Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Θύμα επίθεσης ο Γ. Παραστατίδης στην Μάντρα

Θύμα επίθεσης ο Γ. Παραστατίδης στην Μάντρα

0
Parastatidis_3-empros

Κτηνοτρόφος τον …κουτούλισε στο κεφάλι. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αβδήρων

Δέχτηκε απειλές δια τηλεφώνου πριν λίγες μέρες. Αντιδρούν οι κάτοικοι της Μάντρας για το ειδικό τέλος ύδρευσης

Θύμα βίας και τραμπουκισμού έπεσε ο αντιδήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Παραστατίδης την Τετάρτη το βράδυ στην Μάντρα. Ο κ. Παραστατίδης μαζί με τον δήμαρχο Αβδήρων, κ. Τσολακίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Σίσκο, τους αντιδημάρχους Σελέρου κ. Μπηρόλ, Αβδήρων κ. Ξανθόπουλο καθώς και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκαν τον οικισμό προκειμένου να έχουν ένα διάλογο με τους κατοίκους οι οποίοι εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την τιμολογιακή πολιτική του δήμου στην ύδρευση.  
Όταν η βία αντικαθιστά τον διάλογο…
Το κλίμα ήταν βαρύ στο καφενείο όπου έγινε η συζήτηση όμως τίποτε δεν προοιώνιζε τι θα επακολουθούσε και μάλιστα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών που δεν έχει σχέση με τον τομέα της ύδρευσης και δεν πήρε καμιά θέση στη συζήτηση μέσα στο καφενείο. Όπως μας εξιστορεί το συμβάν ο κ. Παρασταστίδης, σηκώθηκε να φύγει λίγο πριν τελειώσει η συζήτηση κα και ενώ είχε βγει από το καφενείο τον πλησίασε ένας κάτοικος τον οποίο δεν γνώριζε και τον ρώτησε γιατί έβαλε τέλος βοσκής στους κτηνοτρόφους ενώ ο δήμος Τοπείρου όπως είπε δεν έχει βάλει. Ο κ. Παραστατίδης του εξήγησε ότι το τέλος βοσκής επιβάλλεται από τον νόμο μπαίνει ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που έχει κάθε κτηνοτρόφος( ανέρχεται έως 150 ευρώ ετησίως) και ότι το υπουργείο το συνδυάζει με τις επιδοτήσεις που δίνονται στους κτηνοτρόφους ενώ δίνεται σχετική βεβαίωση από το δήμο. Πρόλαβε μάλιστα να του πει ότι αν ο δήμος Τοπείρου δεν το έχει βάλει τώρα θα το βεβαιώσει αργότερα.  
Του έδωσε κουτουλιά στο κεφάλι…
Εκείνη τη στιγμή τους πλησίασε ένας άλλος με τη στολή θηροφύλακα ο οποίος και είπε στον κτηνοτρόφο: «Τι τον ακούς ρε και δεν τον πλακώνεις;» Ο κτηνοτρόφος μάλλον αυτό ήθελε ν’ ακούσει και αστραπιαία έδωσε στον κ. Παραστατίδη μια κουτουλιά προκαλώντας του τραύμα στο κεφάλι…Ο δράστης αλλά και ο ηθικός αυτουργός εξαφανίστηκαν και προς το μέρος του κ. Παραστατίδη έτρεξε ο δήμαρχος τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και χωριανοί. Ο. κ. Παραστατίδης ένιωσε ζάλη και ήταν αιμόφυρτος αφού το χτύπημα του προκάλεσε τραύμα. Άμεσα τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες . Τώρα είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα χθες ταξίδεψε στη Γερμανία για προσωπικούς λόγους. Να σημειώσουμε ότι άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και μετά από λίγο συνέλαβε τον δράστη όμως κατόπιν επιθυμίας του κ. Παραστατίδη αφέθηκε ελεύθερος για να μην περάσει αυτόφωρο. Όπως μας πληροφόρησε όμως προτίθεται να υποβάλλει μήνυση και στον δράστη αλλά και στον ηθικό αυτουργό καθώς θεωρεί ότι τέτοια φαινόμενα βίας και βαρβαρότητας πρέπει να παταχτούν καθώς είναι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.  
Τσολακίδης: «Πληρώνουμε τις αβλεψίες άλλων και δεν λαϊκίζουμε…»
Την άποψή του κ. Παραστατίδη ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων βίας συμμερίζεται και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του συμβάντος και αναμένεται σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων ενώ έχει ήδη εκδώσει ψήφισμα το τοπικό συμβούλιο Μάντρας. Να σημειώσουμε ότι πολλοί κάτοικοι της Μάντρας διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι τους ήρθαν φουσκωμένοι λογαριασμοί στο νερό λόγω του ειδικού τέλους που έχει επιβάλει ο δήμος ενώ παλαιότερα δεν το πλήρωναν. Να σημειώσουμε ότι η Μάντρα ανήκε στον καποδιστριακό δήμο Αβδήρων ο οποίος και δεν είχε ΔΕΥΑΑ ώστε να έχει ειδικό τέλος: «Πληρώνουμε τις αβλεψίες άλλων. Δεν λαϊκίζουμε αλλά προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με βάση τον νόμο. Σε μερικούς όμως δεν αρέσει αυτό. Τους βόλευε όταν ξόδευαν όσο νερό ήθελαν και πλήρωνα ελάχιστα…¨όταν δεν υπήρχε έλεγχος…Το ειδικό τέλος στο νερό είναι υποχρεωτικό και ο δήμος Αβδήρων έχει μειώσει το κυβικό στα 0,22 επειδή έχει μπει το ειδικό τέλος», τονίζει ο κ. Τσολακίδης    
Δέχτηκε και απειλές …τηλεφωνικά
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα ακόμη στοιχείο που πιθανώς να σχετίζεται με την συμπεριφορά τόσο του κτηνοτρόφου όσο και του ηθικού αυτουργού. Πρόκειται για τις απειλές που δέχτηκε ο κ. Παραστατίδης πριν λίγες μέρες όταν κάποιος τον πήρε με απόκρυψη στο κινητό του και του είπε αυτολεξεί: «Πολύ ψηλά σηκώσατε το κεφάλι εσύ και ο δήμαρχος αλλά υπάρχουν και τα όπλα…Προσέξτε…»! Η απειλή αυτή μπορεί να σημαίνει ότι τόσο ο κτηνοτρόφος όσο και ο ηθικός αυτουργός δεν λειτούργησαν εν βρασμώ αλλά μπορεί να είχαν προσχεδιάσει την ενέργειά τους, θέμα όμως που θα το διερευνήσει η αστυνομία.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…