Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Τσίτα τα γκάζια» με τον αγώνα drift

«Τσίτα τα γκάζια» με τον αγώνα drift

0
drift-empros

Σε πίστα αγώνων διαμορφώθηκε το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «Flamingo»

Την Κυριακή (18/11) η εκδήλωση που διοργανώνει η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης        

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης για τη διοργάνωση του 1ου «Super Drift Show».
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, οι καλύτεροι ίσως οδηγοί της Ελλάδος σε αγώνες Drift θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα στην πίστα που διαμορφώθηκε ειδικά στο χώρο στάθμευσης του Εμπορικού Κέντρου “FLAMINGO” στο 4ο χλμ Ξάνθης – Λάγους.
Η διαδρομή στην οποία θα συναγωνισθούν κορυφαίοι οδηγοί του χώρου έχει ελάχιστο φάρδος 10μ. και το μήκος της είναι περίπου 250 μέτρα. Η πορεία στην πίστα θα είναι δεξιόστροφη.
Παράλληλα με τον αγώνα Drift θα υπάρχει αγώνας Grand Prix, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του, με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, με το καθημερινό του αυτοκίνητο.
Το πρωί της Κυριακής (18/11) στις 10:30 θα ξεκινήσει το υπερθέαμα της ημέρας με τα μονά περάσματα του αγώνα Drift.
Από τα μονά περάσματα του Drift θα αναδειχθούν τρεις νικητές μεταξύ των οδηγών κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στη συνέχεια θα γίνει ο αγώνας Grand Prix. Στον αγώνα αυτό τα οχήματα μπορούν να συμμετέχουν δύο φορές. Την 1η με τα καθημερινά λάστιχα και την δεύτερη με λάστιχα αγωνιστικά slick στην κατηγορία των αγωνιστικών (η χρήση ελαστικών Slick δεν είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στην κατηγορία των αγωνιστικών). Για τους αγωνιζόμενους της κατηγορίας αγωνιστικών θα απονεμηθούν χωριστά κύπελλα. Στον αγώνα θα συμμετέχουν και χωμάτινες φόρμουλες στην κατηγορία (open wheels).
Από τα αποτελέσματα των μονών περασμάτων θα διαμορφωθούν τα διπλά περάσματα του Drift (twin drift), από τα οποία θα αναδειχθούν οι νικητές του αγώνα Drift. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16:00 με τις απονομές των κυπέλλων.  
«Όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα θα ενθουσιαστούν από το θέαμα»  
Για τη διοργάνωση μίλησε στο «Ε» ο αντιπρόεδρος της Α.ΛΕ. Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καρκάνης:
Α.Κ.: «Πιστεύω πως η διοργάνωση θα σημειώσει επιτυχία καθώς είναι η 1η φορά που γίνεται ανάλογη εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή. Παλαιότερα η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης είχε πραγματοποιήσει ανάλογο αγώνα όμως μικρότερης εμβέλειας ως ¨δοκιμαστικό¨ που άρεσε σε πολύ κόσμο κι έτσι τώρα αποφασίσαμε να τον επαναλάβουμε με καλύτερη οργάνωση.
Ήδη κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και θα φέρουμε μία νταλίκα (ίσως και δύο) με αγωνιστικά αυτοκίνητα τύπου drift με επαγγελματίες οδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί οδηγοί από τη Β. Ελλάδα αλλά και τη Θεσ/νίκη, τη Λάρισα και άλλες πόλεις. Εκτιμώ ότι συνολικά θα ξεπεράσουμε τις 50 συμμετοχές και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον αγώνα θα ενθουσιαστεί και θα ευχαριστηθεί από το θέαμα».  

Το πρόγραμμα του αγώνα:  


Έναρξη ελεύθερων περασμάτων: Σάββατο 17/11/2012 – Ώρα 21:00
Λήξη ελεύθερων περασμάτων: Σάββατο 17/11/2012 – Ώρα 23:00
Ανακοίνωση πίνακα αγωνιζομένων: Κυριακή 18/11/2012 – Ώρα 10:30
Έναρξη αγώνα: Κυριακή 18/11/2012 – Ώρα 11:00
Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων: Κυριακή 18/11/2012 – Ώρα 14:30
Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων: Κυριακή 18/11/2012 – Ώρα 15:00
Απονομή επάθλων: Κυριακή 18/11/2012 – Ώρα 15:15      
Περιγραφή αγώνα  


1. Αγώνας Tuner Grand Prix.
Το μήκος της διαδρομής είναι 500 μέτρα περίπου. Τα αυτοκίνητα εκτελούν 4 πλήρεις γύρους, 1 ελεύθερο και 3 χρονομετρημένους και θα μετράει ο συνολικός χρόνος των τριών (3) γύρων. Η εκκίνηση δίδεται εν κινήσει (flying) με την συμπλήρωση του αναγνωριστικού γύρου στη γραμμή χρονομέτρησης.
Θα χρονομετρούνται ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα που θα εκκινούν για λόγους ασφαλείας με διαφορά μισού γύρου μεταξύ τους, ενώ δεν επιτρέπεται η προσπέραση.
2. Αγώνας DRIFT
Διαδικασία αγώνα: Μονά περάσματα
Τα αυτοκίνητα θα κάνουν 5 περάσματα από καθορισμένη διαδρομή. Κατά τη διάρκεια του warm up εάν ο οδηγός αντιληφθεί κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητό του έχει 5 λεπτά χρόνο για την επιδιόρθωσή του Τα 2 περάσματα αναγνωριστικά. Στα άλλα τρία περάσματα θα βαθμολογούνται για: Στυλ, έλεγχο αυτοκινήτου, γωνία πλαγιολίσθησης, παρουσίαση οδηγικών ικανοτήτων.

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …