Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: «Κλεισμένοι» οι Σμιθ και Μαρτίνιο

Skoda Ξάνθη: «Κλεισμένοι» οι Σμιθ και Μαρτίνιο

0
xeria_empros

Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων

Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει του κυριακάτικου αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζώρου        

 
«Κλεισμένοι» είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» οι Ράιαν Σμιθ και Μαρτίνιο Μοκάνα Παΐτο, οι μεταγραφές των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα τις επόμενες ημέρες. Και οι δύο μάλιστα βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Αθλητικό Κέντρο της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια και προπονήθηκαν με τους υπόλοιπου – επικείμενους – συμπαίκτες τους έτσι ώστε να γνωριστούν καλύτερα αλλά και να ενσωματωθούν άμεσα μιας και αμφότεροι προορίζονται για να διεκδικήσουν θέση βασικού στο ξανθιώτικο συγκρότημα με την έναρξη του β’ γύρου του πρωταθλήματος τον ερχόμενο Ιανουάριο.  
Σμιθ για τα πλάγια  
Ο Ράιν Σμιθ αγωνίζεται τόσο στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής αλλά και ως «10άρι», γεγονός που δίνει στον Ουζουνίδη μία επιπλέον λύση.
Ο 26χρονος Σμιθ έχει ως μεγαλύτερο παράσημο την παρουσία του στο δυναμικό της Άρσεναλ (2003-2005) έστω κι αν δεν κατάφερε να φορέσει τη φανέλα των Λονδρέζων σε αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου, όμως συμμετείχε σε πολλά παιχνίδια στις ¨ρεζέρβες¨ των «Κανονιέρηδων» στο αντίστοιχο υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην Αγγλία με τους αναπληρωματικούς των ομάδων.
Μετά την Άρσεναλ ακολούθησε ο δανεισμός του στη Λέστερ και η απόκτησή του από την Ντέρμπι Κάουντι, που τον δάνεισε εκ νέου στη Μίλγουολ (2007-2009). Η Σαουθάμπτον και η Κρίσταλ Πάλας ήταν οι τελευταίοι του σταθμοί στη χώρα του για να μετακομίσει στις ΗΠΑ και στο Κάνσας (Κάνσας Σίτι και Σπόρτινγκ Κάνσας). Προηγούμενος σταθμός από την Ξάνθη ήταν η Σίβας απ’ όπου έμεινε ελεύθερος.  
Εμπειρία στο αριστερό άκρο της άμυνας  
Ο 30χρονος Μαρτίνιο Μοκάνα (ή απλώς Παΐτο) είναι κλασικό αριστερό μπακ, σε μια θέση όπου η Ξάνθη έχει απόλυτη ανάγκη. «Παιδί» της πορτογαλικής Σπόρτινγκ (2001-2006) στην οποία ανέκαθεν ήταν εναλλακτική λύση, δόθηκε και αυτός δανεικός στη Βιτόρια Γκιμαράες και εν συνεχεία στην Μπράγκα. Ακολούθησε το ελβετικό πρωτάθλημα και η Σιόν (2007-2010) με γεμάτες συμμετοχές και η Ξαμάξ (2010-2012) πριν τη Βασλούι όπου αγωνίστηκε το δεύτερο εξάμηνο, ενώ στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος και συμφώνησε με την Ξάνθη.
Ο Παΐτο είναι διεθνής με τη Μοζαμβίκη, αγωνίστηκε εναντίον του Μαρόκου στις 13 Οκτωβρίου για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ένα παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο του.  
Συνεχίζεται η προετοιμασία για τον επαναληπτικό με το Γάζωρο  
Εν τω μεταξύ με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της ενόψει του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου, σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στο «Skoda Ξάνθη Arena». Το ευχάριστο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον πρόβλημα πέρα από τον τραυματία Γκλέισον κι έτσι θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες, ώστε να επιλέξει ανάμεσα στους πιο «ετοιμοπόλεμους» ενόψει της ρεβάνς του κυπέλλου. Το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου αγώνα στην έδρα της σερραϊκής ομάδας μπορεί να δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στην Ξάνθη, όμως άπαντες στο ¨στρατόπεδο¨ της παραμένουν σε εγρήγορση και στοχεύουν στη νίκη, καθώς θέλουν να αποφύγουν κάποιο… απρόοπτο αποκλεισμό από νωρίς στο θεσμό, όπως συνέβη πέρσι (αποκλεισμός από Πανσερραϊκό) και πρόπερσι (αποκλεισμός από Εθνικό Αστέρα).
Να υπενθυμίσουμε ότι όποια ομάδα προκριθεί από το ζευγάρι Skoda Ξάνθη – Εθνικός Γαζώρου θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού Βέροια – Θρασύβουλος (0-0 το πρώτο παιχνίδι στην Ημαθία – σήμερα στις 17:00 ο επαναληπτικός).
Εξάλλου χθες ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων κυπέλλου του β’ γύρου της Γ! Φάσης του θεσμού. Την κυριακάτικη αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Εθνικός Γαζώρου θα διευθύνει ο Γιώργος Κύζας της ΕΠΣ Δράμας με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτρη Σαραϊδάρη – Αθανάσιο Θανασακούδη της ΕΠΣ Μακεδονίας ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης της ΕΠΣ Μακεδονίας.
* Ο Μαρσελίνιο Λέιτε που έχει συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες αποφασίστηκε να εκτίσει τις δύο αγωνιστικές τιμωρίας του στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ εκτός έδρας για την 17η αγωνιστική και με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας για την 19η αγωνιστική.        
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …