Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κοινωνική αλληλεγγύη κόντρα στην κοινωνική ιδιοτέλεια

Κοινωνική αλληλεγγύη κόντρα στην κοινωνική ιδιοτέλεια

0
omada-empros

3 Κύπριοι φοιτητές δώρισαν την οικοσκευή τους σε οικογένειες του νομού. Ανέλαβε να τη διανείμει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Όμως λογάριασε χωρίς τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που διέμεναν ο οποίος θέλει να οικειοποιηθεί την οικοσκευή απειλώντας με μηνύσεις

«Τρέχει και δεν φτάνει» σε καθημερινή βάση, η Ομάδα κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε σίτιση και επιβίωση των 150 οικογενειών της Ξάνθης που έχει αναλάβει την προστασία τους. Παρότι είναι νεοσύστατη έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στον κοινωνικό τομέα αντιπαλεύοντας τη φτώχεια και τον υποσιτισμό. Μόνο που μερικές φορές έχει ν’ αντιπαλέψει και με την κοινωνική αναλγησία αλλά και την απληστία και την κουτοπονηριά μερικών συνανθρώπων μας που προσπαθούν με κάθε τρόπο να οικειοποιηθούν πράγματα που δεν τους ανήκουν χρησιμοποιώντας έως και απειλές!  
3 Κύπριοι φοιτητές δώρισαν την οικοσκευή τους σε οικογένειες του νομού
Το «Ε» επικοινώνησε με την πρόεδρο της Ομάδας κα. Μαίρη Μπεμπέκη προκειμένου να πληροφορηθεί για το πρόγραμμα δράσης της Ομάδας για τις Γιορτές και έγινε αυτήκοος μάρτυρας ενός περιστατικού που αξίζει ν’ αναφερθεί. Τρεις Κύπριοι φοιτητές που συγκατοικούσαν σε διαμέρισμα κεντρικής οδού της πόλης οι οποίοι φοιτούσαν στην Πολυτεχνική Ξάνθης και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους αποχωρώντας από την πόλη θέλησαν να δώρισαν την οικοσκευή τους για να δοθεί σε άπορες οικογένειες. Η οικοσκευή τους αποτελείται από πλυντήριο , ψυγείο, 3 κρεβάτια κομοδίνα, γραφεία καθώς επίσης και είδη κουζίνα (κατσαρόλες κ.λ.π.). Αρχικά απευθύνθηκαν στην Μητρόπολη και μετά στο Δ. Ξάνθης. Όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση και στη συνέχεια πληροφορήθηκαν από συμφοιτήτριά τους για την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ήρθαν σ επαφή με την πρόεδρο και συμφώνησαν μόλις φύγουν (χθες) μέλη της Ομάδας να μεταφέρουν τη οικοσκευή. Όπως μας πληροφόρησε η κα Μπεμπέκη ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Αβδήρων κ Παναγιώτη Μορφίδη, προκειμένου τα κρεββάτια, τα γραφεία και η ντουλάπα να μεταφερθούν στο σπίτι της Πεζούλας που πρόσφατα κάηκε, ενώ για τα υπόλοιπα σχεδιάστηκε να δοθούν στο Κέντρο Βραχείας Φιλοξενίας απόρων που σχεδιάζει ο δήμος Αβδήρων.  
Η Ομάδα Αλληλεγγύης λογάριασε χωρίς… τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος
Όμως λογάριασαν χωρίς τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ο οποίος ενώ ενημερώθηκε από τους φοιτητές ότι η οικοσκευή τους δωρίθηκε και ότι θα έρθουν μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης να τη μεταφέρουν. Μόλις έφυγαν οι φοιτητές προέβαλε διάφορες δικαιολογίες μην αφήνοντας την Ομάδα να πάει στο διαμέρισμα. Συγκεκριμένα σε επικοινωνία με την κα Μπεμπέκη της είπε ότι έχουν κάτι διαφορές με τους φοιτητές με απώτερο σκοπό να εμποδίσει την μεταφορά της οικοσκευής προφανώς για να την οικειοποιηθεί. Η κα Μπεμπέκη επικοινώνησε με τους φοιτητές οι οποίοι της είπαν ότι δεν υπήρχε καμιά διαφορά και καμιά εκκρεμότητα με τον ιδιόκτητη και όλους τους λογαριασμούς τους έχουν πληρώσει. Τότε η κα Μπεμπέκη απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη για να τον ενημερώσει ότι μέλη της Ομάδας θα προσέλθουν στο διαμέρισμα.  
Οι καλές και οι …κακές πράξεις
Όμως αυτός άρχισε να τη βρίζει, να την…καταριέται και τέλος να την απειλεί κάνοντας πλέον φανερές τις προθέσεις του. Όμως η Ομάδα δεν το έβαλε κάτω και μέλη της πήγαν στο διαμέρισμα με φορτηγάκι για να μεταφέρουν την οικοσκευή που οι Κύπριοι φοιτητές θέλησαν να δωρίσουν στην Ξάνθη. Ο ιδιοκτήτης απείλησε την κα Μπεμπέκη ότι θα της κάνει μήνυση ισχυριζόμενος ότι το ψυγείο ήταν δικό του. Η κα Μπεμπέκη επικοινώνησαν ξανά με τους φοιτητές οι οποίοι της είπαν ότι λέει ψέματα και ότι έχουν την απόδειξη αγοράς! Σε ευθείες παράλληλες μια καλή πράξη και μια …κακή πράξη που όμως υπερτονίζει τη σημασία της πρώτης!  
Bazaar στο Flamingo
Μια σειρά από δράσεις διοργανώνει για τα Χριστούγεννα η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή σε χώρο του Flamingo τα παιδιά θα ζωγραφίσουν για τα Χριστούγεννα, θα φτιάξουν κοσμήματα και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα από ανακυκλώσιμο υλικό τα οποία μετά από εθελοντική προσφορά τους στην Ομάδα θα πωληθούν σε Bazaar και τα χρήματα θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων. Να σημειώσουμε ότι – όπως μας πληροφόρησε η κα Μπεμπέκη – έχουν συγκεντρωθεί αρκετά τρόφιμα μετά και την προσφορά του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτών και το σύλλογο Γυναικών International, σε χώρο που τους παραχώρησε συμπολίτης μας και αυτές τις μέρες θ’ αρχίσει η διανομή. Επίσης η Ομάδα απευθύνθηκε στους κρεοπώλες και μέχρι στιγμής έχει συλλέξει 40 κάρτες τις οποίες και θα διανείμει για να πάρουν συμπολίτες μας δωρεάν κρέας. Μάλιστα προγραμματίζουν επίσης στο χώρο αυτό που τώρα αποθηκεύουν τα τρόφιμα από τον νέο χρόνο να λειτουργήσουν Κοινωνικό Παντοπωλείο και ήδη έχουν απευθυνθεί σε παραγωγούς του παζαριού που θα τους διαθέτουν λαχανικά και φρούτα από τις 3μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.  

Το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι της Αγάπης…


Περισσότερες από 150 μερίδες φαγητό θα έχει το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι Αγάπης φέτος τα Χριστούγεννα και σ’ αυτό θα παρακαθίσει και θα συνφάγει ο Μητροπολίτης Ξάνθης. Στο μεταξύ οι Ενορίες των εκκλησιών συλλέγουν τρόφιμα τα οποία θα διανεμηθούν από την Μητρόπολη Ξάνθης. Επίσης ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα απονείμει υποτροφίες σε αριστούχους της Γ. Λυκείου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …