιτεία είναι φανερό ότι δείχνει μια σκόπιμη διστακτικότητα, όμως η Θράκη πρέπει πρώτη να πάρει θέση, χωρίς να επηρεάζεται από εύπεπτα επιχειρήματα και χωρίς να δίνει άλλες αναβολές.
Ε.Δ.      

Είναι να μην έχει κανείς τη λαμογιά στο αίμα του…


…και όπως φαίνεται λίγοι είναι αυτοί που δεν την έχουν! Γνωρίζετε πως στήνονταν το κόλπο με τα πλαστά τιμολόγια των αγροτών; Ο αγρότης συμφωνούσε με τον έμπορο που του πουλούσε την παραγωγή του αντί 1000 κιλά για παράδειγμα να του κόψει τιμολόγιο για 10.000 κιλά. Ο έμπορος ωφελούνται γιατί έγραφε υπερτιμολογημένη την τιμή στο τιμολόγιο και ο αγρότης γιατί βάσει του υπερτιμολογημένου τιμολογίου έπαιρνε την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα και εννοείται «φουσκωμένο». Και ο μεν αγρότης έκλεβε το κράτος γιατί αυτά είναι κρατικά λεφτά, ο δε έμπορος όλους τους καταναλωτές αφού αυξάνονταν έτσι οι τιμές σ’ όλη τη διακίνηση. Ο κλέψας του κλέψαντος…Τέτοια υπόθεση είχαμε παλαιότερα στον δήμο Τοπείρου και μάλιστα τους έπιασαν τους μάγκες…Γι’ αυτό η εφορία Ξάνθης ξεψειρίζει τόσο τα στοιχεία για να δώσει τις επιστροφές ΦΠΑ.
Μ.Ξ.  

Κάποιοι δεν έχουν το Θεό τους…


Κάποιοι κάνουν πραγματικό αγώνα για να μπορέσουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και κάποιοι «εαυτούληδες» κοιτούν μόνο πως θα εξυπηρετήσουν καλύτερα το συμφέρον τους. Ο λόγος για το περιστατικό αυτό, με την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που διέμειναν οι Κύπριοι φοιτητές. Οι οποίοι είναι καθ’ όλα αξιέπαινοι αφού φεύγοντας από την πόλη μας δώρισαν όλα τα υπάρχοντα του σπιτιού τους στην Ομάδα για να τα διανείμει κατά το δοκούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Όμως όταν πήγαν να μεταφέρουν το ψυγείο το πλυντήριο κ.λ.π. τα μέλη της Ομάδας βρήκαν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να λέει ότι είχε διαφορές με τους φοιτητές ή ότι το ψυγείο ήταν δικό του, αιτιάσεις που καταρρίφθηκαν από τους φοιτητές με αποδείξεις. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα άρχισε τις βρισιές και τις απειλές στην πρόεδρο της Ομάδας στην οποία μάλιστα απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον της. Πας να κάνει το καλό και βρίσκεις τον μπελά σου από κάτι τέτοιους…τύπους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους…Ντροπή!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…