Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πρωτοφανές: παρίστανε το διαχειριστή για να εισπράττει κοινόχρηστα !

Πρωτοφανές: παρίστανε το διαχειριστή για να εισπράττει κοινόχρηστα !

0
polykatoikia_eisodos-empros

Και για δεύτερο επιτήδειο ενημερώθηκε η αστυνομία. Ταυτοποιήθηκε ο ένας και αναζητείται

Γραμματέας ιατρείου υποψιάστηκε τον υποτιθέμενο εισπράκτορα, όταν αρνήθηκε να δώσει απόδειξη. Δεν κατάφερε να αποσπάσει χρήματα τελικά  

 
Μία πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ξάνθης «επιχείρηση» αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα, σχετικά με δύο άτομα που παρίσταναν τους εισπράκτορες εταιριών κοινοχρήστων και με αυτό τον τρόπο προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα.  
Αντί για απόδειξη έδωσε το χαρτί της συντήρησης του ασανσέρ!
Υπόψη του «Ε» τέθηκε περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης σε ιατρείο κεντρικής οικοδομής της Ξάνθης. Η γραμματέας που ήρθε σε επαφή με το εν λόγω άτομο του έδωσε τα χρήματα, αλλά άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει όταν ο δήθεν υπάλληλος αρνήθηκε να της δώσει απόδειξη. Αντ’ αυτής επιχείρησε να της προσκομίσει το χαρτί όπου αναγράφεται η ημερομηνία τελευταίας συντήρησης του ανελκυστήρα (!) και τοποθετείται σε κάποιο σημείο σε κάθε οικοδομή, ενώ για να ζητήσει την πληρωμή είχε πάρει τον συγκεντρωτικό πίνακα που αναρτάται στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Η γραμματέας επικοινώνησε αμέσως με την εταιρία κοινοχρήστων, για να ρωτήσει εάν έχουν αλλάξει προσωπικό. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ενημερώθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ. Δόθηκαν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του άνδρα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο δράστης επιχείρησε να εξαπατήσει μόνο το συγκεκριμένο χώρο και δεν πήγε σε άλλα διαμερίσματα, πιθανώς γιατί είχε τον υψηλότερο λογαριασμό, αν και, όσο δεν έχουν ξεκινήσει οι καταβολές για το πετρέλαιο, οι λογαριασμοί κινούνται εν γένει σε χαμηλά ποσά. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το άτομο που αποπειράθηκε την απάτη έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για νεαρό που διαμένει με τον παππού του στο Πούρναλικ και ενδέχεται να αντιμετωπίζει και πρόβλημα εξαρτήσεων. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει βρεθεί και αναζητείται.  
Και για δεύτερο περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία
Ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης επιβεβαίωσε το περιστατικό και ενημέρωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε και για μία δεύτερη ανάλογη περίπτωση σε διαμέρισμα στην πλατεία Εμπορίου, αλλά εκεί η περιγραφή του ατόμου ήταν διαφορετική και, αν και υπάρχουν κάποιες υποψίες, παραμένει η ταυτοποίηση εν αμφιβόλω. Πάντως, παρά τις απόπειρες οι επιτήδειοι δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα κι έτσι τουλάχιστον δεν υπήρξε ζημία για τους κατοίκους, παρά μόνο η ανησυχία και ένας έντονος προβληματισμός ότι πλέον χρειάζεται προσοχή και επιφυλακτικότητα στις συναλλαγές. Ο κ. Γκοδοσίδης συνιστά οι συναλλαγές για τα κοινόχρηστα να γίνονται πάντα με άτομα που γνωρίζουν ότι εργάζονται για την εκάστοτε εταιρία και σε κάθε περίπτωση να ζητούν απόδειξη, που είναι και η πιστοποίηση της καταβολής. Να σημειωθεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα περιστατικά που δεν τέθηκαν υπόψη της αστυνομίας, καθώς ο συντηρητής του ανελκυστήρα είχε προβεί σε καταγγελία ήδη, όταν σημειώθηκε το προχθεσινό συμβάν στο ιατρείο.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…