Σχόλια 08-12-2012

0

Ο Ελληνικός λαός εγγυάται ότι θα καλύψει τα κέρδη των τραπεζών
Θωμάς Βουγιουκλής

Δικαίωση!


Τη Δευτέρα στις 12:00 η ώρα θα μπουν οι πρώτες υπογραφές για τη μίσθωση του γεωθερμικού πεδίου Ν. Ερασμίου –Μαγγάνων του δήμου Τοπείρου.
Θ’ ακολουθήσουν δε πολύ σύντομα και οι υπογραφές για το γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για την εφημερίδα μας διότι από το 1977 είχαμε θέσει ως έναν από τους τρεις άξονες για την ανάπτυξη του τόπου, την αξιοποίηση της γεωθερμίας του νομού.
Έστω μετά από 36 χρόνια ξεκινάει το όραμα αυτό. Που θα δώσει μια άλλη αξία και προοπτική στο νομό και τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, που θα δουν επιτέλους τον υπόγειο πλούτο της γης τους ν’ αξιοποιείται!
-Δικαίωση, έστω, μετά από 36 χρόνια…
«Ε»    

Με τσίπουρο από τα Άβδηρα


Στου Σωτήρη Τσιακίρογλου κατέληξαν το βράδυ της Τετάρτης Νίκος Σκορίνης και οι υπόλοιποι της παρουσίασης του βιβλίου του.
Με νόστιμους μεζέδες – γνωστοί γαρ – σαλάτες και τσίπουρο από τα Άβδηρα. Όλοι ευδιάθετοι, μια ωραία παρέα που τα έλεγαν μεταξύ τους για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση.
Εξάλλου για το βιβλίο ό,τι είχαν να πουν το είπαν λίγο ενωρίτερα.
«Ε»    

Η μεσαία τάξη  


Μια σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά εάν δεν έχει από καιρό δημιουργήσει τη μεσαία τάξη της.
Είτε κάποιοι θέλουν να το αποδεχτούν είτε όχι, η ύπαρξη της μεσαίας τάξης είναι απαραίτητη. Γιατί ακριβώς είναι η πλειοψηφία της κοινωνίας που παράγει και καταναλώνει τα ντόπια αγαθά.
Γι’ αυτό λένε πως χωρίς την ύπαρξη μιας σωστής, μεγάλης αστικής τάξης, ανάπτυξη δεν γίνεται σε μια χώρα.
Δεν μπορεί να χτιστεί ένα σύγχρονο κράτος με δημοκρατική δομή και κοινωνική μέριμνα. Αυτά όλα τα προσφέρει το αστικό κράτος, η περίφημη μεσαία τάξη. Η οποία δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη λαϊκή τάξη, έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το βάρος της οικονομικής κρίσης.
Κυρίως δε η αστική που έχασε και πολλά και που δυστυχώς συνεχίζουν οι πολιτικοί να την πιέζουν κι άλλο! Κι αυτό είναι λάθος, γιατί αντίκειται στη λογική που αναφέραμε στην αρχή. Εάν εξαφανίσουν την μεσαία τάξη είναι σίγουρο ότι θα εξαφανιστούν κι αυτοί…
«Ε»      

Πρώτη σε διαφθορά η Ελλάδα στην ευρωζώνη  


Η πλέον διεφθαρμένη χώρα στην ευρωζώνη είναι η Ελλάδα, που κατατάσσεται πιο κάτω από χώρες όπως η Κολομβία, το Μπενίν και η Ζάμπια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Βρίσκεται πλέον στην 94η θέση μεταξύ 176 χωρών σε επίπεδα διαφθοράς, 14 θέσεις πιο χαμηλά από πέρυσι.
«Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι ένα από τα κλειδιά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση», σημειώνει η οργάνωση.
«Ε»  

Άποψη  


Αν δεν καταλαβαίνεις, μη μιλάς. Καλύτερα.
«Ε»      

Ανοιχτές και την Παρασκευή οι ΔΟΥ  


Επεκτείνεται η λειτουργία των Τμημάτων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, Εισοδήματος και Μητρώου των Δ.Ο.Υ και κατά την ημέρα Παρασκευή, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού, μετά από απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη. «Οι ώρες συναλλαγής κοινού παραμένουν όπως ισχύουν για όλες τις ημέρες και για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρει το κείμενο.    

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Στουρνάρας για το χαράτσι  


Στον Άρειο Πάγο προανήγγειλε ότι θα προσφύγει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου για τη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.
«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν στηρίζεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».
Το περίεργο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος για το τέλος ακινήτων, δημιουργήθηκε ως γνωστόν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είναι Συνταγματολόγος. Μπορεί να αναρωτηθεί εύλογα κανείς πώς είναι δυνατόν ένας Συνταγματολόγος να φτιάχνει έναν αντισυνταγματικό νόμο; Άλλο ένα ελληνικό παράδοξο ή παροιμιώδης προχειρότητα;    

