Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σκληρός ο Γ. Παυλίδης για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ από την ΑΜΘ

Σκληρός ο Γ. Παυλίδης για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ από την ΑΜΘ

0
dromos_erga-empros

Στην τακτική, αλλά και τα έργα που καρκινοβατούν αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης  

 
Παρά τις δηλώσεις της Περιφέρειας για πολύ καλό επίπεδο στη συμβασιοποίηση έργων, η ηγεσία της δέχεται κριτική από τον Γ. Παυλίδη, που διατείνεται ότι υπάρχει σοβαρή υστέρηση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Την αποκλίνουσα κατεύθυνση του προγράμματος ΕΣΠΑ από τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας μας ,που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, επισήμανε ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης» 2007-2013, που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα. Υπογράμμισε για το πρόγραμμα:
-Ότι αγνοεί την σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας μας που αποδομείται, την φτώχεια και την ανέχεια που διεισδύουν βίαια παντού, την επιχειρηματικότητα που καταρρέει, την ισοπεδωτική ανεργία, την ρευστότητα που δεν υπάρχει.
-Ότι συνεχίζει να υπακούει στις ανεπικαιροποίητες στοχεύσεις, πολυτέλειες και αντιλήψεις του χρόνου σύνταξης του, προ εξαετίας ,το 2007.
-Ότι η απορρόφηση πόρων και η πολυπόθητη διάθεσή τους στην αγορά ήταν ελάχιστη, ώστε τελικά να μην υπάρχει βελτίωση ρευστότητας που αποτελεί το συνεχές ζητούμενο για την κοινωνία μας .
-Ότι πολλά από τα έργα προωθούνται αποσπασματικά, με όρους επικοινωνιακούς, δεν εξυπηρετούν πάντα τις πραγματικές ανάγκες, μακριά και έξω από έναν υγιή συγκροτημένο περιφερειακό προγραμματισμό.
-Ότι σπάνια υπάρχει το στοιχείο της στόχευσης σε υπεραξίες, σε πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και σε εισοδηματικούς πολλαπλασιαστές στην όλη διαχείριση του περιφερειακού προγράμματος.
-Ότι καρκινοβατούν και σέρνονται όλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Περιφέρεια μας :
1.Σιδηροδρομική σύνδεση Τοξοτών Λιμένα Καβάλας., 2.    Ολοκλήρωση λιμένα Καβάλας, 3.Λιμένας Αλεξανδρούπολης και η περιβόητη εκβάθυνσή του, 4. Οι Κάθετοι άξονες α. Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, β. Κομοτηνής-Νυμφαίας- Ε/Β σύνορα, γ. Ξάνθης -Ε/Β σύνορα, 5.Οδός Καβάλας –Δράμας, 6 Οδός Δράμας –Αμφίπολης, 7.Νοσοκομείο Κομοτηνής, 8.Η διαχείριση απορριμμάτων και 9.Η αντιπλημμυρική προστασία στο Έβρο ποταμό.
« Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι βρίσκονται στα όριά τους. Το πρόγραμμα είναι άλλης εποχής -προ της κρίσης- και το διατηρούν εκεί. Χρειάζεται πολλή δουλειά και ευελιξία. Η περιφέρειά μας και στο ΕΠ Μακεδονίας Θράκης παραμένει τελευταία σε ποσοστό απορροφήσεων [Κεντρ. Μακεδονία 46,3%, Δυτ. Μακεδονία 41,8%, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 38,8%], μετά τη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Tους πιέζουν να προχωρήσουν έργα με χρήματα που είναι διαθέσιμα , όπως είναι υποχρεωμένοι και δεν μπορούν. Τα μεγάλα έργα καρκινοβατούν, σέρνονται. Ο κ. Γιαννακίδης δεν αναφέρεται σε δηλώσεις του στις απορροφήσεις, που είναι το κύριο ζητούμενο αλλά υπεκφεύγει μιλώντας για αόριστες μελλοντικές συμβατοποιήσεις (!) ,για δήθεν αύξηση πόρων του προγράμματος, που –δυστυχώς- παραμένει στο ίδιο ύψος, κρύβοντας για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί. Ο κατήφορος συνεχίζεται στον τόπο μας, οι συμπολίτες μας πληρώνουν τις υστερήσεις», σχολίασε πρόσθετα ο κ. Γιώργος Παυλίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…