Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καταλήψεις τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων

Καταλήψεις τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων

0
apergia_07_11_2012-empros

Οι υπάλληλοι «έκλεισαν» τη ΔΕΥΑΞ και οι δικηγόροι τα δικαστήρια. ΕΚΞ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο

Περισσότερο αγωνία παρά αντίδραση για τα νέα μέτρα μαρτυρούσε το κλίμα στην πόλη. Το ΠΑΜΕ προέβη σε κατάληψη στην e-value    

Περισσότερο κλίμα αγωνίας για την ψήφιση των νέων μέτρων, παρά έντασης και αντιδράσεων επικράτησε στην πόλη τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ο ήδη εξασθενημένος απεργιακός παλμός σε σχέση με την πρόσφατη μαζική απεργία της 18ης Οκτωβρίου, έδωσε τη θέση του σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και εταιριών και απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης στο Νοσοκομείο, με σαφές μήνυμα στην προτεραιότητα που δίνεται στη διασφάλιση της Υγείας και της Παιδείας, σε ένα κράτος που πλέον δεν υπάρχουν αυτονόητα.  
Καταλήψεις σε ΔΕΥΑΞ και δικαστήρια
Από το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο και παρέμειναν στον αύλειο χώρο για μερικές ώρες. Τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποίησαν και οι δικηγόροι στα δικαστήρια, όπου ανάρτησαν και πανό ενάντια στην απαξίωση του επαγγέλματος του δικηγόρου.
Το ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση για εργαζομένους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δόθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, στην είσοδο του οποίου κρεμάστηκαν τα πανό, αλλά η συμμετοχή ήταν αρκετά περιορισμένη.
Ακόμη, μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν και οι ιδιοκτήτες ταξί που απεργούν από τη Δευτέρα.  
Έκλεισε την e-value το ΠΑΜΕ
Σε κατάληψη στο κτίριο της εταιρίας e-value προχώρησαν από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του Νομού Ξάνθης, που την προηγούμενη ημέρα έκλεισαν για μερικές ώρες τo Hondos Center και το κατάστημα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στην Τσιμισκή.
Η Γραμματέας του Σωματείου κ. Χριστίνα Αγγέλου, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, σημείωσε ότι η κατάληψη γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο γιατί έχει εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι απαιτείται αγώνας και οργάνωση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα. Να σημειωθεί ότι σύνθημα των δυνάμεων του ΚΚΕ είναι «ξεσηκωμός για να μην πτωχεύσει ο λαός» και όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν έμφαση όχι μόνο στο να μην ψηφιστούν, αλλά και να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…