Τρικομματικά ρουσφέτια  


Για όσους αφελείς πίστεψαν ότι τώρα με την τρικομματική κυβέρνηση θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια κι ότι θα ελέγχει η μία χείρα τι ποιεί η άλλη, ιδού και η διάψευση.
Αποφασίστηκε από την επιτροπή που συγκρότησαν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης ποιοι θα είναι οι νέοι διοικητές των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών του δημοσίου.
Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, σε αγαστή συνεργασία, μοίρασαν τις θέσεις αυτές σε πρώην βουλευτές τους ή σε αποτυχημένους πολιτευτές τους. Αυτό που γινόταν πάντα δηλαδή από το κυβερνών κόμμα, τώρα έγινε και από τα τρία και βολεύτηκαν όλοι οι αποτυχόντες και οι πρώην.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, διοικητής του ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ ο Αγγελος Τόλκας, που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Γιώργος Βερναρδάκης, αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ, επικεφαλής του ΟΑΕΔ επί κυβέρνησης Καραμανλή. Ο πρώην βουλευτής Βασίλης Έξαρχος θα τοποθετηθεί στον ΕΛΓΑ, ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος θα αναλάβει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αποτυχών πολιτευτής Κώστας Μπέσης θα τοποθετηθεί στον οργανισμό ΕΛΓΟ, ο αποτυχών πολιτευτής Στέφανος Αγιάσογλου θα τοποθετηθεί πρόεδρος του ΟΣΚ, ο αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ Κώστας Παπαθανασίου θα αναλάβει υποδιοικητής στο ΙΚΑ και ο αποτυχών πολιτευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Πανοζάχος τοποθετείται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…    

«Ξεκολλάει» ο Θησέας, φέρνει έργα στα ορεινά  


Μετά από καθυστέρηση μηνών «ξεπαγώνουν» δημοτικά έργα του «Θησέα». Με την εκταμίευση των 150 εκατ. ευρώ ΣΑΤΑ για τους δήμους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 38.908.494,67 εκ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν 1.044 έργα του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», που τα τελευταία χρόνια είχαν καθηλωθεί.
Για το νομό Ξάνθης τα καλά νέα έρχονται για την κατασκευή σωληνωτού οχετού του οικισμού Κενταύρου, με ποσό εκταμίευσης 6.679 ευρώ, για την κατασκευή μέρους δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης με 12.219 ευρώ, για την ανακαίνιση και επισκευή του κτιρίου ΚΑΠΗ στη Σταυρούπολη, με 8.896 ευρώ, η κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης σε δύο οικισμούς του π. δήμου Σταυρούπολης με 109.139 και 54.023 ευρώ αντίστοιχα, για την συμπλήρωση, επέκταση και επισκευή δικτύου αποχέτευσης του δήμου Τοπείρου με 46.859, για την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης της π. κοινότητας Κοτύλης με 180.492 ευρώ και για τεχνικά έργα σε οικισμούς της ίδιας κοινότητας με ποσό εκταμίευσης 53.668 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή η κινητικότητα στα δημοτικά έργα θα εστιαστεί στην ορεινή περιοχή, η οποία ενδεχομένως να το έχει και μεγαλύτερη ανάγκη.
Ε.Δ.  

Ο Φ. Τσαλίδης σε στρατηγική θέση των ΑΝΕΛ  


Ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» παρουσιάζεται ο Φίλιππος Τσαλίδης σε εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Διοργανώνεται τη Δευτέρα ημερίδα με τίτλο:«Η Αξιοποίηση της Γεωπολιτικής Θέσης της Ελλάδας στην Άσκηση Μιας Νέας Οικονομικής και Εξωτερικής Πολιτικής», την οποία θα ανοίξει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και χαιρετισμό θα απευθύνει ο πολιτευτής από την Ξάνθη ως πρόεδρος του ινστιτούτου.
Ε.Δ.  

Απεργία στο ΙΚΑ  


Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ξάνθης ήταν χθες κλειστές, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων. Τα ρολά ήταν κατεβασμένα και πολλοί ήταν αυτοί που δεν το γνώριζαν κι έτσι έσπευδαν ματαίως για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους με την υπηρεσία. Οι ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από Δευτέρα, οπότε και θα λειτουργήσει κανονικά.
Ε.Δ.          

Σε «συναγερμό» για το Γρηγορόπουλο οι αστυνομικοί  


Μικρή πορεία χωρίς διάθεση για εντάσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έχασε τη ζωή του πριν 4 χρόνια από τη σφαίρα αστυνομικού. Στην πορεία συμμετείχαν κυρίως φοιτητές, που πέρασαν από την αστυνομική διεύθυνση και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου στάθηκαν λίγο, φώναξαν συνθήματα και επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο. Ωστόσο, εντυπωσιακή ήταν η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας με διμοιρία ΜΑΤ και αστυνομικούς της Ασφάλειας στα γραφεία της ΧΑ υπό το φόβο της έντασης που έχει επικρατήσει λόγω της πρόσφατης πόλωσης που έφερε η επίθεση στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης. Ακόμη πιο ενισχυμένα πάντως αναμένεται να είναι τα μέτρα σήμερα στα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ, όπου θα παραβρεθούν και βουλευτές και ενώ θα πραγματοποιείται αντιφασιστική πορεία.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …